Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Πειραιώς Σεραφείμ κατά τεμένους: «Το ελληνικό έθνος είναι λαός Χριστιανών Ορθοδόξων»


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αθήνα», ένας καθηγητής πανεπιστημίου, δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε κάτοικοι του Βοτανικού, ζητώντας να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση (7.11.2011) για την ...
κατασκευή του ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα Αττικής. Με την προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι η κυβερνητική απόφαση να κατασκευαστεί με δαπάνες του Δημοσίου, ισλαμικό τέμενος στον Ελαιώνα Αττικής, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα δοκιμάζεται οικονομικά, παραβιάζει πλέγμα συνταγματικών διατάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι για την στέγαση του πρώτου ισλαμικού τεμένους θα ανασκευαστεί το κεντρικό συνεργείο αυτοκινήτων του Ναυτικού στον Ελαιώνα και η δαπάνη του θα ανέλθει στα 846.000 ευρώ.

«Η ίδρυση ενός τεμένους μέσα στο κέντρο της πόλης των Αθηνών όχι μόνο θα πλήξει τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη της ελληνικής κοινωνίας αλλά θα αποτελέσει και το εναρκτήριο λάκτισμα μίας σειράς γεγονότων που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν στην αποδόμηση της συνοχής του ελληνικού έθνους, ως λαού χριστιανών ορθοδόξων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην προσφυγή του ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.
«Προς επίρρωση του ισχυρισμού αυτού, αρκεί να αναλογιστεί κανείς το πλήγμα που θα δέχεται καθημερινά το χριστιανικό συναίσθημα των περιοίκων αλλά και των διερχομένων Ελλήνων, όταν 5 φορές την ημέρα, ευρισκόμενοι στην περιοχή του Βοτανικού θα είναι υποχρεωμένοι να ακούν το 'κάλεσμα' του ιμάμη προς τους μουσουλμάνους για προσευχή. Διότι τότε ευλόγως θα αναρωτηθούν εάν διαβιούν στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη μουσουλμανική πόληκαι εάν είναι εν τέλει ξένοι μέσα στην ίδια τους την πατρίδα» προσθέτει ο μητροπολίτης.
ΤΟ ΒΗΜΑ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oποια αποφαση παιρνουν οποιο νομο ψηφιζουν εν μια νυκτι και παντα για τα δικα τους συμφεροντα παντα αποδυκνυουν οτι ειναι προδοτες ανθελληνες δοσιλογοι και τους αξιζει η εσχατη των ποινων.Το αλλο που προσπαθω να καταλαβω ειναι γιατι παντα ενας;Ενας ο ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΕΝΑΣ Ο ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ και τωρα ενας και μονος Ο ΠΕΙΡΕΩΣ που ειναι οι ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ;;;Αν δεν τους αφορα αυτο το ζητημα πρεπει να ξερουν οτι αφορα εμας ολους τους Ελληνες.Γιατι δεν πανε κιαυτοι να απαιτησουν σε ισλαμικα καθεστωτα να χτισουν ορθοδοξες εκκλησιες;

jz είπε...

Σεβαστέ Σεραφείμ εύγε για την στάση σου στα εθνικά μας θέματα. Ευτυχώς υπάρχεις εσύ διότι οι πολιτικοί πρόδωσαν την Ελλάδα και τον λαό της.Οι περισσότεροι βουλευτές είναι μασόνοι υπάκουοι στα κελεύσματα της νέας τάξης πραγμάτων. Έλληνες μην ψηφίζετε τα δυο μεγάλα κόμματα της νέας τάξης.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην!» Γεννάδιος Σχολάριος!!!
""ΑΓΙΟΣ"" ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ:
Ο ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
H ανθελληνική ιδεολογία του Κοσμά του Αιτωλού
«Έμαθα πως με τη χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού δεν είσθενε Έλληνες, δεν είσθενε ασεβείς αιρετικοί, άθεοι, αλλ'; είσθενε βαπτισμένοι εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και είσθενε τέκνα και θυγατέρες του Χριστού μας.»Τις ύβρεις αυτές κατά των Ελλήνων μπορείτε να τις βρείτε σε μια χαρακτηριστική διδαχή του Κοσμά του Αιτωλού (Α , 1, Ι. Μενούνου, σελ. 120).

greco είπε...

Ρε ανένταχτε, οι Άγιοι και λάθοι έκαναν και αμαρτίες διέπραταν. Που κολλάς τώρα. Τότε, το μόνο που ήξεραν απο τους Έλληνες ήταν το Δωδεκάθεο, οι γυμνικοί αγώνες και πολλά άλλα που η Εκκλησία δεν θεωρεί ορθά. Τι ήθελες τότε να αναλύει στους τσοπάνιδες τη θεωρία που Σωκράτη ; Φυσικά και τους απομάκρυνε από ότι Ελληνικό γιατί απλά δεν "σκάμπαζαν".

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου greco διαβασε αυτο :ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. ΟΙ ΕΠΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αξιότιμοι Κύριοι,Πώς είναι δυνατόν νά θεωρούνται Έλληνες αυτοί πού αναθεματίζουν τούς Έλληνες ;Δέν θά ήτανε πιό δίκαιο νά εξακολουθήσουν να ονομάζονται Ρωμηοί ή Γραικοί, καί τό όνομα Έλλην νά επιτρέπεται νά φέρουν μόνον όσοι, ασχέτως θρησκεύματος, τιμούν τούς αρχαίους προγόνους τους καί όχι όσοι βυσσοδομούν κατ’ αυτών καί τούς αφορίζουν ;


Δέν αποτελεί ύβριν κατά τού έθνους τών Ελλήνων, σύμφωνα με τόν Ελληνικό ποινικό κώδικα, ο αφορισμός αυτός τής χριστιανικής εκκλησίας;Μήπως θά πρέπη στά σοβαρά ο εισαγγελεύς τού Αρείου Πάγου να σκεφθή να υποβάλη μήνυση πρός τήν Ιερά Σύνοδο τής χριστιανικής εκκλησίας ;Ή μήπως θά πρέπη καί αυτό τό θλιβερό καθήκον τής υποβολής μήνυσης νά πέση στούς ώμους κάποιων εύψυχων καί θαρραλέων Ελλήνων ;Ή μήπως, στή χειρότερη περίπτωση, θά πρέπη να απευθυνθούμε στό Ευρωπαικό δικαστήριο καί να βγάλουμε τά άπλυτά μας στή φόρα ;Πρός αποφυγήν τής αναπόφευκτης δυσφήμησης καί τού εξευτελισμού τής χώρας μας πού θά επιφέρη μία τέτοια επιβαλλόμενη πλέον φιλόπατρις ενέργεια, μία επανεξέταση μέ γνώμονα τήν απάλειψη αυτής τής ανατριχιαστικής ανάγνωσης ανθελληνισμού επιβάλλεται αυθωρεί καί παραχρήμα, τής Ιεράς Συνόδου τήν ανάγκην φιλοτιμίαν ποιουμένης καί εις τούς νόμους τού Ελληνικού κράτους, πού τήν φιλοξενεί, υπείκουσας.
Ιδού αποσπάσματα

1. … και την Ελληνικήν μυθολογίαν, και των κτισμάτων λατρείαν τη καθαρά και αμώμω των Χριστιανών Πίστει προστριβομένοις, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

2. Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων και τας Πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

3. Τοις τα Ελληνικά διεξιούσι μαθήματα ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ

4. Τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

5. Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη και Καθολική Εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γής, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς, ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

6. Τοις την μωράν των έξωθεν (=Ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

7. Τοις λέγουσιν, ότι οι των Ελλήνων σοφοί κρείττονες εισί κατά πολύ, και ενταύθα, και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

Από την τελευταία σελίδα της Ελευθεροτυπίας …. Επισημαίνει ο κ. Αντώνης Ζαμπούκας, Ν. Φιλαδέλφεια, Αθήνα:
«Στις 20 Μαρτίου “η Εκκλησία της Ελλάδος” θα τιμήσει την αναστήλωση των εικόνων επί Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (τη λένε Βυζαντινή) που έντεχνα και πονηρά το Ιερατείο ονόμασε “Κυριακή της Ορθοδοξίας” (Α’> Νηστειών).
Στα 8.945 καταστήματά της (τα λένα Ναούς) θα γίνουν επίσημες τελετές (τις λένε Λειτουργίες) και θα παραστούν όλες οι επίσημες αρχές της ελληνικής πολιτείας. Στην Αθήνα, η τελετή θα γίνει στην κεντρική σκηνή (τη λένε Μητρόπολη)όπου θα πρωταγωνιστεί ο μοναδικός και αξεπέραστος κ. Χρήστος Παρασκευαΐδης (τον λένε Αρχιεπίσκοπο) ντυμένος στα χρυσά και στα μετάξια, ο οποίος μεταξύ των άλλων ιάμβων και δοξασιών (τα λένα τροπάρια και ψαλμούς) θα απαγγείλει με τη στεντόρεια φωνή του και τα επτά (7) τρισαναθέματα (αφορισμοί, ύβρεις, κατάρες) του Χριστιανισμού κατά του Ελληνισμού και βέβαια όλοι οι παριστάμενοι, επίσημοι και μη, θα σταυροκοπιούνται, θα δέονται και θα δοξάζουν.
Ολοι; Ναι, όλοι! Πρωθυπουργός, υπουργοί, βουλευτές, πρέσβεις, στρατιωτικοί, δικαστές, πρυτάνεις κ.ά. είναι γνωστό, λόγω προτέρου βίου, ότι δέχονται τους αναθεματισμούς πολλά χρόνια τώρα και δεν αντιδρούν, ίσως από συνήθεια,ίσως> από άγνοια, ίσως και από ατολμία ή μήπως “χάριν της παραδόσεως”, όπως είπε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος. Ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, θα ανεχθεί τον κ. Παρασκευαΐδη και την παρέα του να υβρίζουν και να καταριώνται τον Ελληνισμό; Θα δεηθεί και θα δοξάσει τους υβριστές και τους διώκτες του; Θα δεχτεί “και το Σον φυλάττον… Πολίτευμα”;».

Του Μιχάλη Καλόπουλου

Modestus είπε...

Ρε βλαμένε πέτα κι άλλες μαλακίες. Ξεχνάς ζώο ότι τον καιρό του Βυζαντίου η λέξη Έλληνας ήταν συνώνυμο του ειδωλολάτρης και όχι για τη εντοπιότητα του κόσμου που κατοικούσε στην Ελλάδα και λέγονταν Ρωμιοί. Άλλωστε ξεχνάς βλαμμένε και φυσικά όλοι οι παγανιστές αρχαιολάτρες, ότι οι πρόγονοι μας ήταν ο πρώτος λαός που τίμησε τον Θεό και δια μέσου του Σωκράτη και έστησαν θυσιαστήριο "Τω αγνώστω Θεώ". Παίζετε με τις λέξεις και φυσικά πλέον έχει διορθωθεί αυτό το φαινομενικό λάθος μιας και η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι πλέον φωτεινό παράδειγμα για όλους τους ορθοδόξους λαούς του κόσμου. Τρανό παράδειγμα όλων οι πολιούχοι τον πόλεων που έχουν δώσει πραγματικά μάχη σε δύσκολους καιρούς για τις πόλεις τους. Ποιον να πρωτοαναφέρω τον Άγιο Δημήτριο που άπειρες φορές τον είδαν οφθαλμοφανώς ανά τους αιώνες οι κάτοικοι της πόλης να την υπερασπιζεται ενάντια εχθρικών εισβολών; Τυχαίο η απελευθέρωση της πόλης ανήμερα της γιορτής του από τους Τούρκους;

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

Ο Μητροπολίτης Πειραιως Σεραφειμ, ειναι ενας τεραστιος ΑΝΘΡΩΠΟΣ, με μεγάλο έργο κοινωνικό, αλλά και παρεμβάσεις σε αυτα που απασχολούν την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
Κριμα για τους Έλληνες που δεν είναι στην κεφαλή της Εκκλησίας...αντ' αυτού δυστυχώς εχουμε τον
παπα-Καταρ...