Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Μέρκελ: Ευρωπαϊκή παρέμβαση στα εσωτερικά των "απείθαρχων" κρατών


Το ενδεχόμενο να μπορεί να παρεμβαίνει στα εσωτερικά των κρατών που παραβιάζουν τους κανόνες
δημοσιονομικής πειθαρχίας θα πρέπει να σκεφθεί μεσοπρόθεσμα η Ευρώπη, δήλωσε την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, απορρίπτοντας κατηγορηματικά, για μία ακόμα φορά, την
ιδέα της έκδοσης κοινών ευρωομολόγων.

«Πρέπει να σκεφτούμε την μεσοπρόθεσμη πιθανότητα παρέμβασης της Ευρώπης στις χώρες που δεν ανταποκρίνονται στο καθήκον τους» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, προσθέτοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι η σταθερότητα του ευρώ.

«Ό,τι λειτουργεί αντίθετα προς αυτό τον στόχο θα πρέπει να παραμεριστεί», τόνισε.

Η Γερμανία έχει καθήκον να βοηθήσει ώστε να διασφαλισθεί το μέλλον του ευρώ, καθώς το κοινό νόμισμα έχει ενισχύσει τις γερμανικές εξαγωγές, σημείωσε.

Η υπέρβαση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους «είναι μία ελεγχόμενη διαδικασία διαδοχικών βημάτων» που θα απασχολεί τους πολιτικούς για χρόνια, επισήμανε.

Ως προς την πρόταση για την έκδοση ευρωομολόγου, που διατυπώθηκε πρόσφατα και από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, η κ. Μέρκελ ήταν σαφής.

«Δεν θα υπάρξουν ευρωομόλογα» ξεκαθάρισε.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, ο Βόλφγκανγκ Φραντς, επικεφαλής του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης, φέρεται να πίεσε την κ. Μέρκελ να απορρίψει τις αγορές κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά από τον μηχανισμό ευρωστήριξης EFSF.

Στη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα, ο κ. Φραντς υποστηρίζει ότι η έκδοση κοινών ευρωομολόγων είναι παράνομη, επικαλούμενος την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης νωρίτερα αυτό το μήνα.
Πηγη

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝΗΣ ΤΑ ΨΩΜΙΑ!
ΟΥΣΣΣΣΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μωρη βρωμιαρα κουραδα καλα σουτασυρε ο μπερλουσκονι στο τηλεφωνο οτι αυτη δεν την γαμαει ουτε γαιδαρος πουχει αποχη απο το σεξ 10 χρονια.

Ανώνυμος είπε...

αυτη ειναι μονο για τσοντες με κτηνοβασιες.... θα εκανε την αγελαδα!!!!

Ανώνυμος είπε...

βρε Έλληνες, αφήστε τις φιλοσοφίες και πιάστε καδρόνια και μαδέρια και γαμήστε τους, αφού μόνο αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνουν οι αλήτες…
ξεσκήτε τους κάφρους, μη τους αφήνετε να ανασαίνουν, τώρα κι όχι αύριο, είναι επιτακτική ανάγκη για την Ελλάδα ρε γαμώτο...

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΚΕΛ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΑΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ