Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

"ΑΣΤΟΧΕΣ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ"


1597231«Δεν είμαι πολιτικός. Ποτέ δεν θα γίνω», είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τονίζοντας πως η μακρά επιχειρηματική του....
ενασχόληση, καθώς και η δράση του σε περιβαλλοντικά θέματα του δίνουν τα καλύτερα δυνατά εφόδια για τη δημαρχία της πόλης.

Φήμες ήθελαν τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο να χτίζει μνημείο για τον ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας Κεμάλ Ατατούρκ, κατά τη θητεία του οποίου αποδεκατίστηκαν χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας. «Οι φήμες αυτές ήταν άστοχες», λέει ο ίδιος ο Μπουτάρης στον «Ε.Κ.», αλλά σκοπεύει το σπίτι του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο γεννήθηκε το 1881, να γίνει πόλος έλξης για τους Τούρκους επισκέπτες. «Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ιστορία και ο Κεμάλ Ατατούρκ ευθύνεται για το θάνατο χιλιάδων Ελλήνων, κάτι που δεν θα ξεχαστεί ποτέ, αλλά το σπίτι του που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Να έρθουν οι Τούρκοι στην Ελλάδα, όπως πάνε οι Έλληνες τουρίστες στην Κωνσταντινούπολη και αφήνουν χρήματα στον τουρκικό λαό», δηλώνει.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ