Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΦΙΑΛΤΗΣ...


ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΟ

Την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης των «φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων», στις οποίες ενέταξε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, υπογράμμισε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος επιτέθηκε με δριμύτητα στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ κατηγόρησε γενικά τα κόμματα πως δεν λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό...


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας, με τις «φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, τύπου Μόντι ή Παπαδήμου με τη συμμετοχή πολιτικών και τεχνοκρατών. Αν και σημείωσε πως  πρώτο κόμμα πρέπει να είναι η ΝΔ, είπε πως ο Πρωθυπουργός πρέπει να είναι τρίτο πρόσωπο.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως το διακύβευμα των εκλογών είναι αν η Ελλάδα θα μείνει ή όχι στο ευρώ .

Σχετικά άρθρα και την Ευρώπη, ενώ αναφερόμενος ουσιαστικά στον κ. Τσίπρα, σημείωσε πως «στην Ευρώπη ο τσαμπουκάς και οι εκβιασμοί δεν περνούν» ενώ του καταλόγισε «παραλήρημα μεγαλείου» μέσω του οποίου δίνει εντολές στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και την Eυρώπη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως μπορεί να γίνει κυβέρνηση χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μάλιστα: «Γιατί πρέπει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση; Οι αρχηγοί επέδειξαν δειλία και ανεπάρκεια. Ο Τσίπρας να κάνει την αντιπολίτευσή του και το πεζοδρόμιο να λειτουργήσει».

Αναφερόμενος στο μνημόνιο είπε ότι πολιτικοί δε λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό: «Η αλήθεια είναι ότι τώρα που τελείωσαν τα δανεικά για να ζούμε πάνω από τις δυνάμεις μας "πρέπει να πέσει το βιοτικό επίπεδο του λαού" και αυτό είναι δύσκολο στο πλαίσιο του κοινού νομίσματος. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ παρόμοιο εγχείρημα διεθνώς. Έγιναν λάθη στο μνημόνιο, αλλά μπορούν να διορθωθούν. Οι Ευρωπαίοι πάντα δέχονται τη συζήτηση. Δε μας φταίει το μνημόνιο για την πολιτική που ακολουθήθηκε. Εμείς επιλέξαμε μέτρα που έπληξαν οριζόντια μεγάλες τάξεις, μισθωτούς και συνταξιούχους. Πρέπει να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές, και να εκμεταλλευτούμε τη στιγμή, τώρα που στην Ευρώπη όλοι μιλούν για ανάπτυξη. Δε φταίει το μνημόνιο για αυτό. Πρέπει να ζήσουμε με τα λεφτά που έχουμε».

Αναφερόμενος στο πολιτικό σύστημα, υποστήριξε πως «τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν σοβαρό πρόβλημα» και «χρειάζεται να γίνουν βαθιές αλλαγές». Εμφανίστηκε μάλιστα βέβαιος πως ο πολιτικός βίος μπαίνει σε νέα φάση και θα αναδειχθούν νέα πρόσωπα.

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο εμφυλίου, αν και ανέφεφε πως «είμαστε σε πολύ επικίνδυνη φάση» γιατί «νομιμοποιήσαμε τη βία, καταργήσαμε το νόμο της Δημοκρατίας», επισήμανε πως δεν υπάρχουν σήμερα οι συνθήκες που υπήρχαν όταν ξέσπασε ο Εμφύλιος. «Όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Με τη φωτιά δεν παίζει κανείς» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ ξανά, υποστηρίζοντας πως «οι κουκουλοφόροι που αλληθωρίζουν, που τους συμπαθούν κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν τη Χρυσή Αυγή». Μάλιστα, κλιμάκωσε την επίθεσή του στον Αλέξη Τσίπρα: «Ο Τσίπρας είναι συμπαθητικός νέος. Στα πούπουλα γεννήθηκε, στα πούπουλα μεγάλωσε και ανατράφηκε, έζησε την καλύτερη εποχή της Ελλάδας και της Δημοκρατίας μετά τη Μεταπολίτευση. Τι ξέρει αυτός από θυσίες, από αίμα, από αγωνία, από όσα υπέφερε ο ελληνικός λαός;»

«Παίζουν καμιά φορά με την τύχη του τόπου και δεν επιτρέπεται. Δεν επιτρέπεται ούτε βία από την Αριστερά ούτε αντιβία από τη Δεξιά. Αλλιώς οδεύουμε προς εμφύλιο...» πρόσθεσε και καταλήγοντας σημείωσε: «Όσο ζούσαν οι γενιές του πολέμου και του εμφυλίου πολέμου ήσουν ήσυχος. Από το Φλωράκη δεν κινδύνευες. Δε θέλω να πω ότι κινδυνεύουμε από τους επιγόνους. Αλλά τόσο σίγουρος δεν μπορώ να είμαι. Και ο κίνδυνος δεν είναι το ΚΚΕ Ο κίνδυνος είναι η θολή ανέλεγκτη Αριστερά που δεν ξέρεις από πού ξεκινάει, πού φτάνει και τι σκοπούς υπηρετεί».

 naftemporiki.gr
makeleio.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μια ζωη σιωνιστης