Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Μαζική προσφυγή των φορολογούμενων κατά του τέλους επιτηδεύματος



Μαζική προσφυγή των φορολογούμενων κατά του τέλους επιτηδεύματος οργανώνει και συντονίζει ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ.
Ο Σύλλογος, υποστηρίζει ότι το “τέλος επιτηδεύματος” το οποίο επιβλήθηκε με το άρθρο 31 του Ν. 3986/2011, στην ουσία δεν είναι “τέλος”, αλλά φόρος και ως τέτοιος είναι πρόδηλα αντισυνταγματικός. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι, ακόμη και εάν θεωρηθεί ως τέλος, δεν έχει το στοιχείο της ανταποδοτικότητας ή της αναλογικότητας, όπως....

ορίζει ο νόμος και όπως ορίζεται από πολλές παλαιότερες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ήδη, ο Σύλλογος, στις 29 Αυγούστου 2011, κατέθεσε, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προσφυγή κατά της Υπουργικής Απόφασης (ΠΟΛ 1167/2-8-2011), με βάση την οποία μπήκε σε εφαρμογή η έκδοση των ατομικών σημειωμάτων και η απαίτηση του φόρου από τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να εκδοθεί έως την άνοιξη του 2012.
Όμως, ακόμη και εάν η προσφυγή του Συλλόγου γίνει δεκτή από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι αμφίβολο εάν οι φορολογούμενοι θα πάρουν πίσω τα χρήματα που είναι σήμερα αναγκασμένοι να καταβάλλουν ως “τέλος επιτηδεύματος”. Για να έχουν δικαίωμα επιστροφής των χρημάτων τους, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν προσφύγει κατά των “ατομικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων” μέσα στη νόμιμη προθεσμία.
Για το λόγο αυτό, ο Σύλλογος, καλεί τους φορολογούμενους πολίτες να αντισταθούν, να οργανωθούν  και να συμμετάσχουν στη μαζική προσφυγή, έτσι ώστε να έχουν το δικαίωμα επιστροφής των χρημάτων που σήμερα -άδικα- καταβάλλουν.
Παράλληλα, ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι, εξίσου σημαντικό είναι και το μήνυμα που μπορούν να στείλουν οι πολίτες με την προσφυγή τους, τόσο προς την υπόλοιπη κοινωνία, όσο και προς το σύνολο του πολιτικού συστήματος: Ότι, η κοινωνία δεν αντέχει άλλους φόρους, οι  πολίτες δεν αποδέχονται την παράνομη και αντισυνταγματική φορολόγηση και ότι είναι αποφασισμένοι να αντιδρούν, με νόμιμα μέσα.
Όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος, πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη και μαζική αντίδραση των πολιτών, για φορολογικούς λόγους, στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους!
Στη μαζική προσφυγή μπορεί να συμμετάσχει ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, όπως και οι υπόχρεες επιχειρήσεις. Το κόστος της προσφυγής ορίστηκε σε 35 ευρώ ανά προσφεύγοντα (και σε 20 ευρώ για τις επιχειρήσεις) και καλύπτει τα κόστη δύο δικών (διοικητικού πρωτοδικείου και -ενδεχόμενα- διοικητικού εφετείου) και άλλες συναφείς δαπάνες.
Ο Σύλλογος θα δέχεται αιτήσεις συμμετοχής στη μαζική προσφυγή, έως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011.
Όμως, προσοχή! Ο κάθε φορολογούμενος που πληρώνει σήμερα το τέλος επιτηδεύματος και ο οποίος επιθυμεί, κατά τις επόμενες μέρες να συμμετάσχει στη μαζική προσφυγή που οργανώνει ο Σύλλογος, κατά την πληρωμή του τέλους στην Εφορία, θα πρέπει να αναγράψει (πάνω από την υπογραφή του) την πρόταση: “Με ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου”.
Οι δηλώσεις συμμετοχής στη μαζική προσφυγή θα μπορούν να κατατίθενται είτε στα γραφεία, είτε -ηλεκτρονικά- στο site του Συλλόγου, στη διεύθυνσηwww.forologoumenos.gr.
Στο site του Συλλόγου έχουν αναρτηθεί κείμενα που επεξηγούν τις θέσεις του Συλλόγου και απαντούν με λεπτομέρειες σε κάθε ερώτημα σχετικά με το τέλος επιτηδεύματος και τη μαζική προσφυγή.
Οι νομικοί που χειρίζονται την υπόθεση από την πλευρά του Συλλόγου είναι οι κ.κ. Χρήστος Κλειώσης και Παναγιώτης Χασιώτης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του Συλλόγου (210-3242032) ή να στέλνουν email στη διεύθυνση secretariat@forologoumenos.gr.
Σημείωση:
Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ιδρύθηκε την άνοιξη του 2011 και σα βασικούς σκοπούς έχει την προάσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων Φορολογούμενων και Ασφαλισμένων στους φορείς της κοινωνικής ασφάλισης, τον έλεγχο της Δημόσιας Διοίκησης για τον τρόπο που εισπράττει και που δαπανά τα χρήματα των φορολογούμενων και την εμπέδωση της φορολογικής συνείδησης στην ελληνική κοινωνία. Ο Σύλλογος είναι μέλος του Taxpayers Association of Europe.
” Όσοι αγαπούμενε το φως, ας μαζωχτο


πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΈΝΩΝ δεν μαρέσει καθόλου κάτι μυρίζει άσχημα.Αρπαχτή από απατεώνες βλέπω.
Γιατί περικαλώ 35 ευρώ?Για να παντελονίάσετε χρήματα δυστυχισμένων ανθρώπων..Α να χαθείτε απατεώνες

Ανώνυμος είπε...

Να βρειτε νομιμο τροπο να μην πληρωθουν απο κανεναν τωρα τα χρηματα, και να τα εισπραξει το κρατος αν δικαιωθη ,μετα την δικη (δηλ. ποτε, αφου το κρατος δεν θα δικαιωθη ειτε δεν θα εκδικαστει ποτε η υποθεση με αυτο το απιστευτο δικαστικο συστημα που εχουμε).
Ετσι οπως το κανετε πληρωνουμε το τελος επιτηδευματος συν 35 ευρω, δηλ περισσοτερα.Το θεμα ειναι οτι δεν εχουμε τωρα.

Ελπίς είπε...

Φίλοι μου, ακόμη και το, ίσως για κάποιους άλλους, μηδαμινό ποσό των 35ευρώ, σήμερα μου μοιάζει υπέρογκο. Όντας άνεργη,με σύζυγο ελεύθερο επαγγελματία του οποίου οι εισπράξεις μέρα με τη μέρα μειώνονται ενώ εργάζεται κατά μέσο όρο 4-5 ώρες περισσότερο από πέρσι, με δύο ανήλικα παιδιά -και φυσικά τα έξοδα που αυτό συνεπάγεται- με τα πάγια έξοδα -Ο.Α.Ε.Ε.400ευρώ/μήνα, παιδικός σταθμός 200ευρώ/μήνα, λογαριασμούς, θέρμανση, κ.λ.π.- δεν δύναμαι να συμβάλλω στην κίνηση αυτή οικονομικά. Παρ'όλα αυτά, επικροτώ την κίνησή σας και εύχομαι να επέλθει κάποιο θετικό αποτέλεσμα - αν και λόγω του "μεσοπρόθεσμου" που το έθνος διανύει, το θεωρώ αδύνατο έως και ακατόρθωτο. Να είστε καλά και να ελπίζετε για κάτι καλύτερο για τα παιδιά μας.....Ελπίς.