Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

World Oil News Center: “Ελλάδα και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν για το φυσικό αέριο παρακάμπτοντας τη Τουρκία”



Σύμφωνα με το World Oil News Center (ΕΔΩ), η Ελλάδα υπόγραψε συμφωνία προμήθειας 0,7 δις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ανά έτος. Η συγκεκριμένη συμφωνία παρακάμπτει τη Τουρκία που από το 2008 μεσολαβούσε σαν μεσάζοντας. To Aζερμπαϊτζάν, φιλοδοξεί να εξελιχθεί (έχει τις δυνατότητες) σε σημαντικό προμηθευτή φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ενώ σκοπεύει και να διαφοροποιήσει τις..... ενεργειακές του πηγές προκειμένου να απεξαρτηθεί γενικότερα από τους μεσάζοντες, Τουρκία και Ρωσία. Οι δηλώσεις που έκανε ο Αζέρος Πρόεδρος είναι οι ακόλουθες:
«Το Αζερμπαϊτζάν ενδιαφέρεται να αυξήσει τις ποσότητες που προμηθεύει την Ελλάδα και θέλει να χρησιμοποιήσει στο μέλλον τις δυνατότητες διαμετακόμισης αερίου μέσω της Ελλάδας. Η συμφωνία αυτή θα αποτελέσει σοβαρό κίνητρο για να συνεργαστεί το Αζερμπαϊτζάν και με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, καθώς το Αζερμπαϊτζάν θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη».
http://greeknation.blogspot.com/2011/04/world-oil-news-center.html

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλοί μαλάκες(προδότες)είναι οι δικοί μας,αντί να βγάλουν τα δικά μας-που αν μπορούσες να πετάξεις ένα σπίρτο κάτω από το Αιγαίο,θα τιναζόταν όλη η Ευρώπη στον αέρα-προμηθεύονται από αλλού.
Δηλαδή να χαρώ τώρα επειδή παρακάμπτουμε την Τουρκία.Ε λοιπόν δεν χαίρομαι,γιατί είναι κατ'εντολήν των Αμερικάνων.

Ανώνυμος είπε...

Olo Malakies kanoun gia to tipota ,akou na paroun AERIO apo allou efoson ki emeis exoume ti einai aftoi;; Baremenoi Oloi tous!

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑ...ΔΕΝ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ! ΓΕΛΑΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ ΑΠΟ ΠΟΥ; ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!! ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΓΥΡΟ ΓΥΡΟ ΕΧΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ!! ΑΕΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ; ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΕΛΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην είμαστε και Σαουδική Αραβία. Ο κάθε αμόρφωτος ακροαριστερός και ακροδεξιός λεβεντομαλάκας ονειρεύεται αμύθητα πλούτη για να μην χρειαστεί να δουλέψει. Ρωτήστε κανέναν γεωλόγο ρε αγράμματα πλάσματα.