Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Και νέα μέτρα 2,5 δισ. ζητά η Ε.Ε. – Τηλεδιάσκεψη του Ευ.Βενιζέλου με την Τρόικα


Βρυξέλλες: Θάνος Αθανασίου
Την λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ για το 2011 αναμένεται να ζητήσουν οι επικεφαλής της Τρόικας επιστρέφοντας στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οι τρέχουσες ανακοινώσεις της
κυβέρνησης για το έκτακτο τέλος στα ακίνητα και οι προβλέψεις για την εργασιακή εφεδρεία.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Ήδη η τεχνική ομάδα του κλιμακίου βρίσκεται στην Ελλάδα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τον Σεπτέμβριο αναμένονται οι εγκρίσεις από από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών για το νέο θεσμικό πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EFSF).

Κατά τη συζήτηση στο Λουξεμβούργο ο υπουργός Οικονομικών δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις από τους ομολόγους του για το γεγονός ότι η χρονιά τελειώνει με μια μαύρη τρύπα αυτού του μεγέθους, ενώ μάλιστα ακόμα και οι επίσημες εκτιμήσεις της Κομισιόν για έλλειμμα 9,5% του ΑΕΠ χαρακτηρίζονται «υπέρ του δέοντος αισιόδοξες».

Η εκτίμηση που έκανε από τις Βρυξέλλες πηγή αρμόδια για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος είναι πως “ακόμα και με τις τελευταίες ανακοινώσεις το έλλειμμα δεν υποχωρεί από το 9,1%, άρα η κυβέρνηση πρέπει να οριστικοποιήσει μέτρα της τάξης της μιάμισης μονάδας του ΑΕΠ. Τέτοια, όπως είπε είναι η αύξηση του ποσοστού των εργαζομένων που αποχωρούν με εφεδρεία, η ανακοίνωση κανονικών απολύσεων, ο διπλασιασμός οργανισμών που κλείνουν ή συγχωνεύονται και η αύξηση των συντελεστών των έμμεσων φόρων σε ποτά, καπνό και καύσιμα.

Σημείο που θα σταθεί εξαιρετικά το κλιμάκιο της Κομισιόν στην Τρόικα είναι και η επίσπευση της νέας αναθεώρησης του ασφαλιστικού, με αύξηση των ορίων ηλικίας, μετά από έντονες πιέσεις της γερμανική πλευράς.

Συγκλίνουσες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες και την Πολωνία αναφέρουν ότι ο υπουργός οικονομικών δεσμεύτηκε να φέρει εις πέρας τις απαιτήσεις των εταίρων, καθώς όλα τα σημεία που άπτονται της ελληνικής διάσωσης είναι ακόμα ανοικτά και θα προβεί σε διευκρινιστικές ανακοινώσεις στις αρχές της εβδομάδας.
Πηγη 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αααα καλά ....την κάτσαμε

Ανώνυμος είπε...

Όχι, γιατί το λες;;
Μια χαρά είναι!
Εμένα μου αρέσει, πολύ ωραία τα κάνουν οι αγαπητοί ηγέτες μας...
Ας συνεχίσουν έτσι.
Τόσο άπιστοι δηλαδή πρέπει να είστε;
Το κάνουν για το καλό μας!

Ανώνυμος είπε...

Ας σταματήσουν λοιπόν τα αρνητικά σχόλια, ΜΙΑ ΧΑΡΑ τα πάνε, απλά δεν μπορείτε να καταλάβετε το πολύπλοκο και ευφυέστατο σχέδιο που έχουν. Σε χρόνο μηδέν, θα τρώμε με χρυσά κουτάλια!
Εντάξει, μπορεί να ψοφήσουν μερικοί, αλλά είναι ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.
Αφήστε τους ρε παιδιά να κάνουν την δουλειά τους, αει σιχτίρ πιά, ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, και μόλις βρήκα κάτι λεφτά που δεν τα χρειαζόμουνα, και αναρωτιόμουν τι να τα κάνω.
Ας είναι καλά τα παιδιά που μου έλυσαν το δίλημμα.

Ανώνυμος είπε...

βρε Έλληνες, αφήστε τις φιλοσοφίες και πιάστε καδρόνια και μαδέρια και γαμήστε τους, αφού μόνο αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνουν οι αλήτες…
ξεσκήτε τους κάφρους, μη τους αφήνετε να ανασαίνουν, τώρα κι όχι αύριο, είναι επιτακτική ανάγκη για την Ελλάδα ρε γαμώτο...

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ.ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΓΥΠΕΣ ΘΑ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΟΥΝ.ΟΣΟ ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ