Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Εξαμηνιαία παράταση για το ‘’χαράτσι’’ (vid)


Παράταση παίρνει η προθεσμία υποβολής του- περιβόητου πλέον- τέλους ακινήτων από τους φορολογούμενους ιδιοκτήτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών. Η προθεσμία των 80 ημερών προκειμένου να μην τους κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα η ΔΕΗ ή ο ιδιωτικός πάροχος ρεύματος, μετατρέπεται σε προθεσμία έξι μηνών.
Η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή αναφέρει:

- Σε περίπτωση που δεν έχει καταβληθεί το τέλος μετά την παρέλευση 4 μηνών από την λήξη πληρωμής της δόσης, οι πάροχοι στέλνουν τα στοιχεία του οφειλέτη στο υπουργείο για να τα εισπράξει και διαγράφουν την οφειλή αυτή από τα αρχεία τους..

- Από τη στιγμή που θα σταλούν τα στοιχεία αυτά στη ΔΟΥ, θα πρέπει να βγει απόφαση του εφόρου πως συντρέχουν λόγοι διακοπής του ρεύματος. Θα χρειαστεί όμως και πάλι χρόνος για να εκδώσει εντολή διακοπής του ρεύματος η αρμόδια ΔΟΥ. Και αυτή όμως θα πρέπει και να κοινοποιηθεί στους υπόχρεους.

Μετά από αυτό, κάθε πολίτης έχει προθεσμία άλλους 2 μήνες για να κάνει ένσταση που εξετάζεται από τριμελή επιτροπή στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην του κοπεί το ρεύμα. Έτσι συνολικά θα περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες για να εκτελεστεί η απόφαση.
koutipandoras

3 σχόλια:

abalance είπε...

Λαμογια ,,κλεφτες,προδοτες, κρεμασμα θελουν και απλωμα στον ηλιο που θελουν να κυβερνουν αυτη την χωρα και να παιρνουν αποφασεις.

Ανώνυμος είπε...

τους εχει εξετασει ποτε καποιος γιατρος Οι ανθρωποι αυτοι ειναι αρρωστιμενα πλεονεκτες

Ανώνυμος είπε...

oute xaratsi plironw oute tpt ta arxidia m tha paretai mpastardoi gamo ta spitia sas prodotes