Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

«Κλειδώνουν» μέσα στην εβδομάδα οι εκλογές για τις 29 Απριλίου- Γιαννίτσης ή Σαχινίδης στο υπ. Οικονομικών


«Κλειδώνουν» μέσα στην εβδομάδα οι εκλογές για τις 29 Απριλίου- Γιαννίτσης ή Σαχινίδης στο υπ. ΟικονομικώνΗ συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος με το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο δεν ήταν μόνο για να του πει τα συγχαρίκια. Η συνάντηση είχε δύο θέματα. Την παραίτηση του Βενιζέλου και την ημερομηνία των εκλογών.


Το δεύτερο θα εκκρεμεί για 24 ώρες ακόμα, ώσπου ο Παπαδήμος να αποσπάσει το ΟΚ και από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Το πρώτο θα γίνει μάλλον άμεσα, όποτε εγείρεται θέμα αντικατάστασης του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε αντίθεση με όσα λέγονται και γράφονται, ο κ. Παπαδήμος δεν έχει καμιά διάθεση να αναλάβει και το Οικονομικών για τις επόμενες τρεις εβδομάδες που θα είναι ανοικτή η βουλή. Στο τέλος της θητείας του στα οικονομικά υπουργεία ενδεχομένως να ανταμειφθεί με τη θέση αυτή ο άνθρωπος που έζησε όλη την τραγωδία της χώρας από την πρώτη στιγμή, δηλαδή ο Φίλιππος Σαχινίδης. Η δεύτερη επιλογή του κ. Παπαδήμου είναι να μετακινήσει εκεί τον Τάσο Γιαννίτση, ο οποίος εξέτισε την αποστολή του στο Εσωτερικών, οι εκλογές φέτος θα μας στοιχίσουν φθηνότερα.

Ο κ. Παπαδήμος δεν θα δει μόνο Βενιζέλο και Σαμαρά. Μέσα στην εβδομάδα θα δει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, όχι βέβαια για να συμφωνήσει μαζί τους την ημερομηνία των εκλογών, αυτό θα αποφασιστεί από τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση του. Αυτό που θα ζητήσει από τους κ.κ. Τσίπρα και Καρατζαφέρη, όπως και από την κ. Παπαρήγα θα είναι σύνεση και ήπιους τόνους στην προεκλογική περίοδο. Ενδεχομένως, ο κ. Παπαδήμος να δει τον κ. Κουβέλη και την κυρία Μπακογιάννη, σε αυτήν την περίπτωση όμως δεν θα μπορέσει αν αγνοήσει την κ. Κατσέλη και τον κ. Καμμένο, γι’ αυτό ενδέχεται να μην τους καλέσει στο Μαξίμου.


Θέμης Δαγκλής