Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Γιατί πήγαν στη Σχολή Ευελπίδων Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ.Η παρέλαση ήταν η αιτία


Η επίσκεψη των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ στη Σχολή Ευελπίδων, λίγα 24ωρα πριν από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, η οποία αντιμετωπίζεται από τη κυβέρνηση, περίπου όπως η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, δεν μπορεί να ήταν τυχαία. Οι δύο Αρχηγοί επισκέφθηκαν τη ΣΣΕ, συνομίλησαν με του Ευέλπιδες και ...
γενικώς προσπάθησαν μέσω της προσωπικής επαφής να στείλουν το μήνυμα ότι η πειθαρχία στη παρέλαση της Κυριακής πρέπει να είναι “σιδερένια”.

Γιατί όλα αυτά; Η ματαίωση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη έχει αφήσει …βαθύ τραύμα στην πολιτική ηγεσία της χώρας. Πολλοί θεωρούν ότι τα όσα έγιναν εκεί επιτάχυναν και οδήγησαν τις πολιτικές εξελίξεις. Δεν θέλουν να ξανασυμβεί.
Όμως εκτός απ΄ αυτό κάποιες αυθόρμητες εκδηλώσεις στρατιωτικών τμημάτων να κάνουν σημειωτόν τραγουδώντας εμβατήρια -με τη παρότρυνση πολιτών σε κάποιες περιπτώσεις- έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από πολιτικούς που είχαν ήδη αρχίσει να ανέχονται -και να πυροδοτούν κάποιοι- συζητήσεις περί κινδύνου …πραξικοπήματος! Ακολούθησε η ανοησία ενός Εύελπι στη γιορτή της 17ης Νοεμβρίου στη ΣΣΕ και το …σενάριο γράφτηκε.
Για να μην υπάρξουν λοιπόν ανάλογες παρεξηγήσεις και να μην δοθεί αφορμή σε κανένα να αμφισβητήσει ούτε στο ελάχιστο τις ΕΔ, οι δύο Αρχηγοί έκαναν την επίσκεψη στη ΣΣΕ.