Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Προκλητική αφίσα από υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη «Οι Τούρκοι κατακτούν την Θράκη γραμμένη στην τουρκική γλώσσα


Σε μια κίνηση για την οποία η θέση του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον προχώρησαν οι υποψήφιοι του κόμματος στον νομό Ροδόπης. Πιο συγκεκριμένα σε προεκλογική αφίσα που έβγαλαν οι υποψήφιοι Καραγιουσούφ και Ζεϊμπέκ, αναφέρεται γραμμένη στην τουρκική γλώσσα η φράση, «Turkler bati thtakya'yi fetihe ciclilar» δηλαδή «Οι Τούρκοι κατακτούν την Θράκη». Η μοναδική ελληνική λέξη στην αφίσα δεν είναι άλλη από την ονομασία του κόμματος «ΣΥΡΙΖΑ». Άξιο απορίας είναι το κατά πόσο αρμόζει σε....
υποψηφίους ελληνικού κόμματος, οι οποίοι ευελπιστούν να καθίσουν στα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου, να κυκλοφορούν προεκλογικές αφίσες με τουρκικό, προκλητικό περιεχόμενο. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν οφείλει να εξηγήσει πως – από «σύμπτωση» προφανώς – η μεν λέξη «Tulker» (Τούρκοι) είναι γραμμένη με κόκκινο μελάνι ενώ οι υπόλοιπες λέξεις ανά δύο, με μαύρο και πράσινο χρώμα που επίσης «συμπτωματικά» είναι τα χρώματα της ανύπαρκτης σημαίας της «Ανεξάρτητης Θράκης», που προωθεί συστηματικά η Τουρκία. Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται λοιπόν η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ. freezlo.gr

tro-ma-ktiko

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οταν δεν εισαι τελειως τυφλος και μικρονους αυτο μεταφραζεται ως "υλοποιηση των κατακτησεων των Τουρκων της Δυτικης θρακης", το οποιο για μενα σημαινει οτι χρονια τους κοροιδευει το ελληνικο κρατος, δηλαδη τους εχει απονειμει με νομους ή υποσχεσεις καποια ανθρωπινη μεταχειριση(κατακτησεις)η οποια ποτε δεν υλοποιηθηκε αλλα τωρα οι συντοπιτες τους με το ΣΥΡΙΖΑ υποσχονται οτι θα υλοποιηθουν. Αυτο που εμενα ενδιαφερει ειναι να τους φερομαστε καλα πολυ καλα γιατι τοτε δεν θα εχουν λογο να θελουν να ανηκουν αλλου. Παιξτε παιξτε με το παιχνιδακι που μας δινει η Αμερικη να παιξουμε, το ελληνοτουρκικο μισος, για την προωθηση των συμφεροντων της.

Ανώνυμος είπε...

Με βάση τη συνθήκη της Λωζάνης δεν υπάρχει τουρκική αλλά μουσουλμανική μειονότητα στη ΘΡΑΚΗ. Η ανταλλαγή έγινε με αυτό το κριτήριο, όποιος θεωρούσε εαυτόν Τούρκο περνούσε απέναντι. Το ποιά από τις 2 μειονότητες περνάει καλά φαίνεται από το ποιά αύξησε τον πληθυσμό της και ποια αποδεκατίστηκε από το 1923 και μετά. Σύμφωνα με τον μακαρίτη τον Νεοκλή Σαρρή ούτε 2000 δεν είναι οι εναπομείναντες στην Πόλη και αυτοί κυρίως υπερήλικες.
ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε θυληπρεπη που θελεις να τους φερεσαι καλα, σαλτα στο καβλι κανενος αλλοδαπου και εξω απο τη χωρα, γιατι εγω δεν εχω καμμια διαθεση οι φοροι που πληρωνω στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ κρατος να ξοδευτουν ουτε στο ελαχιστο για εσενα και τη γαμημενη ανθελληνικη οικογενεια σου. ουτε Ελληνικο χωμα να σε σκεπασει δε σου αξιζει.