Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Στα άκρα το πολιτικό σύστημα: Επεξεργάζεται αγωγή και μήνυση κατά συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά με πόλεμο ανακοινώσεων.


Στα άκρα οδηγούνται οι πολιτικές εξελίξεις. Μετά τους εσωκομματικούς κραδασμούς στο ΠΑΣΟΚ με την αμφισβήτηση του αποτελέσματος, φαίνεται πως οι κραδασμοί μεταφέρονται στα κόμματα της αντιπολίτευσης δίνοντας πολύτιμες ανάσες στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Τη νέα σύγκρουση πυροδότησε η δήλωση (κλικ στην εικόνα)  του...
στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργου Μουρούτη αμέσως μετά την ανακοίνωση του Χρήστο Ζώη ότι προσχωρεί στους “Ανεξάρτητους Έλληνες”. Ο κύριος Μουρούτης φέρεται να δήλωσε ότι ο Χρήστος Ζώης “ήταν ο φανατικότερος υποστηρικτής του πρώτου Μνημονίου”. Συνδυάζοντας το όμως πολύ ορθά με το γεγονός ότι “Όποιος συνηγόρησε στο πρώτο μνημόνιο, στην ουσία επεδίωξε την δραχμή”. Ως προς το δεύτερο σκέλος, εάν και εφ’ όσον η δήλωση ισχύει, συμφωνούμε 100% με τον Γιώργο Μουρούτη αφού είναι πάγια θέση μας ότι η υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και η συνέχιση της είναι η σίγουρη οδός προς την δραχμή.  Άλλωστε, σε όποια χώρα στον πλανήτη εισήλθε το ΔΝΤ, το τοπικό νόμισμα υποτιμήθηκε. Άρα η απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΔΝΤ είναι η μόνη λύση για να μείνει στην Ευρωζώνη.
Εκεί όμως που το γαλάζιο υψηλόβαθμο στέλεχος φαίνεται ότι επέσυρε τη μήνι του βουλευτή είναι το πρώτο σκέλος της δήλωσης ότι ο Ζώης ήταν ο φανατικότερος υποστηρικτής του πρώτου μνημονίου. Εμείς θυμόμαστε και το είχαμε γράψει πολλάκις ότι ο Χρήστος Ζώης μαζί με τον Πάνο Καμμένο ήταν οι πρώτοι βουλευτές που πήραν ξεκάθαρη θέση πριν από την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καταψηφίσει το πρώτο μνημόνιο, δηλώνοντας μάλιστα ότι θα το καταψηφίσουν ανεξάρτητα της κομματικής γραμμής.
Ο Ζώης είχε πάει και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι “όσοι πληρώνουν μόνοι τους τους λογαριασμούς τους δεν ψηφίζουν αυτό το μνημόνιο” υπονοώντας τα βρώμικα συμφέροντα που ήθελαν την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Η συνέντευξη και το ηχητικό είναι εδώ: Εγώ με πλήρη συνείδηση σας λέω ευθέως ότι: “δεν μπορώ να ψηφίσω αυτό το νομοσχέδιο”
Ο βουλευτής θεωρεί ότι η δήλωση αυτή είναι ψευδής και συκοφαντική και σύμφωνα με το περιβάλλον που τον πιέζει να προσφύγει στην δικαιοσύνη για να υπερασπίσει το όνομα του, δεν έγινε από λάθος αλλά εσκεμμένα. Αυτό παρόλό που η πρώτη αντίδραση του Ζώη ήταν μάλλον ειρωνική.
Είναι κρίμα πάντως την ώρα που η δημοκρατία διασύρεται από τους πράσινους Τσαουσέσκου να δίνονται τέτοιες αφορμές για μετάθεση της προσοχής…