Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Αντιδράσεις στη Γερμανία για την τουρκική ταινία «Φετιχ 1453»



Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί στην Γερμανία η τουρκική ταινία «Φετίχ 1453». Στη Κολωνία η Χριστιανική Οργάνωση Via Dolorosa ανέλαβε πρωτοβουλία μποϋκοταρίσματος της ταινίας.Δήλωσαν ότι οι Τούρκοι θα ....

πρέπει να ντρέπονται για όσα έκαναν στους Χριστιανούς στο παρελθόν, αντί απλά να εορτάζουν την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης παροτρύνουν του Χριστιανούς να μην παρακολουθήσουν την ταινία. Επιπλέον, θα μοιράσουν φυλλάδια μπροστά από κάθε κινηματογράφο για να πληροφορήσουν τους πολίτες που θα ήθελαν να δουν την ταινία, τονίζοντας ότι η Αγία Σοφία έγινε τζαμί μετά την κατάληψη από τους Οθωμανούς.
Οσο για τους Τούρκους ξόδεψαν περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια και περίπου τρία χρόνια για να κάνουν ταινία την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Η ταινία υπερπαραγωγή «Άλωση 1453» (Φετίχ 1453) έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται στην Τουρκία, ενώ θα βγει στις αίθουσες, σε ΗΠΑ και Βρετανία, τον Φεβρουάριο του 2012 και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Φαρούκ Ακσόι. Σύμφωνα μάλιστα με τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι η ταινία με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία του τουρκικού σινεμά.

Η «Άλωση» μας δείχνει πως ο Σουλτάνος Μεχμέτ ο Πορθητής κατέλαβε την Πόλη και σύμφωνα με δημοσίευμα της «Χουριέτ», τόσο οι πολεμικές σκηνές του έργου όσο και οι ερωτικές σκηνές αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση.

Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή του σουλτάνου έως και τη στιγμή της εισβολής στις 29 Μαΐου του 1453. Εκτός όμως από το πολεμικό κομμάτι, κύριο θέμα της ταινίας είναι και ο έρωτας του Ουλούμπατλί Χασάν-Ιμπραήμ Τσελικιόλ, του θρυλικού Οθωμανού στρατιώτη που ανέβηκε πρώτος στα τείχη της Πόλης, με την Ερά, την κόρη του Ουρβανού την οποία ερωτεύεται και ο Ιουστιανιάνης, αρχηγός των Γενουατών υπερασπιστών της Πόλης.
http://www.imerisia.gr

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΧΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙΡΟ!!!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΛΛΗΝ
ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΙΞΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΨΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ
ΓΙΑ Ν'ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΠΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΗΓΕΤΗΣ μόνο έτσι θα καραρίσει ο τόπος απ' τη βρωμιά τους.Θάνατος στους προδότες ανθέλληνες και τους υπόλοιπους που τάσσπνται κατα της ΠΑΤΡΙΔΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ..

Θα είναι τιμή μου να πολεμήσω για την πατρίδα με αρκετους σχολιαστές των άρθρων στο blog.

Καλή δύναμη σε όλους μας.
Ο Θεός μαζί μας.

A.V

Ανώνυμος είπε...

* καθαρίσει
* τάσσονται

(ο έξ' από δω του τυπογραφείου)

Α.V

Ανώνυμος είπε...

Τοσες ταινιες εχει βγαλει το χολυγουντ,απο αρχαια ελλαδα,ρωμαικη εποχη,απο την αρχαια αιγυπτο,μαγιας ινκας,αγγλοι γαλλοι πορτογαλοι,γενικα ολα τα μεγαλα ιστορικα γεγονοτα και ολους τους μυθους διαφορων λαων.Για την αλωση της πολης ενα τοσο σημαντικο γεγονος της παγκοσμιας ιστοριας ουτε λογος,γιατι φοβουνται κατι??η μηπως δεν θα ειχε εμπορικη επιτυχια??πιστευω οτι θα σπουσε ταμεια.σιγουρα δεν θα ειχε γυριστει οπως εμεις θα θελαμε αλλα σιγουρα θα ηταν περισσοτερο αντικειμενικη απο αυτο το εκτρωμα!!!

Ανώνυμος είπε...

Α.V
Αν αλλαξουμε γ λωσσα το v γινεται Ω
Σωστα;ελα τωρα δεν ειναι ωρα για γρηφους
πεσμου ενα ναι η οχι εισαι το ιδιο προσωπο;
Η.....

Ανώνυμος είπε...

να κ'εγω που βιαζομαι μια απο τα ιδια
γριφους.

Ανώνυμος είπε...

Δε καταλαβαίνω τι λές και με ποιόν με παρομοιάζεις..

Πάντως το πραγματικό είναι A.B.


Το Α.V είναι από τ' αγγλικά..Έτσι ξεκίνησα σαν υπογραφή κι έτσι το άφησα.


A.V

Ανώνυμος είπε...

TI 8A THN FEROUN STIN ELLADA?
THN BAPSANE...
MEXRI EDW...
ENOMENOI OLOI PEDIA...

Ανώνυμος είπε...

αν κανουν κανενα αστειο κ τη φερουν στην ελλαδα δυστυχως δεν μπορουμε να κανουμε κατι,περα απο το να μην παει ουτε ενας ελληνας να τη δει!

Ανώνυμος είπε...

αν κανουν κανενα αστειο κ τη φερουν στην ελλαδα δυστυχως δε μπορουμε να κανουμε κατι περα απο το να μην παει ουτε ενας ελληνας να τη δει!