Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Xωρίς σάλιο...ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΦΟΡΟΣ 20% ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ


Την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 20% εξετάζει μεταξύ άλλων η επιτροπή την οποία έχουν συγκροτήσει τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, εν όψει της φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο. Η αυτοτελής φορολόγηση θα επιβαρύνει όσους έχουν...

μικρά εισοδήματα από ενοίκια, ενώ θα ελαφρύνει το φορολογικό βάρος αυτών που έχουν μεγάλα έσοδα από μισθώματα, τα οποία μέχρι σήμερα φορολογούνταν με βάση την κλίμακα, δηλαδή με συντελεστές έως και 45%. Επίσης, εξετάζεται η αναπροσαρμογή του ελάχιστου κόστους κατασκευής οικοδομής στα πραγματικά επίπεδα και η ενοποίηση των φόρων στα ακίνητα.

Αντίθετα, με διακομματική συναίνεση αποφεύγεται, σε αυτή τη φάση, συζήτηση για αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή βάση δεδομένων εμπορικών τιμών, προς τις οποίες πρέπει να συγκλίνουν οι αντικειμενικές. Παρ' όλα αυτά, στο Μνημόνιο αναφέρεται ρητώς ότι οι αντικειμενικές τιμές ακινήτων θα πρέπει να εξισωθούν με τις εμπορικές τιμές έως τον Ιούνιο.
πηγη

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΙΛΛΕΑ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΟΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ,ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕΙ.