Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΝΕ!!!
Αντιγράφω επί λέξη από την εφημερίδα Real news που κρατάω στα χέρια μου σελίδα 44 Μέρος Κοινωνία:
Της Αιμιλίας Σταθάκου.

Οι εξετάσεις δεν δείχνουν πείνα!

Η κατάσταση της υγείας των μεταναστών είναι πολύ καλή. Είναι σίγουρο ότι τα συγκεκριμένα άτομα δεν έχουν παραμείνει ασίτιστα επί ενάμιση μήνα. Τη δήλωση βόμβα έκανε στη Real news η...
επιμελήτρια Α' και Β' παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ελπίς, Βασιλική Παπαλημναίου, θεράπων γιατρός των μεταναστών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από το Μέγαρο Υπατία, την περασμένη Τετάρτη.

Παράλληλα, σύμφωνα με αδιάσειστα ντοκουμέντα, σε αρκετές περιπτώσεις, οι εργαστηριακές εξετάσεις των μεταναστών που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία στις αρχές της περασμένης βδομάδας δεν είναι συμβατές με τα δεδομένα που θεωρούνται αναμενόμενα για άτομα που έχουν παραμείνει χωρίς τροφή τόσο μεγάλο διάστημα.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έχουμε στη διάθεση μας δείχνουν, σχεδόν σε όλες τις παραμέτρους, τιμές μέσα στα φυσιολογικά όρια. Σε καμιά από αυτές δεν φαίνεται να έχουν διαταραχτεί ιδιαίτερα οι ηλεκτρολύτες ( κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο κ.λ.π) είτε η ουρία και η κρεατίνη. Πρόκεται για σημαντικές ενδείξεις, καθώς, όπως μας εξηγεί ο διδάκτωρ Παθολογίας Αναστάσιαδης Σπαντιδέας, όταν ένα άτομο δεν τρώει για μεγάλο διάστημα περιμένουμε να οδηγηθεί σε αφυδάτωση και να έχουν τουλάχιστον επηρεαστεί οι ηλεκτρολύτες τους. Επίσης η μη ενεργειακή κάλυψη οδηγεί σε μεταβολική οξέωση με παραγωγή κετονών, που αποτυπώνονται με διαταραγμένες τιμές σε ουρία και κρεατίνη. Επιπρόσθετα, η κλινική εικόνα ενός ανθρώπου που δεν σιτίζεται επί ενάμιση μήνα είναι χαρακτηριστική :παρουσιάζει μεγάλη αδυναμία, εξάντληση, αφυδάτωση ακόμη και διαταραχή συνείδησης.

Ωστόσο, οι εργαστηριακές εξετάσεις των μεταναστών που νοσηλεύονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, σε πολλές περιπτώσεις είναι εντός των φυσιολογικών ορίων.

Ευτυχώς για τους αυτούς τους ανθρώπους είναι υγιέστατοι. Βέβαια, τόσο οι εξετάσεις τους όσο και η γενικότερη κλινική εικόνα δεν συνάδουν με ανθρώπους που κάνουν απεργία πείνας για μεγάλο χρονικό διάστημα, επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι θεράποντες γιατροί στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Οι Συνοδοί

Με βόλτες στο προαύλιο, κάπνισμα και συνομιλίες στο κινητό περνάνε την ώρα τους κάποιοι από τους νοσηλευόμενους. Άγρυπνοι φρουροί οι ομάδες επιτροπής αλληλεγγύης, οι οποίες βρίσκονται δίπλα τους σε 24ωρη βάση, προκειμένου να τους βοηθήσουν να μην υποκύψουν στο πειρασμό του..... φαγητού!
Ο υπερβάλλων ζήλος τους είχε αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να έρθουν σε σύγκρουση με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς, Θόδωρος Γιάνναρος αποκαλύπτει ότι κάποιοι μετανάστες ζήτησαν να πιουν τσάι με ζάχαρη όμως οι συνοδοί δεν το επέτρεψαν. Μάλιστα σε άλλη περίπτωση ο συνοδός έβγαλε τον δίσκο με τα φαγητά που άφησε ο τραπεζοκόμος έξω από το δωμάτιο. Επίσης υπήρξαν διαμαρτυρίες για το ότι σιτίζονταν οι ασθένειες στα διπλανά κρεβάτια με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε πειρασμό οι απεργοί!

Εμάς μας ενδιαφέρει πρωτίστως η υγεία αυτών των παιδών. Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι δε θα παρουσιάσουν σοβαρές και μη αναστρέψιμες οργανικές βλάβες τονίζει ο διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς.
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας της πίεσης των συνοδών, η παθολόγος Β. Παπαλημναίου: Τα άτομα αυτά είναι μόνιμα δίπλα στους μετανάστες παρακολουθώντας μήπως και τους δώσουμε φαγητό. Αυτό είναι πρωτοφανής παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με μαρτυρία συνοδού ενός ασθενούς που νοσηλεύεται στον ίδιο θάλαμο με μετανάστη, στο νοσοκομείο Ελπίς ενώ ο απεργός του έκανε νόημα ότι ήθελε να πάρει το μπισκότο που του πρόσφερε, η αυστηρή ματιά του ατόμου από την ομάδα περιφρούρησης τον...πάγωσε!

Πράγματι, έχουμε καταγγελίες ότι σε κάποια νοσοκομεία οι συνοδοί των μεταναστών τους εμπόδισαν να λάβουν τροφή , αποκαλύπτει ο Άρης Μουσιώνης διοικητής της 1ης Υγειονομικής περιφέρειας και συμπληρώνει: Για παράδειγμα, σε κάποια περίπτωση ο μετανάστης ζήτησε τροφή και σε κάποια άλλη χυμό. Οι συνοδοί του όμως, παρενέβησαν και δεν επέτρεψαν στο προσωπικό τους να τους τα δώσει.

Από την πλευρά τους, μέλη των ομάδων Επιτροπής Αλληλεγγύης δήλωσαν στην R ότι η προσπάθεια τους έγκειται στο να διασφαλίσουν ότι θα γίνει σεβαστή η απόφαση των μεταναστών να μη σπάσουν την απεργία πείνας.

Η ιδεοληψία δολοφονει. Ένας Εισαγγελέας να επέμβει..

Οι Ιατροί Διδάκτωρ Παθολογίας κος Αναστάσιος Σπαντιδεας η κα Βασιλική Παπαλιμναιου Επιμελήτρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ελπίς , ο κος Άρης Μουσιωνης διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και ο Κος Θεόδωρος Γιανναρος διοικητής του Νοσοκομείου Ελπίς δήλωσαν στην Εφημερίδα Realnews τα εξής (ιδε συνημμένο κείμενο από την εφημερίδα)

1. «Τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που επεβλήθησαν οι «ετοιμοθάνατοι απεργοί» πείνας - λαθρομετανάστες δείχνουν όλες τις παραμέτρους τιμές εντος των φυσιολογικών ορίων..» ( Διδάκτωρ Παθολογίας κος Αναστάσιος Σπαντιδεας ) 

2. «Η κατάσταση της υγείας των μεταναστών είναι πολύ καλή. Είναι σίγουρο ότι τα συγκεκριμένα άτομα που εξετασθησαν ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΣΙΤΙΣΤΑ..»( η κα Βασιλική Παλιμναιου Επιμελήτρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ελπίς)

3. «Έχουμε καταγγελίες ότι σε κάποια νοσοκομεία .. «σε συγκεκριμένη περίπτωση ο μετανάστης ζήτησε τροφή και σε κάποια άλλη χυμό.. Οι «αλληλέγγυοι» συνοδοί παρενέβησαν στο προσωπικο και δεν επέτρεψαν στο προσωπικό να τα δώσει.!!»

4. «Κάποιοι μετανάστες ζήτησαν να πιουν τσάι με ζάχαρη ( το αγαπημένο ρόφημα των μουσουλμάνων) όμως οι συνοδοί «αλληλέγγυοι» δεν το επέτρεψαν.. Μάλιστα σε άλλη περίπτωση ο αλληλέγγυος σύνοδος Έβγαλε τον δίσκο που άφησε ο τραπεζοκόμος έξω από το δωμάτιο…»( και ο Κος Θεόδωρος Γιάνναρος διοικητής του Νοσοκομείου Ελπίς)

5. «Τα άτομα αυτά είναι μόνιμα δίπλα στους μετανάστες , παρακολουθώντας μήπως τυχόν τους δώσουμε φαγητό. Αυτό είναι πρωτοφανής παραβίαση των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων..» ( η κα Βασιλική Παπαλιμναιου Επιμελήτρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ελπίς)

Συμπεράσματα:

1. Είναι σαφές, ηλίου φαεινότερων ότι οι «αλληλέγγυοι» προσπαθούν να θανατώσουν τους μετανάστες εμποδίζοντας τους να φάνε προκειμένου να δημιουργήσουν θύματα και επακόλουθες αντιδράσεις.

2. Η πολιτεία κακώς κάκιστα δεν έχει το σθένος να αποκαλύψει την αλήθεια και να συνδράμει στην διάσωση των μεταναστών που τους «αυτοκτονούν «οι αλληλέγγυοι» δηλαδή , τα καλόπαιδα του Σύριζα ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ που μαλακιζονται εν Αθήναις.. μαζί με την Κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση που μονίμως αυτοϊκανοποιείται..…

3. Συγχαρητήρια στους Ιατρούς που επωνύμως εδηλωσαν την αλήθεια παρά τους κινδύνους που θα διατρέξουν από τους «αλληλέγγυους» Σκαπανείς της Μαλακιας εν Ελλάδι..

4. Περιμένουμε ένα εισαγγελέα να επέμβει!!!
Συγχαρητήρια στους Ιατρούς που επωνύμως εδήλωσαν την αλήθεια παρά τους κινδύνους που θα διατρέξουν από τους «αλληλέγγυους» Σκαπανείς της Μαλακίας εν Ελλάδι..

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι άλλα δείχνουν οτι τους στρεσάραμε! Άγχος και στρες! Δεν σωστό ρε, μάνα μου τα...

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ._

Ανώνυμος είπε...

ξυπνατε ρεεεεεεεεεε μας δουλευουν ολοι οι βολεμενοι...............

Ανώνυμος είπε...

Αχαχαχαχαχα! συμφωνώ με τον δεύτερο ανώνυμο....