Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ολονύχτια σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ στο Β΄ Υπόγειο του Πενταγώνου


Επιβεβαιώθηκε η prionokordela.gr για το ρεπορτάζ της, καθώς η νύχτα που πέρασε(προχθεσινή) ήταν εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη, τόσο για την πολιτική, όσο και για την στρατιωτική ηγεσία του τόπου, καθώς το ΚΥΣΕΑ είχε προχωρήσει σε ολονύχτια
σύσκεψη στο Β΄ Υπόγειο του Πενταγώνου, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, εκτιμώντας διαρκώς τα δεδομένα με το Καστελόριζο και τις εξωφρενικά προκλητικές ενέργειες των Τούρκων γύρω από αυτό! Ο πρωθυπουργός,κ. Γιώργος Παπανδρέου είχε μακρά τηλεφωνική συνδιάσκεψη με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σύμφωνα και με τον ισραηλινό ιστότοπο debkafiles.

Η συνομιλία Νετανιάχου-Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη διάρκεια μακράς συνόδου του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ, την οποία συγκάλεσε εκτάκτως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, υπό το φως των τουρκικών στρατιωτικών κινήσεων στη Μεσόγειο και των απειλών της Άγκυρας για τις πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ο κ. Παπανδρέου, στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον κ. Νετανιάχου, ενημέρωσε για τις καταγραφόμενες κινήσεις του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος καθώς το τελευταίο 48ωρο παρατηρήθηκε αιφνίδια αύξηση των υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από το Καστελόριζο. Τόσο στο Ισραήλ, όσο και στην Ελλάδα, φαίνεται αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν το αμοιβαίο αμυντικό σύμφωνο –χωρίς να αναμένουν το πράσινο από την Ουάσιγκτον– καθότι πιστεύουν ότι οι τουρκικές απειλές, που προκύπτουν από τις στρατιωτικές κινήσεις της Άγκυρας, είναι και πραγματικές και απτές, καταλήγει στο σχετικό ρεπορτάζ του ο ιστοτόπος debkafiles.
«Το Ισραήλ δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός και πρόσθεσε, « Θα δουν ποιες θα είναι οι αποφάσεις μας σε αυτό το ζήτημα. Τα πλοία του πολεμικού ναυτικού μας μπορούν να φτάσουν στην περιοχή ανά πάσα στιγμή», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στη διάρκεια της επίσκεψης του στην Τυνησία. Την είδηση μετέδωσε η ηλεκτρονική σελίδα της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post.
Πάντως τα ξημερώματα, οι Τούρκοι, μετά και τις πτήσεις των αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή, αποφάσισαν να αποχωρήσουν, για να επανέλθουν και πάλι σήμερα, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τον δείκτη ετοιμότητας σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ. Οι τρεις χώρες είναι αποφασισμένες να μην αντιδράσουν σπασμωδικά, ωστόσο παίρνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα, για την περίπτωση που οι Τούρκοι, επιχειρήσουν να δημιουργήσουν De Facto καταστάσεις στο Αιγαίο και την Ν.Α Μεσόγειο…
Πηγη 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

an tolmoun as erthoyn!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

θΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΑΘΗΜΑ, Η ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Για κανετε ενα κλικ στο...
http://www.marinetraffic.com/ais/gr/default.aspx?mmsi=259798000&centerx=31.6295&centery=35.868&zoom=10&type_color=3


... ωραιος ο κ. "π@π@ρ@ς" που καταχωρησε "φωτο" !!

Ανώνυμος είπε...

http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/79441/poies-einai-oi-synepeies-enos-thermoy-epeisodioy

dn kserw ti epathan sto newsbpmb tou xardabela alla eipan kati kalo pathste to link apo panw

Ανώνυμος είπε...

Περιμένω να δω τους Τούρκους πιλότους απέναντι σε Ισραηλινούς και Ελληνες πιλότους που όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει.Καλή σκοποβολή παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά πρέπει να είσαι πολύ...πως να το πω για να μην θίξω κάποιον, (τέλος πάντων), για να νομίζεις ότι όλη αυτή η μούφα κόντρα μεταξύ των αιώνιων φίλων (Τούρκων και Εβραίων) θα καταλήξει να είναι υπέρ της Ελλάδας. Κάναμε τους Εβραίους δήθεν συμμάχους, με τον αμερικανοεβραίο και τον τούρκογλου που μας κυβερνάνε, τους δείξαμε τις στρατιωτικές μας εγκαταστάσεις(φαντάζομαι), τα στρατιωτικά μας μυστικά και όπλα και τώρα σε λίγο που πάει η Κύπρος να κάνει τη γεώτρηση, περιμένουμε να πλακωθούν οι εβραίοι με τους τούρκους. 'Οντως αδέρφια τα ψεκαστικά που μας ψεκάζουν, πρέπει να ρίχνουν πολύ ισχυρές δόσεις... Εμείς θα φάμε πάλι την φόλα και από τούρκους και από εβραίους.Και τα ρωσάκια που παραδοσιακά συμπαθούμε(λόγω θρησκείας) αν κατέβουν, θα κατέβουν για δικά τους συμφέροντα...Πάρτε το χαμπάρι 'Ελληνες, μόνοι μας είμαστε, όπως το επιβεβαιώνει η ιστορική μας πορεία και μόνοι μας θα παραμείνουμε. Απλά εύχομαι στις μέρες που θα ακολουθήσουν, ο Θεός να βάλει το χέρι του και να λυπηθεί τουλάχιστον αυτούς τους έλληνες πατριώτες που ήδη υποφέρουν και δεν περνούν καλά στην καθημερινότητά τους.

Ανώνυμος είπε...

τουσ ισραιληνουσ μην τουσ υπολογιζεται παιδια σικε ηταν η διαμαχη για να δοθη το εναυσμα του θερμου επισοδειου ματαξη ελλαδασ τουρκιασ και να μασ τραβηξουν σε διαπραγματευσησ εφολλησ τησ υλησ κατι που θελουν αμερικανοι και τουρκοι και να κανουμε υποχωρισεισ!!!!!!! οι ισραηλινη εδοσαν το εναυσμα μεχρι τοτε λογο τον συμφωνιων του νταβοσ δεν εκανε κανενασ ερευνεσ για πετρελαιο και αυτο κακο ηταν αλλα τωρα βρηκαν λογο γαπ καταλληλη ευκαιρια !παιδια ο αγωνασ ισραηλ τουρκιασ ειναι πολυ σικε!!!!!! αφου το ρανταρ που προστατευει το ισραηλ απο το ιραν ειναι στην τουρκια με κεντρο επιχειρησεων στο τελ αβηβ!! παιδια πεσαμε στο λακο!!

Ανώνυμος είπε...

Symfono me ton 1:36
Ola mes to kolpo einai!
O laos mas prepei na einai etoimos na anteksei.
Loipon fygete apo kafeteries kai promitheyteite ta aparetita gia kana 2-4 mines opos eipai o papoulis Paisios! Alios tha exete provlima.
Ta lamogia pou mas kyvernoun exoun alli agenda apo Elliniki. Edo pou mas ftasane kai den to metanionoun na allaksoun poreia, plironete mono me to aima tous! Mporei na eimai megalos se ilikia alla pistevo oti tha to do! Exo empistosyni stis enoples dynameis kai astinomia mas kai pio spoudeo sta nea mas pedia pou exoun mesa tous to Ixor! Me ena klik that ksypnisoun otan erthei i ora!