Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ιρανός ΥΠΕΞ: «Πολύ μικρό το Ισραήλ για να αντέξει ένα πραγματικό πόλεμο»


Αδύναμο αποκάλεσε το Ισραήλ να αντέξει έστω και μια εβδομάδα πραγματικού πολέμου, όπως είπε ο υπουργός εξωτερικών του Ιράν Ali Akbar Salehi μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Δανίας.

«Κατά πρώτον παίρνουμε όλες τις απειλές κατά του Ιράν πολύ σοβαρά ακόμη και αν αυτές προέρχονται ακόμη και από την μικρότερη χώρα του...
κόσμου», είπε
στη συνέντευξή που παραχώρησε ο Salehi στο τηλεοπτικό σταθμό της Δανίας TV2 για να συνεχίσει: «Τι είναι το Ισραήλ; Είναι μια τόσο μικρή χώρα η οποία δεν μπορεί να αντέξει ούτε μια εβδομάδα πραγματικού πολέμου, ούτε μ ια εβδομάδα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως εάν το Ισραήλ αποφάσιζε να επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, το τελευταίο θα απαντούσε με όλες του τις δυνάμεις:

«Εάν το Ισραήλ κάνει ποτέ το λάθος να επιτεθεί αυτό θα σηματοδοτήσει το τέλος για το Ισραήλ. Το γνωρίζουν πολύ καλά… Δεν θεωρούμε το Ισραήλ ως μια χώρα με οντότητα, αλλά αντίθετα ως μια επέκταση της αμερικανικής επιρροής στη Μέση Ανατολή… Επομένως η αληθινή απειλή εδώ είναι οι ΗΠΑ¨», συμπλήρωσε ο Ιρανός υπουργός.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr