Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Task Force: Κατέφθασαν οι "μπαμπούλες" της Κομισιόν για να αφυπνίσουν την (ανύπαρκτη) κυβέρνηση


Η Task Force ("Ομάδα Δράσης") είναι πολύ πιο ισχυρή από το κλιμάκιο της τρόικας. Πρόκειται για τεχνοκράτες της ομάδας του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, που έχει άμεσο προϊστάμενο τον Επίτροπο Όλι Ρεν. Θα αποτελείται από
αποσπασμένα στελέχη της Κομισιόν αλλά και των κρατών-μελών της ΕΕ. Η ομάδα αυτή ξεκινά και επισήμως από σήμερα την παροχή «βοήθειας» στην Ελλάδα για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που θα συστήσει στην κυβέρνηση.

Εδώ και ημέρες, μεσαία στελέχη έχουν έρθει στα υπουργεία και τους οργανισμούς του Δημοσίου ρωτώντας, και ζητώντας να πουν τα ίδια πού θέλουν τεχνική βοήθεια. Παρά το ότι επισήμως κατεβαίνουν με πρώτο στόχο το ΕΣΠΑ, είναι εξαρχής σαφές ότι στόχος είναι η εφαρμογή του Μνημονίου και η προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Η συνάντησή του Horst Reichenbach, επικεφαλής της Task Force, με τον υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι, την πρώτη ημέρα άφιξής του στην Αθήνα, θεωρείται από αρμόδια στελέχη ενδεικτική.

Κοινοτικά στελέχη αναφέρουν ότι ο ρόλος της ομάδας θα διευρυνθεί όσο περνά ο καιρός, αποτελώντας τα μάτια και τα αυτιά των δανειστών επί ελληνικού εδάφους. Εξηγούν ότι στο –καλό σενάριο– που η Ελλάδα λάβει τη δόση και το νέο δάνειο, πρέπει να υπάρχουν αυξημένες εγγυήσεις ότι τα λεφτά αυτή τη φορά θα πιάσουν τόπο.

Στόχος είναι να μην επαναληφθεί η γνωστή ιστορία οπισθοχωρήσεων και καθυστερήσεων στην εφαρμογή του Μνημονίου. Να γίνουν όσα προβλέπει το μνημόνιο στις ΔΕΚΟ, στο δημόσιο, στην υγεία, στο ασφαλιστικό, στις αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις όπως είναι το ΕΣΠΑ, η απορρύθμιση αλλά και τα κλειστά επαγγέλματα, αλλά και να γίνουν «συστάσεις» για νέες παρεμβάσεις με εκθέσεις που ανά τρίμηνο θα υποβάλλει η Task Force στην κυβέρνηση και στους προϊσταμένους της.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΗΝ ΑΔΥΝΑΤΟ....ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΟΥΝ ΤΑΡΧΙΔΙΑ...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΝΙΚΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ!!!!!!!Η ΦΥΛΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ,ΕΛ.....ΝΙΚΗ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ=ΕΛΛ....ΝΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ=ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ,,,,ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ=ΠΟΛΥ ΤΕΛΕΙΑ,

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΥΣ ... ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες και οποιοσδήποτε άλλος Ινδός, Μωαμεθανός, Νεοταξίτης κτλ θα νικούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ όταν:
1) μετανοούν ειλικρινώς για τα σκατά τους
2) πράττουν αναλόγως της μετανοίας των
3) επικαλούνται συνεχώς το Έλεος του Θεού διότι δεν υπάρχει πλέον ΚΑΜΙΑ εμπιστοσύνη στον σάπιο τους εαυτό

Α, και όλα αυτά με μια άτεγκτη ευθυνοκετρικότητα. Πιο απλά, έχω τα ¨αρχίδια¨ να σηκώσω στους ώμους μου την παραδοχή της μαλακίας που με δέρνει.

Το πεπρωμένο των Ελλήνων...Ο Θεός θα μας σώσει... και τα τοιαύτα είναι ανόητα παιχνιδίσματα για κακομαθημένα, φαντασμένα παιδαρέλια...

Ανώνυμος είπε...

1.50 ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ,,,,,ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΕΣΥ!!!!!! ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΟΠΩΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ,Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ .ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ,ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ,,ΟΥΝΚ ΟΥΝΚ,Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ!!!!!!!!!