Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Για κατεδαφίσεις ετοιμάζονται οι Εβραίοι κοντά στον ναό του Σολομώντα


Για λόγους ασφαλείας ο δήμος της Ιερουσαλήμ αποφάσισε να κλείσει τη ράμπα εισόδου στην Πλατεία των Τζαμιών, η οποία χρησιμοποιείται από τους μη μουσουλμάνους επισκέπτες. Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει ότι «ο μηχανισμός της πόλης της Ιερουσαλήμ Σλόμο Εσκόλ έδωσε εντολή για το άμεσο κλείσιμο της ράμπας που δίνει πρόσβαση στην Πύλη των Μαγρεμπίνων» τις επόμενες επτά ημέρες.


Την ξύλινη ράμπα θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι....
δυνάμεις ασφαλείας μόνο σε «περίπτωση ανάγκης».

Το μέτρο λήφθηκε καθώς η κατασκευή αυτή «παρουσιάζει κινδύνους για την ασφάλεια του κόσμου».

Οι άλλες προσβάσεις στην πλατεία για τους μουσουλμάνους παραμένουν ανοικτές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Ίδρυμα Κληρονομιάς του Δυτικού Τείχους, ένας ισραηλινός οργανισμός αρμόδιος για το Τείχος των Δακρύων που βρίσκεται στο κάτω μέρος της πλατείας, έχει προθεσμία επτά ημερών για να εφεσιβάλει την απόφαση του μηχανικού.

Το Νοέμβριο οι ισραηλινές αρχές είχαν αναβάλει την κατεδάφιση της ράμπας αυτής, φοβούμενες κύμα διαμαρτυριών από τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο.

Η ράμπα τοποθετήθηκε το 2004 προσωρινά, μετά την κατάρρευση μιας προηγούμενης κατασκευής και επιτρέπει στους μη μουσουλμάνους επισκέπτες και στις ισραηλινές δυνάμεις να έχουν πρόσβαση στην πλατεία, την οποία οι Εβραίοι ονομάζουν Όρος του Ναού.

.newsbomb.gr