Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Εισαγγελέας Ι. Σακκάς: «Δεν δέχομαι να παραγράφονται όλα τα εγκλήματα των πολιτικών» – παραιτούμαi



Παραίτηση με βόμβες από τον εισαγγελέα Ι. Σακκά. Τι λέει για το Μνημόνιο, την καταβύθιση της Δικαιοσύνης και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών.
Γροθιά στο στομάχι της κυβέρνησης του κατοχικού Μνημονίου αλλά και συγκεκριμένων υπουργών της εκτελεστικής εξουσίας, που κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό και ενδεχομένως να έχουν υποπέσει σε σοβαρές κακουργηματικές κατηγορίες, αποτελούν οι δηλώσεις που έκανε χθες στην...
Ευελπίδων ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακκάς, ο οποίος υπέβαλε αιφνίδια παραίτηση από τα καθήκοντα του.

Ο κ. Σακκάς, μιλώντας στη «δημοκρατία», κατήγγειλε το πολιτικό σύστημα και την ατιμωρησία των βουλευτών κάνοντας λόγο για «κρατικά κακουργήματα» και για ωμή παραβίαση του Συντάγματος με αποτέλεσμα την καταβύθιση της Δικαιοσύνης και την κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων του πολίτη. Ο πρώην –πια- εισαγγελέας κάνει αναφορά σε «πολιτικούς εγκληματίες που μένουν ατιμώρητοι και οι πολίτες πληρώνουν τις συνέπειες» αλλά και σε «δομημένα οικονομικά εγκλήματα των κυβερνώντων», τα οποία δεν ερευνήθηκαν εξαιτίας της περιβόητης βουλευτικής τους ασυλίας.

«Με την παραίτηση μου εκφράζω τη διαμαρτυρία μου για όλα όσα συμβαίνουν στον τόπο. Υπάρχει ένα σύμπλεγμα λόγων, πέραν του κυκεώνα των νόμων, που η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία δημιούργησαν με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απονεμηθεί δικαιοσύνη.


Δεν ανέχομαι εγώ να υπηρετώ την ποινική δικαιοσύνη και να διώκω το έγκλημα και να βλέπουμε το έγκλημα των πολιτικών να συγκαλύπτεται. Να βλέπουμε το θεσμικό όργανο, τη Βουλή, που είχε από το Σύνταγμα ποινική αρμοδιότητα να ελέγξει και να διώξει τα εγκλήματα των κυβερνώντων να τα αφήνει να παραγράφονται. Μιλάμε για τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται και υποκρύπτονται πολιτικά πρόσωπα» τόνισε ο εισαγγελέας. Ο παραιτηθείς εισαγγελικός λειτουργός υπενθυμίζει και τις αναρίθμητες περιπτώσεις παραγραφής αδικημάτων πολιτικών προσώπων, θεωρώντας ως υπαίτιο όργανο της ατιμωρησίας τη Βουλή.


Ποινικές ευθύνες


«Μιλάω για τις περιπτώσεις που από τον Άρειο Πάγο διαπιστώθηκαν ότι είχαν παραγραφεί. Η Βουλή ήταν εισαγγελέας. Δεν επιτέλεσε το καθήκον της ως συλλογικό όργανο και έχει ποινικές ευθύνες». Στο ερώτημα ποιος θα δικάσει αυτούς που δεν δίκασαν και παρέβησαν το Σύνταγμα ο κ. Σακκάς απάντησε: «Αυτό είναι ένα ερώτημα, Εάν υπάρχει όργανο για να τους δικάσει. Η γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε με νόμο να αρθεί η ασυλία τους και να περάσουν από Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο».


Ο πρώην εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακκάς, θεωρούμενος ως «σκληρός» λειτουργός της Δικαιοσύνης, ασχολήθηκε πριν από δύο χρόνια και με την υπόθεση εξιχνίασης της απόπειρας ανθρωποκτονίας της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν παραιτηθεί ο κ. Σακκάς παρήγγειλε νέα προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για να ανακαλυφθούν οι άγνωστοι ακόμα δράστες. Στην παραγγελία του ζητεί, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να κληθεί να καταθέσει και ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.


«Δεν μπορώ να το διαψεύσω αυτό για την κλήση Χρυσοχοϊδη. Η υπόθεση δεν έχει μπει στο αρχείο, όπως εσφαλμένα ειπώθηκε. Διαπίστωσα ότι θα έπρεπε απλώς να έχει ερευνηθεί πιο σωστά. Και ο υπουργός, δυστυχώς, είχε κάνει δημόσιες ανακοινώσεις. Μάλιστα με αυτές τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις έχουν επικηρυχθεί και οι δράστες της κυρίας Κούνεβα. Άρα και αυτός θα πρέπει να δώσει κάποιες απαντήσεις. Νομίζω ότι και η Αστυνομία αλλά και η παθούσα δεν έδωσαν πλήρη στοιχεία όταν έπρεπε».

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και τα μούτρα των πολιτικών έγιναν κρέας.

Modestus είπε...

Και τι έγινε; Ένα μεγάλο τίποτα με μπόλικο καθόλου! Ούτε καν ακούστηκε στα "κυβερνητικά" πλέον κανάλια η είδηση. Αν δεν παραιτηθούν σύσσωμοι φορείς όπως η δικαστές, αστυνομία κλπ δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

dont remain silent είπε...

Χρειαζόμαστε και άλλες ανάλογες φωνές..Εύγε στη στάση του κου. Σακκά..

Γ'ΜΑΚ είπε...

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΗΔΗΞΕ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ.
ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ;;;
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΠΡΩΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ,ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΠΙΟ ΑΥΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΖΩΗΣ,ΠΟΥ ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Ή ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ,ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ...
ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ,ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΓΧΑΜ!ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΕΝΕΡΓΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗ ΓΕΝΕΤΗΡΑ ΤΗς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΑΚΚΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΟΧΙ ΒΟΥΤΥΡΟΜΠΕΜΠΕΔΕΣ ΣΤΥΛ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟΥ.ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι Μπράβο! Και τώρα τι; Αντί να κάτσει να πολεμήσει και και εφαρμόσει τον νόμο όπως οφείλει, το βάζει στα πόδια! Για δες πολεμιστές που το βάζουν στα πόδια!

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΣΤ Η (ΠΛΑΣΙΜΠΟ)ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Dikio exei o anthropos ke poli kala tous eipe ke pioi eine aftoi oi Bouleftes ke oi Ypourgoi na kanoun oti theloun me to kratos ke na min mboroun na tous dikasoun i na tous klisoun mesa;; Efoson spoudasan oloi tous ke kseroun apo Nomous ke syntagma na kanoun ta analoga ke oxi klepsimo tou Kratous ke diafora alla ke na tous afinoun etsi.
Ke meta paraksenewonte giati sta Blogs tous wrizoun ke tous kinigane.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΙΜΑ. ΕΥΓΕ ΤΟΥ.ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΘΕΛΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ!!!
Β Λ Α Χ Ο Σ

POLO είπε...

ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΝΤΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ
ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΕΝΕΡΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ.
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΟΠΟΥΝΕ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ
ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΡΗΡΟΤΙΚΑ.
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ .ΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ,ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ .

Ανώνυμος είπε...

Ενας μονο με παντελονια. Αλλος ενας κλαδος που τα λαμογια ειναι μειοψηφια. Αλλα τετοια ποσοστα
Φουστιτσες - Παντελονια 2000 προς 1 πρωτη φορα βλεπω.