Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΘΕΣΠΙΖΕΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!



ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥΣ!
Την ώρα που η κυβέρνηση υποβάλλει σε ανελέητη επιδρομή τον ελληνικό λαό χωρίς, μάλιστα, ελπίδα και προοπτική έρχεται και θεσπίζει ανέλπιστα και πρωτοφανή φορολογικά δώρα στις θυγατρικές των πολυεθνικών, αναιρώντας και ακυρώνοντας νόμους που η ίδια ψήφισε, με πανηγυρικούς τόνους, στους πρώτους μήνες της θητείας της.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση με τη ρύθμιση του άρθρου 14 στο φορονομοσχέδιο που κατέθεσε, δεν μειώνει μόνο κατά 4 ολόκληρες μονάδες το φόρο στα μη διανεμόμενα κέρδη των...
 επιχειρήσεων, για να τον περιορίσει στο 20%, πράγμα που σημαίνει άμεση ετήσια απώλεια εσόδων για το δημόσιο της τάξης των 300 εκ ευρώ!
Κάνει στο ίδιο άρθρο του φορονομοσχεδίου κάτι πολύ χειρότερο.
Πρώτον: απαλλάσσει τις θυγατρικές των ευρωπαϊκών πολυεθνικών επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στη χώρα μας, από κάθε φορολογική επιβάρυνση στα διανεμόμενα στις μητρικές εταιρείες κέρδη τους!
Κατ’ αυτό τον τρόπο οι θυγατρικές των πολυεθνικών με τη βοήθεια και των ενδοομιλικών υποτιμολογήσεων ή υπερτιμολογήσεων μπορούν να φουσκώνουν όσο θέλουν τα διανεμόμενα κέρδη τους και να τα στέλνουν αφορολόγητα στη μητρική τους, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα ευρώ δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα
Δεύτερον: απαλλάσσει από κάθε φόρο τα μερίσματα ξένων επιχειρήσεων στη χώρα μας που στέλνονται στο εξωτερικό, εφόσον υπάρχει με την τρίτη χώρα συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας! Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μεγαλομέτοχοι επιχειρήσεων στην Ελλάδα θα μπορούν να καταγράφουν τα μετοχικά τους πακέτα σε χώρες μειωμένης ή σχεδόν ανύπαρκτης μερισματικής φορολογίας, με τις οποίες η Ελλάδα έχει συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας, με αποτέλεσμα να γλυτώνουν κάθε φορολογίας στις παχυλές μερισματικές τους απολαβές!
Αυτά δυστυχώς είναι τα επιτεύγματα της μνημονιακής κυβέρνησης στο όνομα της προσέλευσης επενδυτών. Η φορολογική ασυλία σε όλο το μεγαλείο της.
Κατά τα άλλα, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αφορά τη «μαρίδα» η οποία θα πηγαίνει φυλακή για χρέος από 5.000 ευρώ!

http://e-parembasis.blogspot.com/