Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Κατέθεσε τα DVD του Αμυρά στη Δικαιοσύνη


Κατέθεσε τα DVD του Αμυρά στη ΔικαιοσύνηΟ κ. Μιχελάκης παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο λιγότερο από μία ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες προσκόμισε στον κ. Δραγάτση το DVD της επίμαχης διαδικτυακής εκπομπής, όπου ο Αμυράς φέρεται να καλεί τους πολίτες σε αντάρτικο πόλεων, καθώς και πλήρη απομαγνητοφώνηση των λεχθέντων.

Σε δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι κατέθεσε τα στοιχεία που ήδη η ΝΔ έχει δημοσιοποιήσει για την υπόθεση Αμυρά, ενώ ερωτηθείς για τις διαψεύσεις σχετικά με το ότι ο κ. Αμυράς είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μιχελάκης απάντησε: «Αν δείτε τις επίσημες ανακοινώσεις και στην Αυγή είχε αρχικά συμπεριληφθεί στις επίσημες λίστες».
Χθες η Κουμουνδούρου κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά και το κόμμα του ότι χρησιμοποιεί «λάσπη και ψεύδη» φτάνοντας στα «όρια της γελοιότητας και στην απαξίωση της δημόσιας ζωής στη χώρα».
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης σε ενημερωτική συνάντηση που είχε χθες με τους δημοσιογράφους χαρακτήρισε την υπόθεση Αμυρά «σαπουνόπερα», παραπέμποντας στις δηλώσεις του ιδίου, ο οποίος αναγνώρισε ότι αυτοπροτάθηκε ως υποψήφιος βουλευτής αλλά τελικά απορρίφθηκε.
Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι αντί η πολιτική αντιπαράθεση να επικεντρώνεται στα καυτά προβλήματα της χώρας, μεταφέρεται με ευθύνη της ΝΔ σε θέμα που ανακαλύπτει η ίδια, σε μια προσπάθεια να κρύψει την πολιτική της. Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε χθες και με αφορμή δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ. Γ. Μιχελάκη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φέρει τη χώρα και τις οικογένειες των μεταναστών.
Ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι το δικαίωμα αυτό είναι ευρωπαϊκός νόμος και -ύστερα από κοινοτική οδηγία- έχει ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο επί κυβέρνησης Καραμανλή. Πρόσθεσε δε ότι η ΝΔ αντιπολιτεύεται τη δική της κυβερνητική περίοδο.
Ο κ. Μιχελάκης ανταπάντησε πως όταν «ο κ. Τσίπρας μιλά για πρόσκληση στις οικογένειες των μεταναστών, τους οποίους ο ίδιος θα νομιμοποιήσει είναι και πάλι ξεκάθαρο πως αναφέρεται σε παράνομους».
Κατηγόρησε δε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «προσπαθεί να κρύψει τις σχέσεις του με τους λαθρομετανάστες».
Οξύτατη ήταν η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και στη στάση που τηρεί η ΝΔ στα όσα συμβαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ιδιαίτερα μετά τη βοήθεια που δόθηκε στην Ισπανία.
Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η ΝΔ δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις Σαμαρά, ο οποίος αντί να τοποθετείται ευθαρσώς γύρω από την ευρωπαϊκή κρίση, μιλά αόριστα για αναπτυξιακή πολιτική, όταν την ίδια ώρα δεν έχει αναιρέσει τη δική του, προηγούμενη, πολιτική. Σημειώνεται ότι εκ μέρους της επικοινωνιακής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο κ. Κορωνάκης, λέγοντας πως η ΝΔ έχει επιλέξει ολισθηρό δρόμο και πως «δεν είναι ευφυΐα να προκαλείς το συναίσθημα του φόβου».
Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε μείζον θέμα την κάθαρση του δημόσιου βίου και την απόδοση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι στις προθέσεις να ποινικοποιηθεί η δημόσια ζωή και πως αν διαπιστωθούν ποινικές ευθύνες αυτές θα αποδοθούν από τη δικαιοσύνη. Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπέρ των εξεταστικών επιτροπών, καθώς τις χαρακτήρισε «φερετζέ της συγκάλυψης».

ethnos

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

“που ‘σαι λενιώ το νου σου μη βγάλεις τα ματάκια που πας να προστατέυσεις…
και εξηγούμαι.. μπορεί ο αμυράς να έχει ξεκινήσει την επανάσταση μόνος του και να μην είναι σε θέση να καταλάβει ότι ο κόσμος στον οποίο απευθύνεται προσπαθεί και ελπίζει ακόμα σε μια αναίμακτη αποκατάσταση της δημοκρατίας αλλά όταν θα φτάσει στο δικαστήριο η υπόθεση, το ερώτημα δεν θα είναι αν συμφωνεί ο κόσμος μαζί του ή όχι..
θα σου πει λοιπόν ο αμυράς από τη θέση του κατηγορουμένου ότι έπραξε κατά συνείδηση και σύμφωνα με αυτό που του επιβάλλει το άρθρο 120 του συντάγματος (ξέρεις αυτό που λέει ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.).. θα απαιτηθεί λοιπόν από το δικαστήριο να αποφανθεί αν τα γεγονότα υπό το “βάρος” των οποίων είπε τα παραπάνω ο κατηγορούμενος αποτελούσαν ή όχι παραβίαση του συντάγματος.. είσαι σίγουρη πως θέλεις να την κάνεις αυτή την δίκη?”

John Shaft