Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Οι δηλώσεις που «καίνε» τον Παπακωνσταντίνου


Οι δηλώσεις που «καίνε» τον ΠαπακωνσταντίνουΤις ευθύνες του νυν Υπουργού Περιβάλλοντος, για το «φούσκωμα» του Ελλείμματος του 2009, επισημαίνει η ΝΔ.


«Η τότε κυβέρνηση αύξησε συνειδητά το έλλειμμα. Ήταν συνειδητή πολιτική απόφαση του κ. Παπανδρέου και του κ. Παπακωνσταντίνου με στόχο να κατηγορήσουν τη ΝΔ και να διευκολύνουν τη μείωση του ελλείμματος την επόμενη χρονιά. Και κατέληξαν να φέρουν το ΔΝΤ μέσα στην χώρα και την ευρωζώνη», σημειώνει, μέσω υπομνήματος, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της ΝΔ, Γιάννης Παπαθανασίου, εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση στους Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου αναφορικά με το έλλειμμα του 2009.


Ο πρώην τσάρος της Οικονομίας, δεν είναι μόνος σε αυτή του την επίθεση προς το άλλοτε «νούμερο ένα», της κυβέρνησης Παπανδρέου.

«Είναι προφανές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση από τις συνεχείς αποκαλύψεις για το «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009 που οδήγησε στην κρίση δανεισμού, στο μνημόνιο και σε αποτυχημένες πολιτικές που βύθισαν τη χώρα στην ύφεση. Γι' αυτό και ο πρώην υπουργός οικονομικών, της πλέον αποτυχημένης κυβέρνησης, εφευρίσκει έωλα επιχειρήματα και παριστάνει τον επιτιθέμενο ενάντια στην ΝΔ. Δυστυχώς, όμως, γι' αυτόν, η αλήθεια, δεν αποκρύπτεται», τονίζει ο Πολιτικός Σχεδιασμός της ΝΔ, εκτιμώντας πως οι αλλεπάλληλες δηλώσεις αρμοδίων παραγόντων που γνωρίζουν τη δράση του κ. Παπακωνσταντίνου γκρεμίζουν την επιχειρηματολογία του.

Η Συγγρού μάλιστα, φροντίζει να «φρεσκάρει» τη μνήμη του ιδίου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αλλά και του εκλογικού σώματος, υπενθυμίζοντας πως:

• Ο κ. Προβόπουλος, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, δήλωσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ότι ο πολιτικός κόσμος ήταν επαρκέστατα ενημερωμένος προεκλογικά για τους κινδύνους που απειλούν την ελληνική οικονομία, και ότι υπήρχε περιθώριο λήψης σκληρών μέτρων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που θα μετρίαζαν την εκτροπή, το τελευταίο τρίμηνο του 2009.

• Ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου, Δ. Σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή, ανέφερε: «τον Απρίλιο του 2010 που είχαμε ξεκινήσει, είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση ομολόγων που ήταν πενταετίας, μία πολύ επιτυχημένη δεκαετίας και είχαν αρχίσει τα spreads να μαζεύουν στην Ελλάδα και ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σ' ένα μήνα θα έχουμε νέα αναθεώρηση και μου ήλθε ταμπλάς!»

• Ο κ. Μανώλης Κοντοπυράκης, πρώην Γ.Γ. της Στατιστικής Υπηρεσίας, είπε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του ανακοίνωσε ότι θα άλλαζε τα στοιχεία για το έλλειμμα ενώ «ήταν υπουργός μιας ώρας, δεν είχε δει τα στοιχεία ακόμα, δεν τα είχα πάει» και πρόσθεσε: «Έμεινα άφωνος διότι δεν είχα συναντήσει ποτέ τέτοια συμπεριφορά από κανέναν υπουργό. Αυτό ήταν ωμή παρέμβαση».

• Η κ. Ζωή Γεωργαντά, μέλος της ΕΛΣΤΑΤ που αποπέμφθηκε από τον κ. Παπακωνσταντίνου, έχει καταγγείλει ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνηέντως στο 15,4% για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη και να δικαιολογηθούν τα βαριά μέτρα!

Η Νέα Δημοκρατία -η οποία είχε την ευθύνη διακυβέρνησης κατά τα ¾ του οικονομικού έτους του 2009-, υπενθυμίζει ακόμη πως η ίδια ανέλαβε ή δεσμεύτηκε, το Φεβρουάριο, το Μάρτιο και τον Ιούνιο, να προωθήσει, δέσμη μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος, όπως την αύξηση του συντελεστή φορολογίας στα τσιγάρα και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη και στα αλκοολούχα ποτά, την περικοπή των ελαστικών δαπανών και των δαπανών για συμβάσεις στο δημόσιο τομέα, το πάγωμα μισθών στο Δημόσιο πάνω από τα 1.700 ευρώ και των συντάξεων πάνω από τα 1.100 ευρώ και την επιβολή τελών κυκλοφορίας για τα σκάφη αναψυχής και ετήσιου ειδικού φόρου στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Επιχειρώντας μάλιστα να αναδείξουν τις ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, θυμίζουν πως εκείνη την περίοδο «ο κ. Παπακωνσταντίνου, διαβεβαίωνε ότι «λεφτά υπάρχουν!», ενώ μετεκλογικά ματαίωσε ώριμες δημόσιες εισπράξεις του 2009, μετέφερε εισπράξεις του 2009 στο 2010 και μετέθεσε πληρωμές του 2010 στο 2009, προχώρησε σε επιπλέον επιστροφές φόρων, στην καταβολή επιδόματος αλληλεγγύης, σε αύξηση των δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα, για οδοιπορικά, λειτουργικές δαπάνες και προμήθειες του Δημοσίου, κατήργησε τις ρυθμίσεις για τους ημι-υπαίθριους, την επιβολή φόρου στα λαχεία, στο ξυστό και στα σκάφη αναψυχής, που επανέφερε αργότερα, προχώρησε στη συμπερίληψη στο τομέα της γενικής κυβέρνησης ελλειμματικών δημοσίων επιχειρήσεων και έχασε τον έλεγχο στα δημόσια έσοδα.

Απαριθμώντας τις ευθύνες του πρώην Υπουργού Οικονομικών, από τη Νέα Δημοκρατία δεν παραλείπουν να θυμίσουν πως ο κ. Παπακωνσταντίνου

• Κατέθεσε προϋπολογισμό που είχε αυξήσεις μισθών και συντάξεων, επίδομα αλληλεγγύης κ.λπ.

• Αναφερόταν, ως μη όφειλε, απαξιωτικά για τη χώρα με αυτά τα απαράδεκτα περί Τιτανικού και παρασιτικής οικονομίας.

• Δεν δανείστηκε έγκαιρα για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας.
πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ = μαριονετες της Τρόικα, των Γερμανων του 4ου Ράιχ με επικεφαλη την μαριονετα αντισυνταγματικο Λουκα Παπαδημο της golman sachs. Και τα 2 κομματα υποστιριζουν οτι θα σωθουμε και θα υπαρξει αναπτυξη στην χωρα μπαίνοντας στo ΔΝΤ, ψηφιζοντας τα μνημονια και την δανειακη...
Λοιπον Ελληνες... ΞΥΠΝΑΤΕ. Σας κοροιδεύουν..
Αποδεδηγμενα παγκοσμιως δεν υπαρχει περιπτωση να εχουμε αναπτυξη, παραγωγικοτητα και κυκλοφορια του χρηματος στην χωρα οταν ο μισθος του Ελληνα εχει φτασει 400 ευρω, οι συνταξεις 300, το ποσοστο ανεργιας στο 50% και η αγορα συνεχιζει τις αυξησεις στις τιμες σε ολα τα προιοντα (η βενζινη 1,85 ευρω το λιτρο…ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ)…
Ουτε υπαρχει περιπτωση να επενδησουν ξενες εταιριες εδω μεσα (εξαιρουνται αυτες που θελουν να εκμεταλευτουν τον ορυκτο πλουτο). Μας εχουν διαγραψει παγκοσμιως απο τις αγορες…
Και το αστειο ειναι οτι θελουν σε 3 μηνες να μειωσουν κι αλλο μισθους και συνταξεις..
Αυτοι εχουν σκοπο να μας εξοντωσουν, να μας εξαφανησουν εντελως απο τον χαρτη…
Ετσι αν συνεχισουμε ουτε σε 20 χρονια δεν θα δουμε ασπρες μερες… Καποιοι κερδιζουν δισεκατομυρια εις βαρος μας (Γερμανια, τραπεζες κ.τ.λ.). Η μονη λυση ειναι να βγουμε απ την Ε.Ε. και το ευρω. Τελειωσαν τα ψεματα.

Πως θα δεις αναπτυξη οταν το 95% των δανειων ξανα πηγαινει πισω στους ευρωπαιους-δανειστες… το 5% μενει στην χωρα και τα υπολοιπα 95% πηγαινουν σε τοκους, δηλαδη πηγαινουν στις τραπεζες (Στις τραπεζες των ευρωπαιων δηλαδη). τους επιστρεφουμε τα χρηματα με λιγα λογια…
Και η χωρα συνεχιζει να αυξανει τα χρεη της γιατι μας δανειζουν με επιτοκιο 5% (παρανομο).

Το μονο που καταφερνουν ειναι να μας εξοντωσουν εντελως. να μας αποτελειωσουν.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ...

300 δις κερδη το χρονο οι τραπεζες, οι πολυεθνικες και ξενες εταιριες και δεν τις φορολογει καθολου το κρατος.

Ποιοι Eλληνες και ξενοι μεγαλο επιχειρηματιες, βιομηχανοι, εφοπλιστες, πολυεθνικες, ξενες εταιριες, τραπεζες και πολιτικοι τοσα χρονια δεν πληρωναν λογαριασμους της ΔΕΗ και φορους στο κρατος (ή πληρωναν πολυ λιγοτερους φορους απ τους απλους πολιτες). Μιλαμε για πολλα δισεκατομμυρια...

Γιατι η νεα Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει αυξήσεις στις αποδοχές υπαλλήλων πολιτικών γραφείων κατα 600 ευρω ?

3 δις ευρω ξοδευουμε καθε χρονο σε αμυντικες δαπανες. Τo 2012 αυξηθηκαν 67% οι δαπάνες για πληρωμές χρεών από παλιά (και νέα) εξοπλιστικά προγράμματα και 23% οι δαπανες για ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα θα δώσει 25 εκατομμύρια περισσότερα από πέρυσι..

106.000.000 ευρω το χρόνο δίνουμε για συμμετοχη στο ΝΑΤΟ.

100.000.000 ευρώ το χρονο (8,3 εκατ. το μηνα) από ενοίκια για τα ακίνητα του Δημοσίου, τη στιγμή που τα κτίρια παραμένουν ανεκμετάλλευτα.

95.000.000 ευρώ από το δάνειο που χάρισε ο Παπακωνσταντίνου στο Μέγαρο Μουσικής.

500.000.000 το αεροδρομιο Βενιζελος χρωσταει μονο σε ΦΠΑ.

70.000.000 ΧΑΡΙΣΜΑ το πρόστιμο στην VODAFONE.

1,1 δισεκατομυριο χαρισαν στον Λαυρεντιαδη.

200.000.000 χρεη χαριστηκαν σε ομαδες (Αεκ,Αρη κ.τ.λ.).

Να γινει πληρης ελεγχος (αναλυτικα) στα πραγματικα εξοδα των ολυμπιακων αγωνων και ποσο τα κοστολογησαν τοτε..

250.000.000 ευρώ για ζημιά μπορεί να διεκδικήσει η Ελλάδα εξωδικαστικά για το Δημόσιο από την Siemens.

575 δισεκατομμυρια ευρω ζημιες μας εκανε η Γερμανια στο Β Παγκοσμιο πολεμο (μονο η Ελλαδα δεν εχει πληρωθει).

Που ειναι η δικαιοσυνη γι αυτους που παιρναν μιζες και εμπλεκονταν στην Siemens?

Τι εγινε με τα υποβρυχια ??

Ασφάλιστρο κινδύνου CDS από το Τ.Τ. αξίας 1,3 δισ. πουληθηκε και σήμερα με τη διαφορά των spread η αξία του είναι 26 δισ. και σε περίπτωση που έχουμε χρεοκοπία πάει στα 60 δισ. Στην εταιρία I.J.Partners που συμμετέχουν παλιοί συνεταίροι του αδερφού του πρωθυπουργού (Παπανδρεου). Ως μέτοχοι και διαχειριστές ειναι Έλληνες οι οποίοι ήταν μπλεγμένοι σε παλαιότερα σκάνδαλα (Μαργέλος). Διευθύντρια η Μ.Ξαφά. Η εταιρεία "I4CENSE" του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, μέσω της οποίας λαμβάνονται χορηγίες από κρατικούς φορείς, οργανισμούς αλλά και τη SIEMENS! Πονταρει στη καταρευση της Ελλαδας. Ποιοι αγόρασαν CDS που πουλήθηκαν από Ελληνική Τράπεζα? σε τι τιμή αγόρασαν, σε τι τιμή είναι σήμερα και σε τι τιμή θα βγουν αν γίνει haircut? Μιλάμε για πολλά δισεκατομμύρια...

Ανώνυμος είπε...

Που ειναι η δικαιοσυνη για ολους αυτους?

Κομματάρχης στη Θεσσαλονίκη με 40 εκατομμύρια ευρώ μαύρα λεφτά που έπιανε σε παρακολούθηση της ΕΥΠ.
Υπαλληλος υπουργείου της Αθήνας ειχε καταθέσεις 9 εκατομμυρια ευρώ δίχως να δικαιολογούνται.
Δικαστική υπάλληλος με 8 εκατομυρια ευρώ.
Υπάλληλοι πολεοδομιών με 4 εκατ. ευρώ.
Τελωνιακός υπάλληλος με 1 εκατ. ευρω.
Μετα απο ελεγχο που εγινε στις καταθεσεις ολων των βουλευτων (στα ποσά δεν συμπεριλαμβανονται τα "κρυμένα" και οι οφσόρ):
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (ΠΑΣΟΚ) σχεδον 3.000.000 σε διαφορες τραπεζες...
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ (ΔΗΣΥ) 1.700.000 σε ευρω και 750.000 σε ξενο νομισμα.
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΠΑΣΟΚ) 750.000 σε ευρω και 357.000 σε ξενο νομισμα.
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΝΔ) 650.000 σε ευρω και 1.000.000 σε ξενο νομισμα.
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ (ΠΑΣΟΚ) 1.550.000 ευρω.
ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΝΔ) 1.500.000 σε ξενο νομισμα.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΔ) 1.400.000 ευρω.
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΠΑΣΟΚ) 1.350.000 ευρω.
ΝΤΑΛΑΡΑ ΑΝΝΑ (ΠΑΣΟΚ) 1.000.000 ευρω.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΝΔ) 800.000 σε ευρω και 170.000 σε ξενο νομισμα.
ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΒΑΪΤΣΗΣ (ΛΑΟΣ) 1.000.000 ευρω.
ΤΣΟΚΛΗ ΜΑΡΙΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΠΑΣΟΚ) 850.000 ευρω.
ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΆΡΗΣ (ΝΔ) 750.000 ευρω.
ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ (ΝΔ) 600.000 ευρω.
ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ (ΠΑΣΟΚ) 600.000 ευρω.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ (ΠΑΣΟΚ) 462.000 ευρω.
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ (ΔΗΜΑΡ) 450.000 ευρω.
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΠΑΣΟΚ) 440.000 ευρω.
ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΔΗΜΑΡ) 425.000 ευρω.
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΠΑΣΟΚ) 425.000
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΑΣΟΚ) 400.000 ευρω.
ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ΝΔ) 300.000 ευρω
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ (ΠΑΣΟΚ) 300.000 ευρω.
ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΛΑΟΣ) 300.000 ευρω
Οι υπολοιποι εχουν καταθεσεις απο 50.000 εως 300.000 ευρω...

Να γινει πληρης ελεγχος των ελληνικων καταθεσεων στις τραπεζες του εξωτερικου.. να δουμε και κει ποιοι εχουν μεγαλες καταθεσεις που δεν συμβαδιζουν με τον μισθο τους...