Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Άστραψε και βρόντηξε ο καργάκος!!! ακούστε το οπωσδήποτε.


26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΡΕ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ ΚΗΦΗΝΑ, ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΕ ΕΞΕΘΡΕΨΕ.ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΣΕ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΑ ΚΟΥΛΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙΣ ΑΠΟ ΚΡΙΚΕΛΛΑ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ.ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ;ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΣ ΚΟΥΦΑΛΑ ΕΦΕΝΤΖΗ;ΜΗΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡΙΚΟ ΓΕΡΟΝΔΙΟ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ.ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ,ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΩΣ ΜΕΣΙΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕΣ ΟΤΑΝ Ο ΑΡΧΙΜΑΣΩΝΟΣ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΣ ΡΑΛΛΗΣ, ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΑΣΦΑΛΩΣ.ΤΩΡΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΝΔΡΕ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΟΜΙΛΟΥΣΕΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ,ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΕΩ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ.

Β Λ Α Χ Ο Σ

Ιωάννης είπε...

Με το που λεει παμε στην ερετικη φωνη Σαραντος Καργακος,ο αλλος λεει ωχχ...Τι ωχχ ρε παλιομπασταρδε?

Ιωάννης είπε...

Τωαρα για αυτα που λεει ο Καργακος,με πολλα απο αυτα δεν με βρισκουν να συμφωνω.Ουσιαστικα λεει να παμε να δουλεψουμε εργατες με 400 ευρο τον μηνα,και να το βουλωσουμε κιολας.
Εγω εργατης δουλεψα και βιομηχανικος μαλιστα.Τωρα ειμαι ανεργος.Αρα αυτα περι ντοκτορα δεν πιανουν σε μενα.Αλλα τουλαχιστον τοτε ειχα τα προς το ζην για μια αξιοπρεπη ζωη.Τωρα δεν καταλαβα τι μου λεει.Να γινω δουλοπαροικος?

Ανώνυμος είπε...

Poly kala tous leei exoun katantisi ta paidia tis Elladas etsi oste ta epomena 20 Xronia na min yparxei douleia gi'afta ke na Zoun apo tin Mama kai ton Mbamba i kanena Tameio me midamina xrimata! Olous tous theloun na eine Grafiades etsi den eine?? Me grawatoula Koustoumaki... ke pios apo aftous tha pai sto xorafi,sta Ergostasia; Kanenas dioti den yparxoun allo Ergostasia efoson oloi tous eine Dithen Grafiades ke Xaramofaides. Etsi ke ta epomena 30 Xronia i Ellada tha xeiroterepsi opos exei eidi arxisi me tin moni diafora oti etora eine mono i Arxi! An den gini tipota tora konta tin exei Bapsei i Ellada

Ανώνυμος είπε...

1)ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΓΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΓΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ?ΑΦΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΑΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΑΤΕ??
2)ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΙΓΑ...
3)ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΥΡΗΓΜΑ...

Ανώνυμος είπε...

O Β Λ Α Χ Ο Σ EINAI Β Λ Α Χ Ο Σ Eipame xa xa xa Den pairnei xambari to peri tinos Prokoitai edo!

δεν ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΛΑΧE EEEEEEEEE

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΤΑ ΑΕΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΠΕ09 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ)ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΧΡΗΣΙΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ, ΜΑΚΡΟ-ΜΙΚΡΟ, ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ PR. MAN.,
ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΧΡΗΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ MARKETING ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΕΩΡΙΤΙΚΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ?
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΨΕΥΤΟΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Ο Καργάκος τα έχει μπερδέψει ελαφρώς και με λυπεί γιατί τον είχα για περισσότερο νουνεχή....Προσπάθησα να ακούσω με προσοχή τα λεγόμενα του και νομίζω ότι σε κάποια σημεία έχει δίκιο, σε κάποια άλλα δυστυχώς άδικο.
Ναι
1)Η παιδεία της Ελλάδας παραπαίει και "αποκεφαλίζει" τα παιδιά της
2)Η νεολαία αρνείται να κάνει χειρονακτικές δουλειές στο μεγαλύτερο μέρος της και προτιμά δουλειές γραφείου
3)Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι υπερδύναμη στη Ναυτιλία
4)Διορθώνω: "Η ανεργία στον τόπο μας ΗΤΑΝ επιλεκτική"
5)Ισχύει ότι "γέμισε ο τόπος Πανεπιστήμια" και σχολές με απροσδιόριστες-άχρηστες ειδικότητες και ότι το σύγχρονο ελληνικό Πανεπιστήμιο προωθεί μέσες άκρες την ημιμάθεια,την ασχετοσύνη και τη σωρεία άχρηστης γνώσης με καμιά πρακτική εφαρμογή
6)Η εργατική και η αγροτική τάξη έμειναν αδιαπαιδαγώγητες και έχοντας ως όπλο "το δίκαιο του εργάτη" συναίνεσαν στο κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων που απασχολούσαν εκατοντάδες κόσμου αναγκάζοντας τους μεν να βγουν στην ανεργία(δηλ.έκαναν κακό στον εαυτό τους) όσο για τους δε,τη δημιουργία ενός νεο-φεουδαρχικού συστήματος με λίγους μεγαλοαγρότες που αγόρασαν όλη τη γη απο τους μικρότερους, ζουν απο τις επιδοτήσεις,απασχολούν αλλοδαπούς, ενώ για εξαγωγές ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΟΜΩΣ:

1)Που ήτο ο Κος Καργάκος να μιλήσει για την παιδεία που είχε πάρει τη φθίνουσα από την μεταπολίτευση και μετά(όπως διατείνεται ο ίδιος);Μήπως προσπαθεί να πάρει τα εύσημα κατόπιν εορτής και ν'αναπαυθεί στις δάφνες του; Που ήταν όλοι αυτοί οι πανεπιστημιακοί να βγούν να μιλήσουν για την παιδεία όταν άρχισε να παρακμάζει; Στα αιτήματα τους δεν θυμάμαι να μίλησαν ποτέ για την ποιότητα της παιδείας. ΜΟΝΟΝ για αυξήσεις στους μισθούς τους ωρύονταν
2)Η "εργατικότητα" των μεταναστών είναι ψεύτικη. Δεν είναι πιο εργατικοί απο τους Έλληνες. Απλά δέχτηκαν να δουλέψουν με μικρότερη αμοιβή γεγονός που τους κατατάσσει ΠΡΩΤΟΥΣ στις λίστες των χειρονακτικών εργασιών και τώρα πια όχι μόνο εκεί...Άλλωστε ήρθαν εδώ για να δουλέψουν και όχι για διακοπές και είναι σαφέστατα πιο απελπισμένοι αλλά και λιγότερο εξοικειωμένοι με όρους όπως "εργασιακά κεκτημένα".Η μετανάστευση είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο και συνδέεται άρρηκτα με την επιβολή της νέας παγκόσμιας τάξης που ευνοεί τη δημιουργία πολυφυλετικών κοινωνιών χωρίς ταυτότητα και διακριτό πολιτισμό. Ευνοεί τα πολιτισμικά συνονθυλεύματα με ανθρώπους που "ανταγωνίζονται" για το ποιός θα δουλέψει περισσότερο για τη μικρότερη αμοιβή. Στη Ελλάδα η επιβολή της νέας παγκόσμιας τάξης μας νικά κατά κράτος και μας πείθει μέρα με τη μέρα πόσο " άχρηστοι" είμαστε εν συγκρίσει με τους αλλοδαπούς. Ο Κος Καργάκος έχει συνοψήσει το θέμα πολύ άκομψα, άστοχα, επιφανειακά και με μια σχετική αφέλεια(αυτήν του ακαδημαϊκού που δεν έχει καμιά εργασιακή εμπειρία πέραν της δουλειάς του)
3)Η ανεργία λοιπόν ΗΤΑΝ τωόντι επιλεκτική.Τώρα πια όμως όχι. Ακόμη και σε απλές δουλειές όπως πωλητής ή χτίστης είναι απίθανο να τις βρεί κανείς. Αφ'ενός γιατί προτιμώνται οι αλλοδαποί(βλέπετε αυτοί δεν είναι "θρασείς" σαν τους Έλληνες που ζητούν ένσημα και ασφάλιση) και αφ'ετέρου γιατί είναι κακοπληρωμένες δουλειές που ευνοούν την άνθηση του εργασιακού μεσαίωνα("δουλεύω 10ωρο για 700 ευρώ").
4)Για το ότι οι νέοι "δεν έχουν πιάσει κατσαβίδι" δεν ευθύνονται οι ίδιοι αλλά οι γονείς όλων μας...ναι ναι η γενιά του Κου Καργάκου....που στην ουσία είναι η γνωστή γενιά του "μαζί τα φάγαμε". ΑΥΤΗ η γενιά λάδωσε "για να μπει το παιδί στο δημόσιο", ΑΥΤΗ η γενιά περνούσε με "ψωμί και ελιά" για να σπουδάσει το παιδί "στα Λονδίνα και στις Αμερικές", ΑΥΤΗ είναι η γενιά που αναπαύτηκαν στη "θεσούλα τους", ΑΥΤΗ η γενιά, του Πολυτεχνείου, είναι αυτή που κυβερνά σήμερα. Αυτοί μας ευνούχησαν πνευματικά και μας κατέστησαν ανίκανους να διεκδικούμε. Σημειωτέον, το φαινόμενο αυτό είναι παγκόσμιο και όχι μόνον ελληνικό.
5) Όσο για τον "φόβο της δουλειάς" που διακατέχει τους νέους είναι απόλυτα λογικός( και αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν εργασιακή εμπειρία). Όσοι λοιπόν έχουμε εργασθεί ώντας ο τελευταίος τροχός της αμάξης, ο τελευταίος κρίκος στη εργασιακή αλυσίδα, γνωρίζουμε την πίεση που δεχόμαστε και τις όχι και πολύ καλές εργασιακές συνθήκες. Τα δε μέχρι τώρα εργασιακά κεκτημένα έχουν κάνει φτερά.("τι;άδεια;όταν και αν θα θέλω να σου δώσω"--"τι;900 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα;τι μας πέρασες;δημόσιο;600 και αν σου αρέσουν,αν όχι θα πάρω κάποιον άλλον(αλλοδαπό κατά προτίμηση ή οποιονδήποτε άλλο πεινασμένο και απελπισμένο"--"θα μείνεις μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου γιατί έχουμε παραλαβή--αρνούμαι να δουλέψω περισσότερες ώρες απ'αυτές που συμφωνήσαμε--μέσω sms:να περάσεις να σε πληρώσω γιατί θα πάρω άλλη"-->αληθινή ιστορία, μου έτυχε πέρσι---"πατέρα θέλω να έρχομαι μαζί σου να βάφω σπίτια-παιδί μου δεν υπάρχουν πια δουλειές, όλα τα πόστα είναι πιασμένα από Αλβανούς!"ντόινγκ!)

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

6)Ο Κος Καργάκος θα πρέπει να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ εργατικότητας και δουλικότητας και είναι αλήθεια ότι τείνουμε προς το δεύτερο. Δεν αναφέρομαι σαφέστατα σε όσους δεν έχουν εργασθεί, αλλά γνωρίζω πλείστα όσα παραδείγματα συνομιλίκων μου(οι σημερινοί 25ρηδες) που ψάχνουν για δουλειά, συμπεριλαμβανομένης και εμού και έχει γίνει απίστευτα δύσκολη η εύρεση εργασίας και πιο πολύ η διατήρηση αυτής. Πρέπει να ανεχτεί πολλά ο σημερινός εργαζόμενος προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του και για ψίχουλα. Οι "πολυεθνικές " στις οποίες αναφέρεστε Κε Καργάκο, είναι η μόνη μας λύση(δυστυχώς) σ'αυτό το μικρό κράτος που λέγεται Ελλάδα και θα γίνει οσωνούπω και επίσημα αμερικανικό προτεκτοράτο. Έλα όμως που ούτε στις πολυεθνικές δεν μας παίρνουν πια!( Αν και σε γενικές γραμμές είμαι κατά των πολυεθνικών)
Η Ελλάδα βουλιάζει και μάλιστα με το πρόσθετο βάρος των μεταναστών που ήρθαν τάχα για καλύτερα και τελικά ζούμε όλοι χειρότερα προσπαθώντας να μοιραστούμε τα λεφτά που (δεν) έχουμε. Όλοι αυτοί θα προσέφεραν στη χώρα αν είχαμε παραγωγές, εργοστάσια και εξαγωγές. Στη παρούσα φάση όχι μόνο δεν προσφέρουν αλλά μας υποχρεώνουν να βρίσκουμε δουλειά ΚΑΙ σε αυτούς λες και είμαστε υποχρεωμένοι ή λες και τους προσκαλέσαμε. Έρχονται εδώ και διεκδικούν της θέσεις μας. τελεία και παύλα.ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ.Όταν οι Έλληνες συνειδητοποιήσουν αυτή την απλή αλήθεια ίσως και να σωθούμε.

Απόφοιτος Φιλοσοφικής και κυρίως ΑΝΕΡΓΗ
(Εξωτερικό here i come!)
Ζητώ συγγνώμη για τη εκτεταμένη απάντηση

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ 2;23 ΜΗΠΩΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΕΣΠΕΥΣΕΣ ΝΑ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΣΕΙΣ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ; ΨΗΦΙΑΚΗ ΗΚΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ,ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ,ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΟΥΣ,ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥΣ ΓΕΟΠΩΝΙΑΣ,ΠΟΥ Η ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΛΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ,ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ;ΜΗΠΩΣ ΔΕΒ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΡΗΚΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΘΙΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ; ΚΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΑΤΑ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ; ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΠΡΠΕ ΝΑ ΤΑ ΤΑ ΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕ.ΤΩΡΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΜΟΙΡΟΛΟΓΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ.ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΥΛΛΕΟΓΟΝΤΑΝ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΒΡΑΪΚΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΣΒΑΛΜΠΑΡΝΓΚΤ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ Η ΜΟΝΣΤΑΝΤΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥΣ ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.ΑΦΡΙΚΗ; ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο Κ.ΚΑΡΓΑΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ. ΕΠΕΙΤΑ Η ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΡΟΗ ΦΤΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ,ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ; ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΚΑΙ ΜΗΝ ΧΑΧΑΝΙΖΕΙΣ ΗΛΙΘΙΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΟ.
Β Λ Α Χ Ο Σ

Ανώνυμος είπε...

Ο Καργακος εχει δικιο και οσοι τον βριζετε απλα τον επιβεβαιωνεται γιατι δεν εχετε την παιδεια να κατανοησετε καν τι ακουτε.

Ειπε: Εαν δεν υπηρχε αποστροφη για τις χειρωνακτικες εργασιες τοτε δεν θα υπηρχε προβλημα ανεργιας------> Αυταποδεικτο εφ'οσον ολοι αυτοι οι νομιμοι και μη μεταναστες καπου δουλευουν (εξαιρουνται αυτοι που μονο ληστευουν)

Προφανως και το προτυπο του χαρτογιακα εχει αποτυχει.

Προφανως και εχει δικιο οταν λεει πως ακομα και τα πανεπιστημια μας ειναι μαυρο χαλι, οταν ο καθηγητης μπαινει και τεταρτο και σχολαμε παρα τεταρτο.

Προσωπικα συμφωνω 100% με οσα ειπε.
Για οσους δεν καταλαβαν δεν τα εβαλε με τα παιδια ουτε με τους νεους, τα εβαλε με το συστημα και τις κοινωικες πεπλανημενες αξιες.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και πολλά χρόνια βλέπουμε να κλείνουν πολλές βιομηχανίες και εργοστάσια. Τι κάναμε γι'αυτό;; Τίποτα. Και ξέρετε γιατί;; Γιατί δεν μας ένοιαζε αφού βρίσκαμε όλοι δουλειά στο δημόσιο. Φιλούσαμε κατουρημένες ποδιές και ξεπουλούσαμε την ψήφο μας για μία θεσούλα. Γι'αυτό φθάσαμε εδώ. Και όλα αυτά βέβαια βάση σχεδίου από τους πολιτικούς μας ταγούς. Μας δωροδωκούσαν για να καθόμαστε ήσυχοι μέχρι να μας φέρουν εδώ που ήθελαν. Τα βρωμερά αριστερά κόμματα κατέβαζαν τον κόσμο σε απεργίες μέχρι να κλείσουν όλες οι Ελληνικές βιομηχανίες ή να περάσουν σε ξένα χέρια. Όλοι θέλαμε δουλειά σε γραφείο. Πότε φωνάξαμε ανοίξτε ρε εργοστάσια να μπει ο κόσμος να δουλέψει;; Αλλά ο Έλληνας σε εργοστάσιο;; Όχι βέβαια. Ούτε και σήμερα το φωνάζουμε. Τα κόμπλεξ μας μας έφαγαν. Βλέπετε αυτοί που θέλουν να καταστρέψουν μία χώρα δεν το κάνουν στα τυφλά. Μελετάνε πρώτα την κοινωνία της και μετά προχωράνε. Όσοι λοιπόν παραπονιέστε ξανασκεφτήτε το!! Αν είχαμε εργοστάσια ΝΑΙ εργοστάσια η χώρα θα είχε παραγωγή και οι Έλληνες δουλειά. Ούτε το γάλα των παιδιών μας δεν παράγουμε!! Είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Ανώνυμος είπε...

10¨05 Συμφωνώ σε όσα γράφεις. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα!!!

Ανώνυμος είπε...

E BEBAIA KAI ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ!! ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ?? ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΕΠΙΝΕΣ ΚΑΦΕ ΑΒΕΡΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΞΟΔΕΥΕΣ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! ΜΑΛΑΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ!!!!! ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΘΕΛΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπορεῖτε νὰ κρίνετε τὸν Καργάκο γιὰ τὰ λεγόμενά του, ἀλλὰ νὰ ξέρετε ὅτι ἀπὸ τὴν δεκαετία τοῦ 70 φωνάζει γιὰ τὴν καταστροφὴ τῆς γλῶσσας καὶ τῆς παιδείας γενικά. Δὲν εἶναι χθεσινός, ἔχει γράψει πολλὰ βιβλία κατακραυγῆς ἀπὸ τὴν μεταπολίτευση μέχρι καὶ τὴν ἐποχή μας.Ὁ ἄνθρωπος δὲν χαρίζει κάστανα.

Ανώνυμος είπε...

Διαμαντοπουλου,Χριστοφιλοπουλου,Ρεπουση,Δραγωνα,Βερεμης,Τατσοπουλος,Βαλιανατος,Μουτσινας,Λαζοπουλος,Κανακηδες,κ.λ.π.......κ.λ.π.

Να γραψω κι αλλους;

Ανώνυμος είπε...

Δύο παρατηρήσεις γιατί από ότι κατάλαβα δεν γνωρίζετε ποιός είναι ο Καργάκος...και πολλοί από εσάς ΟΥΤΕ που καταλάβατε λέξη από όσα είπε:

1. Ο Καργάκος όπως έγραψε και κάποιος φίλος ΔΕΝ είναι χθεσινός. Δεν κρυβόταν πουθενά τόσο καιρό, αλλά τον κρύβαν τα ΜΜΕ που παρουσιάζουν συντεχνιακά μόνο τη θολοκουλτούρα. Πάντα το ύφος του ήταν αυτό, της Ελληνικής αφύπνισης και πάντα έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους. Επίσης έχει γράψει για όλα αυτά που λέει εδώ και πολλά χρόνια, βιβλία ολόκληρα και ειδικά για τους νέους. Άρα τα κακεντρεχή σχόλια πάνε κουβά

2. Πολλοί από εσάς ΔΕΝ κατάλαβαν, ότι με τα λόγια που χρησιμοποίησε όχι μόνο δεν έβρισε τους νέους σήμερα, αλλά διετύπωσε την άποψη ότι αυτοί οι νέοι εξαπατήθηκαν, πιστέψτε με έχει δίκιο σ'αυτό, μπορεί να είναι του πανεπιστημίου αλλά είναι ανίκανοι να σκεφτούν και να λύσουν τα πιο απλά προβλήματα στο σπίτι τους. Για αυτό όμως φταίει το σύστημα και με αυτό τα βάζει, όχι οι νέοι. Και φυσικά έχει δίκιο ότι ο Έλληνας εξαπατήθηκε από το life style και θέλει να είναι ατσαλάκωτος και λευκογιακάς. Το επάγγελμα να ναι ότι θέλει αρκεί να μην λερώνεται! Θεωρεί δηλαδή ότι ενώ έχεις πολύ καλά μυαλά για όλες τις δουλειές, δεν μπορεί το 20% των νέων να γίνονται μηχανικοί, το 20% δικηγόροι και γιατροί, το 20% ηθοποιοί καλλιτέχνες τραγουδιάρηδες , το 20% καθηγητές και οι υπόλοιποι να πολεμάνε στο εξωτερικό αφού δεν πέτυχαν σε σχολές στην Ελλάδα. Τα λεφτά είναι και στις παραδοσιακές τέχνες αλλά και στα χειρονακτικά. Τα λέω γιατί και εγώ σχολή έβγαλα και τα έχω ζήσει από μέσα αυτά που είπε.

Ίσως από τους ελάχιστους που "βλέπουν" μπροστά, φωνάζουν εδώ και τόσα χρόνια την φωνή της αλήθειας αλλά το σύστημα αφήνει τη φωνή του στο περιθώριο!τυχαίο δεν νομίζω!

Ανώνυμος είπε...

Πες τα χρυσόστομε Καργάκο και άσε όσους δεν καταλαβαίνουν, να κοιμόνται τον ύπνο του δικαίου.....

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΨ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΗΞΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ 1% ΤΗΣ ΝΑΥΤΗΛΙΑΣ..........ΩΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΥΠΟΛΠΟΙΑΡΧΟΣ.

ΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ Κ. ΚΑΡΓΑΚΟ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ.ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΝΕΙ ΛΑΣΤΙΧΟ!!!ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΕΝ ΣΤΗ ΠΕΠΕΝ,ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΚΑΝΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΠΑΛΙΟΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΟΥ ΚΡΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ 7ΜΗΝΟ ΜΕ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟ ΜΑΓΕΙΡΑ??????????
ΕΓΩ ΝΑΙ!!!!Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΜΑΓΕΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ...?ΑΡΧΙΔΙΑ!!!!!ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΑ ΓΑΜΗΣΑΝΕ ΟΛΑ....ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΩΣ ΔΟΚΙΜΟΣ ΗΜΑΣΤΑΝ 29 ΑΤΟΜΑ ΠΛΗΡΩΜΑ.ΜΟΝΟ ΟΙ 8,ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΔΟΚΙΜΟ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ,ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ......

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και να δεχτούμε ότι έχει κάποιο δίκιο οι πολιτικοί ήταν αυτοί που έκαναν τη θέση γραφείου ελκυστική, γιατί όποιος πήγαινε να κάνει κάτι στον ιδιωτικό τομέα τον διέλυαν σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, του την είχαν στημένη για πρόστιμα κλπ.
Νομοθέτες είναι οι βουλετές και δεν έχουν κάνει τίποτα για να απλουστεύσουν τις διαδικασίες, γιατί όσο πιο πολλές υπογραφές χρειάζεται για τόσο πιο πολλά λαδώματα ή ρουσφέτια για να γίνει η δουλεία και να λέμε και ευχαριστώ στο μέσον.
Επιπλέον έχουμε σε δεύτερο χρόνο την κατάρρευση της οικονομίας και το γενικό ξεπούλημα, τον διακαή πόθο δλδ πολλών κυβερνώντων.

Modestus είπε...

Πρώτον η γενιά του Καργάκου πρέπει να κάνει χαρακίρι γιατί όντως μας έκανε μπούληδες. Άρα πρώτα αυτοκριτική. Βέβαια μη ξεχνάμε ότι όπως αναφέρει ο αγαπητός κύριος Καργάκος η δουλειά πήγαινε κληρονομική, δηλαδή καθηγητής ο μπαμπάς έχωνε στο καθηγητηλίκι και τον γιο, και φυσικά παιδιά από την επαρχία ελάχιστα μπορούσαν να μορφωθούν και να γίνουν κάποιοι. Τότε οι καθηγητές, δικηγόροι κλπ εκτός από την κοινωνική καταξίωση είχαν και οικονομική ευχέρεια εν αντιθέσει με τον φτωχό και αμόρφωτο αγρότη/βοσκό. Απλά ο Καργάκος είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ενώ λέει τα πράγματα με το όνομα τους τον έχουν παραγκωνισμένο και τον θεωρούν γραφικό.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέει.Απλά κάποιοι δεν μπορούν να αντέξουν την αλήθεια γιατί τους ελέγχει η συνειδησή τους.Οπότε χτυπιέται ο εγωισμός τους.Ντρέπεστε που έχουμε γίνει η γενιά της σοκολάτας και της coca cola?

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΒΛΑΧΟ ΠΟΛΥ ΒΛΑΚΑΣ ΒΛΑΧΟΣ ΕΙΣΑΙ!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Καργακος εχει δικιο αυτος ο Βλαχος δεν ξερει τι λεει.Να μην ξαναδιαμαρτυρηθει για τους ξενους ,καλα ειναι εδω .Ποιος θα κανει τις χειρωνακτικες δουλειες?

Ανώνυμος είπε...

eyreopousta oute gia sapouni den kanhs opos ta filarakiasou molis katalabe o alos oti bgeni bromosapouno stamatise ti doulia