Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ο Κάρολος Παπούλιας ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ


Βαρυσήμαντη παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, αυτή τη φορά για το θέμα της δημόσιας περιουσίας. «Επιτακτική ανάγκη να αξιοποιηθεί άμεσα η ελεύθερη δημόσια περιουσία», είπε. Ο Κάρολος Παπούλιας άφησε σαφείς αιχμές κατά εκείνων που κινδυνολογούν και εξαντλούνται σε «κυνήγι μαγισσών», αλλά και των ευρωπαϊκών ηγεσιών που δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε.... εκδήλωση για την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. «Η πατρίδα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. 

Πληρώνουμε λάθη δεκαετιών και την αδυναμία των ευρωπαϊκών ηγεσιών να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Το μόνο που μπορεί να μας κρατήσει είναι μία εθνική στρατηγική μακράς πνοής, η οποία θα υπηρετηθεί με συνέπεια από την πολιτική τάξη και θα πείσει τους Έλληνες πολίτες για την ορθότητα και την προοπτική της, τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.


«Θέλω να επισημάνω το εξής: η ελληνική δημόσια περιουσία είναι σε μεγάλο βαθμό ακατάγραπτη και σε εγκληματικό βαθμό καταπατημένη. Η αξιοποίησή της, όπως και εκείνη των ακινήτων που βρίσκονται στο εξωτερικό, είναι επιτακτική ανάγκη. Εθελοτυφλούμε όταν εξαντλούμαστε σε θεωρητικές συζητήσεις, κινδυνολογία, συνθηματολογία, κυνήγι μαγισσών και άγονες αντιπαραθέσεις. Χάνουμε πολύτιμο χρόνο και δυνάμεις. Έχουμε φορτώσει ένα δυσβάστακτο χρέος στις πλάτες των παιδιών μας και οφείλουμε να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τώρα.

Όση δημόσια περιουσία είναι καταγεγραμμένη και ελεύθερη πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της καθυστέρησης και έχουμε την ιστορική ευθύνη να κάνουμε ό,τι μπορούμε να απαλλάξουμε την επόμενη γενιά από ένα βάρος για το οποίο δεν ευθύνεται».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για αυτό το λόγο είναι ΠτΔ, σε αυτό το τόπο με αυτό το πολιτικό σύστημα.
Αν ήταν κάτι διαφορετικό, ΔΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠτΔ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑ ΘΕΣΜΟΣ Ο Π.Δ. ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ. ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΧΑΡΟΣ ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ηρθε η ωρα να ξεκρεμαστη η μαριονετα που ειναι Π.Δ. με αηδιαζει τοσο πολυ που τον ακουω οσω δεν γινεται...