Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Οι σκέψεις ενός βλάκα!!!


Άκουσα σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι έως την Μεγάλη Τετάρτη (11 Απριλίου 2012), θα προκηρυχθούν εκλογές. Σύμφωνα με το άρθρο 53 του Συντάγματος, πρέπει να μεσολαβήσουν έως 30 ημέρες, από την προκήρυξη έως τη διενέργεια των εκλογών. Έτσι πάμε για τις 11 Μαΐου που είναι Παρασκευή και συνεπώς εκλογές θα έχουμε την 6η Μαΐου που είναι Κυριακή.

Πόσοι όμως πιστεύετε ότι η κυρίαρχη πολιτική - κομματική τάξη, θέλει να γίνουν εκλογές; Εγώ πάντως πιστεύω ότι δεν θέλουν, γιατί όλοι ξέρουμε ότι βλέπουν.....
ανήσυχα τις δημοσκοπήσεις.

Αν λοιπόν δεν θέλουν πως θα μπορούσαν να τις αποφύγουν και αν είναι δυνατόν να φτάσουν μέχρι το τέλος της τετραετίας, τον Οκτώβριο του 2013;

Είδα ένα... όνειρο! Ήταν λέει σε συνάντηση με γειτονικό ηγέτη, Έλληνας πολιτικός και συζητώντας κατέληξαν να... «στήσουν» ένα... θερμό επεισόδιο (άκου τώρα!) την ώρα που πρέπει! Έτσι δεν θα γίνουν εκλογές! Το λέει και το Σύνταγμα στο άρθρο 53 παρ. 3: «Σε περίπτωση πολέμου η βουλευτική περίοδος παρατείνεται σε όλη τη διάρκειά του. Aν η Bουλή έχει διαλυθεί, η διενέργεια των εκλογών αναστέλλεται εωσότου τελειώσει ο πόλεμος, ανακαλείται δε αυτοδικαίως η Bουλή που έχει διαλυθεί έως το τέλος του.»

Μέχρι να συνέλθουμε απ' το επεισόδιο λοιπόν, άντε να κάνεις εκλογές. Ο κόσμος «θα κουμπωθεί» και όποιος τολμήσει να ζητήσει εκλογές, θα εισπράττει την οργή των κρατούντων, επειδή: «δημιουργεί πρόβλημα στη σταθερότητα της χώρας, τώρα που οι στιγμές είναι κρίσιμες»!!! Έτσι θα λένε!!!

Ακούω ήδη κάποιους να λένε: «Τι βλακείες, συνωμοσιολογίες κλπ. είναι αυτά που λες ;

Εγώ λέω ότι είναι βλακείες και ό,τι άλλο θέλετε. Πειράζει όμως; Αφήστε κι έναν βλάκα να μιλήσει! Μπουχτήσαμε από τους... έξυπνους που δεν ξέρουν ότι είναι ανόητοι!



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα πράγματα μπορεί να μην γίνουν έτσι και τελικά να έχουμε εκλογές. Θα είναι όμως καλά προετοιμασμένες για να στηρίξει το αποτέλεσμά τους, τους κρατούντες (έτσι πιστεύουν!!!). Με τις διαφημίσεις θα σε κάνουν να ξεχάσεις τι σου συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια! Σου συστήνω αδερφέ μου (εγώ ο... βλάκας), όταν τους ακούς να αγγίζεις την τσέπη σου και να σκέφτεσαι: «Αν τους ψηφίσω, το παντελόνι μου μετά τις εκλογές χρειάζεται να έχει τσέπες; Μήπως δεν θα έχω ούτε το παντελόνι;»

Κατά τα άλλα , Ε Σ Υ Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Σ...

Τέλλος Άγρας

2 σχόλια:

Τέλλος Άγρας (Σπύρος Κανελλόπουλος) είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την αναδημοσίευση και την αναφορά της πηγής στο τέλος του άρθρου.
Η διεύθυνση της ανάρτησης, βρίσκεται εδώ: http://math-telos-agras.pblogs.gr/2012/04/oi-skepseis-enos-blaka.html

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο 53 του Συντάγματος λεει οτι "διατάσσεται η διενέργεια εκλογών μέσα σε τριάντα ημέρες".
Δηλαδή ΤΟ ΠΟΛΥ εντός 30 ημερών.
Οχι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30 ημερών.
Το ελάχιστο λογω των προθεσμιών ανακήρυξης υποψηφίων ειναι 21 μερες.
Αρα αν κλεισει η Βουλη στις 11 Απριλίου, μπορούν να γίνουν κανονικα εκλογες στις 6 Μαίου.