Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Υιοθεσίες απο ομοφυλόφιλα ζευγάρια εξετάζει το υπουργείο Υγείας




Ανοιχτό το ενδεχόμενο για υιοθεσία απο ομοφυλόφιλα ζευγάρια άφησε για πρώτη φορά ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, σήμερα, Τρίτη, με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, έχει....
συσταθεί επιτροπή στο υπουργείο Υγείας που μελετάει το ενδεχόμενο υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια και μονογονεϊκές οικογένειες. Επίσης ενισχύεται με επιπλέον μέλη και η υφιστάμενη επιτροπή, η οποία είχε συσταθεί για τα θέματα υιοθεσίας επί υπουργίας του κ. Ν. Δένδια στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Η νέα επιτροπή θα καταθέσει σύντομα τις προτάσεις της ώστε να επιταχυνθούν στο μέλλον συνολικά οι διαδικασίες που απαιτούνται για τις υιοθεσίες παιδιών από ζευγάρια, ενώ για πρώτη φορά θα εξεταστεί να αναγνωριστεί το σχετικό δικαίωμα και στους ομοφυλόφιλους.
Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, με την αναθεώρηση του πλαισίου των υιοθεσιών, καταβάλλεται προσπάθεια να «χτυπηθεί» και το εμπόριο βρεφών και τα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν παιδιά και δεν μπορούν να το κάνουν στη χώρα μας, να σταματήσουν να καταφεύγουν σε τρίτες χώρες και παράνομες ενέργειες.
Ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως το θέμα είναι νομοθετικά λυμένο και πρόσθεσε ότι απλά υπάρχουν κάποιες αγκυλώσεις στην αρμόδια επιτροπή. Κατέληξε όμως λέγοντας ότι δεν έχουν μπει προϋποθέσεις και όρια στις προτάσεις που θα κατατεθούν.
Όπως πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να δίνεται η δυνατότητα σε οικογένειες να αναλαμβάνουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα παιδιά ή παιδιά που βρίσκονται στο όριο παραβατικής συμπεριφοράς για να μην κλείνονται σε ιδρύματα.
Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς, μόνο μερικές απορίες έχουμε για την γονική μέριμνα που θέλει να προσφέρει το υπουργείο Υγείας στα ομοφυλόφυλα ζευγάρια:
Κύριε υπουργέ, (εσύ που όλο παραιτείσαι και όλο στη θέση σου βρίσκεσαι) έχουν εξαντληθεί οι υιοθεσίες σε ετερόφυλα ζευγάρια;
Μπορείτε κύριε υπουργέ να μας πείτε τον αριθμό των ετερόφυλων ζευγαριών της χώρας μας που θέλουν να υιοθετήσουν αλλά δεν μπορούν λόγω του υφιστάμενου νόμου (που ουσιαστικά είναι νόμος αγοράς ανθρώπων);
Μπορείτε κύριε υπουργέ, να μας πείτε γιατί δεν έχετε την ίδια μέριμνα και για τα ετερόφυλα ζευγάρια που λαχταρούν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους ένα παιδί και να του προσφέρουν την αγάπη τους μέσα σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον;
Μπορείτε κύριε υπουργέ να αποδείξετε ότι δεν είστε ρατσιστής και δεν φέρεστε κατά των ετερόφυλων ζευγαριών;
Αν δεν απαντήσετε (σοβαρά και όχι με γελοιότητες ή υπεκφυγές όπως συνηθίζετε εσείς οι πολιτικοί) σε αυτές τις ερωτήσεις, τότε για μία ακόμη φορά θα αποδείξετε πως το μέτρο της πολιτικής ζωής σας δεν είναι το "φύσιν", αλλά το "παρά φύσιν"...
Κωνσταντίνος

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι υπέρμαχοι αυτού του είδους την υιοθεσία, κόπτονται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.
Τα παιδιά που θα υιοθετηθούν με αυτό το έκτρωμα νόμο, δεν έχουν ανθρώπινα δικαιώματα;
Κάθε παιδάκι που είναι ορφανό, ονειρεύεται να έχει τουλάχιστον την τρυφερή αγκαλιά μιας μαμάς και την προστασία ενός μπαμπά.

Ποιος από αυτούς τους ανεκδιήγητους θα ήθελε να τον μεγαλώσουν ανώμαλοι;;;; Ας δώσουν τα δικά τους τα παιδιά για υιοθεσία

Ανώνυμος είπε...

Εδώ καταρρέει το σύμπαν, ο κόσμος πεινάει, η ανεργία ανεβαίνει κάθε μήνα, και αυτοί νοιάζονται αν θα υιοθετούν παιδιά οι πούστηδες.
Στα τέτοια μας ρε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ! ! !
ΣΚΕΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ! ! !
ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ! ! ! ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΥΣΤΗΔΕΣ ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Καλα το ιστιολογιο δεν διαβαζει αυτα που κανει post;Αν διαβασες όλο το κείμενο θα κατάλαβες ότι γίνεται πιο ευκολα για τα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά μειόνοντας την γραφιοκρατία και απλώς προστίθονται στην λίστα των υποψηφιων γονειών, ομοφυλόφιλα ζευγάρια και μονογονεϊκές οικογένειες. Και δεν ειναι διαγωνισμός. Στο εξωτερικό γινεταί χρόνια και τα παιδιά μεγαλώνουν μια χαρά.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί για ποιο λόγο;;;; Για να βιάζουν μικρά παιδιά;;;; Εκεί μας φτάσανε δυστυχώς!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!!! ΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧ

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΣΤ ΡΕ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΜΕΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΟΛΟΥΣ...ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΙΧΑΜΕΝΟΥΣ?? ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ??? ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Ανώνυμος είπε...

..ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΤΙ ΧΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥ..ΤΟ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΥΛΑ ΩΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ..ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΑΜΕ?

Ανώνυμος είπε...

Εδω εχουν μεινει ποσα ετεροφυλα ζευγάρια χωρις παιδι (εξαντλητική υπομονή) και αυτοί σκεφτονται να δωσουν προς υιοθεσια παιδια σε ομοφυλόφιλους!! Δεν ειναι στα καλά τους ή κατι άλλο συμβαίνει.

ΑΖ

gtpwiz είπε...

ΔΕ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΌ
ΤΙ ΤΟ ΣΤΡΑΒΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΛΥΚΟ ΜΠΑΜΠΆ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΚΙ? ΑΝ ΥΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΗΚΩΜΕΝΟ(εκτός αν ο μουστακαλης μαμα κατουραει καθιστός απο υπερβάλλοντα ζήλο)
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (αν και λιγο επικινδυνο γιατι θα βρωμαει όλο το σπίτι περιοδίλα )

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση 4:40 οι περισσότεροι πούστηδες δεν είναι εκγεννετής αλλά λόγω της συναστροφής με ανώμαλούς και με συνεχής βιασμούς μικρών παιδιών. Με άλλα λόγια όπως μάθουν τα μικρά έτσι και θα στρώσουν. Το χειρότερο είναι να πιάνουν οι συχαμένοι μικρά παιδιά και να γεύονται και λιγουρεύονται πώς και με ποιον τρόπο θα επισηνάψουν σεξουαλική πράξη δηλαδή να γίνουν και παιδεραστές με την βούλα του κράτους.!!! Είναι διαστρεμμένοι εκατέρωθεν και κράτος και οι gay τελεία και παύλα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους...
Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που αποκαλείτε ανώμαλους,π...δες κτλ.Το σχολιό μου έχει να κάνει κυρίως από αντίδραση όσον αφορά κάποιες προσφωνήσεις(και τώρα θα βρεθεί σίγουρα ο έξυπνος σχολιαστής Μπαμπινιώτης,να πει σε επόμενα σχολια,καμιά εξυπνάδα του τύπου:να σας λέμε άλλιώς τους π...δες κι ανώμαλους για να μη θίγεστε)..Τέλος πάντων.
Δε με εκφράζει το συγκεκριμένο άρθρο κι επισης δε το θεωρώ σωστό να ψηφιστεί κάτι τέτοιο.(Εδώ ο κόσμος καίγεται και το ΠΑΣΟΚ(και όχι μόνο) χτενίζετε)).Δε ξέρω πως μεγαλώνουν τα παιδιά σε τέτοιου είδους οικογένεια,αλλά και μια χαρά να είναι τα πράγματα όπως λέει και ο ανώνυμος 1:48,εμένα δε με αφορά.Δε το θεωρώ σωστό.
Θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο 2:34.Το τι κάνω εγώ στο κρεβάτι μου είναι δικό μου θέμα.Απο κει και πέρα,μόνο μια φραση έχω να πώ..OΛΑ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ..(Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις,ούτε το γ@...σι του ΔΝΤ και των πολιτικών της χώρας μας μου αρέσει)..
Υ.Γ Επιτρέψτε μου μια παρένθεση.
Ετεροφυλόφιλος ή ομοφυλόφιλος έχουν αντίστοιχα και την πρόστυχη εκδοχή τους..Όπως και με τον Στρος Καν (προσφατο παράδειγμα),που κάποιοι τον αποκάλεσαν πορνόγερο,προστυχο κτλ.
,υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που δεν ενοχλούν,δεν προκαλούν και πέρα απο τη σεξουαλική επιλογή τους,ζουν αρμονικά με όλους και ανησυχούν για τα τεκτενόμενα όπως κι εσείς.
Ευχαριστώ θερμά.
A.V

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ 5:20.ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ, ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΣΑΦΕΣ ΠΩΣ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΧΘΗΣ.ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

opos to afentiko tous etsi theloun na gemisoun tin ellada poutanes kai poustides san aytous tous krifous me ta kolan...........

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 5:45

Ευχομαι να μην είναι μόνο αυτό το κριτήριο του ΘΕΟΥ..

Υ.Γ δε νομίζω να κατέστησα σαφές ότι η ομοφυλοφιλία ειναι απεχθής.Αν αυτό κατάλαβες,τότε να κάνω την εξής επισημανση..
Δε με εκφράζει το παραπάνω άρθρο..Από κει και πέρα το τι κάνει ο καθενας (σεξουαλικά και μόνο)είναι δικαίωμά του.ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΊ..
Ευχαριστώ.
A.V

Ανώνυμος είπε...

Με το να λέμε σε έναν άρρωστο ότι είναι υγιής και ότι αυτό που κάνει δεν είναι κακό δεν τον βοηθάμε, καλύτερα να του πούμε την αλήθεια και να ψάξει πώς μπορεί να βοηθηθεί από την πνευματική αυτή ασθένεια.
Όταν λειτουργεί διαστροφικά είναι αδύνατο να μην προκαλεί γιατί η ψυχή είναι ακόρεστη είτε επιλέξουμε το καλό είτε το κακό, οπότε η διαστροφή θα προχωρά και θα επεκτείνεται.

Ανώνυμος είπε...

me to na asxoliste analitika xasate tin ousia paidia zoume stin epoxi tis xeftilas giati epitrepsame se xeftiles na kivernane na nomothetoun na exoun dinami xrimatos opote kai apopsi vlepe media..kanoune to aspro mayro to afisiko fisiko ktl ktl..

Ανώνυμος είπε...

Mhn ksexnate pws oi Gay genithhkan apo Straight zeugaria.. Auto den shmainei pws ena paidi pou genniete straight tha ginei k auto gay epeidh tha exei 2 mamades... Mhn mou peite oti ola ta straight zeugaria einai mia xara... Oti den exoun pederastes kai ena swro alla...

Symfwnw me:
16 Μαΐου 2011 1:48 μ.μ.
16 Μαΐου 2011 2:34 μ.μ.
16 Μαΐου 2011 5:20 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάτε κι εσείς 10:17 πως και από καλές οικογένειες μπορεί να βγήκαν φονιάδες (αν και αμφιβάλλω) όπως και από φονιάδες γονείς βγήκαν καλά παιδιά.
Αυτό δεν κάνει τους φονιάδες καλούς γονείς ούτε νομιμοποιεί τον φόνο.
Δυστυχώς οι διεργασίες που συνέβησαν μέσα σας, σας έφεραν στο σημείο να αποδεχτείτε κάτι που δεν είστε μόνο και μόνο για να καταλαγιάσετε αυτό που βιώνατε και τώρα προσπαθείτε να αποδεχτούν και οι άλλοι κάτι που είναι εντελώς έξω από την ανθρώπινη φύση και από τον εαυτό σας.

Ανώνυμος είπε...

Den tha prospathhsw na se pisw 16 Μαΐου 2011 11:25 μ.μ. na to apodexteis giati sevomai ta pisteuw sou kai osa les..

Ανώνυμος είπε...

Προς 12:06
πρώτα απ΄ όλα να πω πως είμαι το 11:25, 11 Μ. και είμαι κοπέλα.
Το πρόβλημα σε κάθε πάθος είναι το ίδιο. Επειδή μερικοί δεν πιστεύουν πως υπάρχει σατανάς (πράγμα που αποτελεί και τη μεγαλύτερη νίκη του)νομίζουν πως κάθε ιδέα που τους έρχεται είναι του εαυτού τους, οπότε ή φορτώνονται με ενοχές ή αποδέχονται καταστάσεις που δεν είναι δικές τους και λένε αφού έτσι είμαι τι να κάνω; Μετά με το να δουλεύουμε στα πάθη μας ζυμώνονται αυτά με το είναι μας και τότε είναι ακόμα πιο δύσκολα γιατί γίνονται κομμάτι του εαυτού μας (έτσι είναι και οι εθισμένοι σε ουσίες κλπ.).
Η απάντηση της εκκλησίας είναι να κάνουμε όση άσκηση μπορούμε εμείς και τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στον Θεό για τον οποίο δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Ξέρω ότι δεν πρόκειται να σας πείσω καλά είναι όμως να το γνωρίζουν κάποια άτομα που βασανίζονται.