Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

SOS από τα ελληνικά πανεπιστήμια


Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα πανεπιστήμια, καθώς, τα οικονομικά τους προβλήματα είναι πλέον...

SOS από τα ελληνικά πανεπιστήμια

δύσκολα αντιμετωπίσιμα, όπως υποστηρίζουν οι πρυτάνεις...
. Επισημαίνουν μάλιστα ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν σε βασικές λειτουργικές τους ανάγκες, όπως είναι η σίτιση και η στέγαση των φοιτητών τους.



Ύστερα από πολύωρη συζήτηση κατέληξαν σε ανακοίνωση στην οποία τονίζουν «το αδιέξοδο λειτουργίας των Πανεπιστημίων» και επισημαίνουν ότι μετά το "κούρεμα" των λογαριασμών τους και τη μη έγκριση των προϋπολογισμών τους, «διαπιστώνεται αδυναμία να ανταποκριθούν ακόμη και στις πλέον στοιχειώδεις ανάγκες τους, όπως η φοιτητική μέριμνα καθώς και το εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους έργο».



Στη σχετική τους ανακοίνωση οι πρυτάνεις επισημαίνουν ακόμγη ότι «δεσμεύονται να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα για την επιστροφή των απολεσθέντων χρηματικών διαθεσίμων τους».



Οι πρυτάνεις συζήτησαν και το θέμα της συμμετοχής τους στην επιτροπή που θα συνεδριάσει, κατά πάσα πιθανότητα στις 23 Απριλίου, και θα ασχοληθεί με το θέμα των προτάσεων για βελτίωση διατάξεων του νόμου για τα Πανεπιστήμια. Ανάλογου περιεχομένου όσον αφορά στα οικονομικά προβλήματα ήταν και οι συζητήσεις που έκαναν σήμερα και οι πρόεδροι των ΤΕΙ καθώς και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα αντιμετωπίζουν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, το οποίο πολλοί φοβούνται ότι αν δεν λυθεί, έστω και μερικώς σχετικά άμεσα, η επόμενη χρονιά θα βρει τα περισσότερα ιδρύματα να μη μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας.
πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Όνειρο ζω, μην με ξυπνάτε!»
Επιτέλους κλείνουν τα άχρηστα πανεπιστήμια.
Αυτά που φτιάχτηκαν για να κερδίζουν κάποιοι στην επαρχία με τα φουσκωμένα νοίκια, οι εργολάβοι που πουλούσαν νέα σπίτια και οι τράπεζες που μοίραζαν δάνεια σε απόρους.
Αυτά που φτιάχτηκαν για να παράγουν κομματικά στελέχη της αριστεράς. Αν παράγει μια σχολή πολλά αριστερά κομματικά στελέχη δίνει πολλά πτυχία, π.χ. στην παιδαγωγική το 90% των φοιτητών παίρνουν πτυχίο γιατί το 75% της ΟΛΜΕ είναι ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, οι τεχνικές σχολές δίνουν πτυχίο στο 20% των φοιτητών γιατί δεν ενισχύουν την αρκετά την αριστερά.
Αυτά που φτιάχτηκαν για να κάνουν κάποιοι καθηγητές το ψώνιο τους, επάγγελμα, με ερευνητική χρηματοδότηση της ΕΕ. Το 99% της έρευνα τους είναι άχρηστη. Φυσικά αρκετοί καθηγητές είναι μασόνοι και προπαγανδίζουν ασύστολα στο μάθημα, μιλώντας για άσχετα θέματα-ιδέες ή «ιστορίες της ζωής τους».

Στόχος των πανεπιστημίων της ελλάδας δεν είναι η επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών ή η μόρφωσή τους.
Στόχος είναι να παράγουν άθεους, ανθέλληνες και ανόητους που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το σωστό από το λάθος, την αλήθεια από το ψέμα. Ανθρώπους που μισούν την Ελλάδα από τα βάθη της καρδιάς τους.

Ανώνυμος είπε...

<1:31 σε πολλά απ' αυτα που γράφεις φάίνετε να έχεις δίκιο, επίσης φαίνετε ότι είσαι ένας βλάκας θρησκόληπτος, δήθεν πατριώτης και καραδεξιός ηλίθιος του κερατά...>