Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ο Γιώργος στην Τουρκία, παραμονές της Εθνικής Επετείου


Παραμονές 25ης Μαρτίου θα βρεθεί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει σε εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο κ. Παπανδρέου θα βρεθεί στην γείτονα χώρα από τις 22 έως τις 24 Μαρτίου. Εκεί θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdogan, αλλά επίσης θα...
έχει συνάντηση και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο.

Αφορμή για την επίσκεψη Παπανδρέου στην Πόλη αποτελεί η συνεδρίαση της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο.

Έτσι το πρώτο ταξίδι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά την παραίτησή του θα είναι στην Τουρκία, κλείνοντας έτσι έναν κύκλο και ταυτόχρονα ανοίγοντας έναν άλλον, αφού και το πρώτο ταξίδι του κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργού της Ελλάδας ήταν επίσης στην Τουρκία κατά παράβαση των ειωθότων, που θέλουν τον κάθε νέο Έλληνα πρωθυπουργό να επισκέπτεται πρώτα την Κύπρο.

Έτσι ο κ. Παπανδρέου επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του για τα τεκταινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και το ρόλο που φιλοδοξεί να παίξει ο ίδιος προσωπικά από τη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστική Διεθνούς πια.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός της χρονικής στιγμής που επέλεξε ο κ. Παπανδρέου να επισκεφτεί την Τουρκία, μία ημέρα πριν την επέτειο της εθνικής απελευθέρωσης και την ίδια ημέρα που στην Αθήνα θα πραγματοποιείται η μεγάλη μαθητική παρέλαση…

Το πλήρες πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:
Πέμπτη 22 Μαρτίου
3.30 μ.μ. Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Recep Tayyip
Erdogan

Παρασκευή 23 Μαρτίου
10.00 π.μ. Έναρξη εργασιών της Επιτροπής
1.45 μ.μ Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο
(Οικουμενικό Πατριαρχείου)

Σάββατο 24 Μαρτίου
10.00 π.μ. Εργασίες της Επιτροπής
πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πατριδα του ειναι η Ιουδαια. Γι' αυτην δουλευει.

Ανώνυμος είπε...

Πάει να πάρει εντολές ο νεότουρκος τζέφρυ, επιβεβαιώνοντας ότι πλέον στην Ελλάδα η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται από τα επίσημα όργανα, αλλά από σκιώδης τύπους σαν και του λόγου του.

Ανώνυμος είπε...

Να πεσει το αεροπλανο που θα τον μεταφερει και να ησυχασουμε μια και καλη με δαυτον.