Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !



ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Οι εργαζόμενοι θα εμποδίσουν την έκδοση, αποστολή και είσπραξη του τέλους
Να μην πληρώσουν το τέλος ακινήτων που θα συμπεριληφθεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος κάλεσε τους καταναλωτές ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος. Παράλληλα,....
διεμήνυσε ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα εμποδίσουν την έκδοση, αποστολή και είσπραξη του τέλους, όπως και τη διακοπή ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν το πληρώσουν. 
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Φωτόπουλος ανακοίνωσε ότι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της νομιμότητας του έκτακτου τέλους και κάλεσε τους καταναλωτές να μην το πληρώσουν, σημειώνοντας ότι στο συμβόλαιο που έχουν υπογράψει με τη ΔΕΗ δεν προβλέπεται ότι η επιχείρηση θα εισπράττει φόρους.

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
 

Ο κ. Φωτόπουλος παρουσίασε στοιχεία που καταδεικνύουν την εντυπωσιακή αύξηση των εντολών διακοπής ρεύματος και των διακοπών που υλοποιήθηκαν σε καταναλωτές οι οποίοι αδυνατούν να εξοφλήσουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.
 

Ο κ. Φωτόπουλος έκανε λόγο για εκβιασμό των καταναλωτών μέσω της ΔΕΗ, με την απειλή της διακοπής ηλεκτροδότησης και ανέφερε ότι η ΓΕΝΟΠ:

 - Θα εμποδίσει με κάθε τρόπο και μέσο την επεξεργασία, έκδοση και αποστολή του ειδικού τέλους στους καταναλωτές.

- Θα εμποδίσει την έκδοση εντολών διακοπής για όσους δεν πληρώσουν το τέλος.

- Θα εμποδίσει και την εκτέλεση της διακοπής ρεύματος, από τεχνικούς της ΔΕΗ ή εργολάβων.


Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να υποστούν κυρώσεις όσοι εργαζόμενοι δεν εφαρμόσουν τη νομοθεσία, ο κ. Φωτόπουλος απάντησε: «Ας μας απολύσουν. Οι νόμοι φτιάχνονται για να υπηρετούν τον πολίτη».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στο διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου 2011 έχουν εκδοθεί 909.872 εντολές διακοπής ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για συνολική οφειλή που ξεπερνά το 1,4 δισ. ευρώ. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι 909.000 καταναλωτές καθυστερούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό, καθώς για τον ίδιο καταναλωτή μπορεί να έχουν εκδοθεί περισσότερες από μία εντολές διακοπής.

Πάντως οι εντολές είναι αυξημένες κατά 23% σε σχέση με το 8μηνο του 2010, ενώ από τις 909.000 εντολές εκτελέσθηκαν οι 174.926 (+6,2% από πέρυσι), καθώς οι υπόλοιποι πλήρωσαν το χρέος για να μην τους κοπεί το ρεύμα.

Τέλος, από όσους έγινε διακοπή λόγω χρέους οι 114.582 πλήρωσαν και έκαναν επανασύνδεση. Οι υπόλοιποι 60.344 σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ (στους οποίους περιλαμβάνονται και επιχειρήσεις που έκλεισαν) ζουν στο σκοτάδι. Είναι επίσης ενδεικτικό ότι οι προβλέψεις στον ισολογισμό της ΔΕΗ για επισφαλείς απαιτήσεις αυξήθηκαν από 226 εκατ. το 2009 σε 413 εκατ. το 2010 και 474 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο του 2011.

Ο κ. Φωτόπουλος τάχθηκε, όπως είπε, κατά της γενίκευσης του τέλους και της επιβολής του χωρίς διακρίσεις και όχι κατά της φορολόγησης των εχόντων. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο, αν ευοδωθεί ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ και δεν εισπραχθεί το τέλος ακινήτων, να μην εισπράξει η χώρα την επόμενη δόση και να υπάρξει κίνδυνος χρεοκοπίας, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ζήτησε να μην τίθενται εκβιαστικά διλήμματα σε όσους αντιστέκονται.

«Εκείνοι που εκβιάζουν για την επόμενη δόση, μας είπαν ότι θα βγούμε από την κρίση το 2012, ότι τα μέτρα που πήραν ήταν αρκετά και ότι η χώρα θα έβγαινε στις αγορές. Ας κοιτάξουν να εφαρμόσουν άλλες πολιτικές» είπε.


ΠΗΓΗ 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Πρόεδρε.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο του. Ελπίζω να μην τα παίρνει και αυτός όμως απο πουθενά και να μιλά έτσι. Ελπίζω...δεν λέω τα παίρνει.

Ανώνυμος είπε...

Τα έχει πάρει χοντρά παλιότερα. Κολητός του Ποπάϋ Παπακωνσταντίνου.
Χρόνια εργατοπατέρας πράσινος συνδικα ληστής.

Τόσα χρόνια που ξεπουλάγαν την ΔΕΗ (μετοχοποίηση) δεν ΕΒΓΑΖΕ ΚΙΧ!!! Γιατί τα πέρνανε από την ΠΑΣΟΚΑΡΑ.
Τώρα, θέλει να δείξει λίγο καλό πρόσωπο απέναντι στα ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ της κυβέρνησης ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ....

Ανώνυμος είπε...

Απορω με το μυαλο των περισσοτερων Ελληνων που δεν σκέφτονται οτι η κάθε δοση παει στις τραπεζες, και οχι σε εργα στην χώρα ή σε μας. Οι συνταξεις πληρωνονται απο τα χαρατσια που μας βαζει ο ΓΑΠ. Αυτο σημαινει οτι δεν υπαρχει διεξοδος και τον Νοεμβριο δεν θα υπαρχει σαλιο αφου κανεις απο μας δεν εχει αλλο να του δωσει.
Αντι να ελαττώσει την γραφειοκρατια και τον ΦΠΑ
για να διευκολυνει τις επενδυσεις στην χώρα, κανει ακριβως το αντιθετο! Και ο πλεον ηλιθιος θα καταλαβαινε οτι ο Τζέφρυ ηρθε για να παραδωσει την Ελλαδα σε βαρβαρους να την καταπιουν και αυτος να κερδισει μεγαλη προμήθεια για την εξυπηρετηση.
Γι αυτο μας χώνει ολο βαθυτερα στο χρεος. Τοση τύφλα πια!

Ανώνυμος είπε...

Προδοτης και αυτος.
ολα στημενα ειναι

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!! ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ!! ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟΤΡΕΨΤΕ ΤΟΝ!!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!! ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον 5:21. Μπράβο! Μπράβο και στον Φωτόπουλο, είναι παλικάρι, χωρίς να γνωρίζω το παρελθόν του, θεωρώ έντιμη την στάση του. Δεν έχει προσωπικό κέρδος, παρά μόνο ότι γίνεται συμπαθής, στον κόσμο, αλλά μου δίνει την αίσθηση, ότι μιλάει με την καρδιά του, ελπίζω να μην κάνω λάθος.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! ολοι μαζι ενωμενοι θα κερδισουμε!! Δεν ειμαστε τα δουλικα τους, να πληρωνουμε για να τα τρωνε αυτοι! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!