Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Φορητη εφαρμογή ανάγνωσης ειδήσεων από Ελληνικά ιστολόγια


Μετά από πολλές ώρες αναζήτησης και ενασχόλησης, ετοίμασα μια φορητή εφαρμογή ανάγνωσης RSS ειδήσεων από διάφορα Ελληνικά ιστολόγια, συμπεριλαμβανομένου το anti-ntp. Τα RSS feeds είναι ο γρηγορότερος τρόπος ενημέρωσης των ανανεώσεων από τα αγαπημένα σας ιστολόγια.

Η εφαρμογή είναι φορητή, δεν χρειάζεται εγκατάσταση, μπορείτε να την φορτώσετε σε ένα USB stick και να την δουλέψετε σε οποιοδήποτε υπολογίστη με λειτουργικό σύστημα Windows. Την κατέβασα από το www.portableapps.com, την ετοίμασα σε περιβάλλον linux όποτε δεν υπάρχει περίπτωση να έχει ιούς. Για καλό και για κακό αν έχετε κάποιο antivirus τσεκάρετε την.

Επίσης, έχω εξαγάγει όλα τα ιστολόγια σε 2 αρχεία με κατάληξη opml. Αυτά τα αρχεία σας επιτρέπουν να φορτώσετε τα ιστολόγια σε εφαρμογές διαχείρισης RSS όπως το Mail (Mac), Mozilla Thunderbird (Mac, Windows, Linux) αλλά και γνωστούς περιηγητές ιστοσελιδών (Explorer, Firefox, Chrome, Safari κλπ).

http://www.mediafire.com/?sjens6p4c9arv7b

Ανανέωση: Προστέθηκαν τουλάχιστον άλλα 150 ιστολόγια και τώρα έφτασε συνολικά τα 300+ καλύπτοντας μεγαλύτερη γκάμα θεμάτων (gaming, μουσική, υγεία, κλπ). Επίσης μέσα στο zip θα βρείτε ένα βίντεο που δείχνει πως μπορείτε να φορτώσετε το opml αρχείο στο Google Reader.

4 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Archangel411 είπε...

ΦΙΛΕ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ APPLICATION...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ RSS FEEDS ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟΣΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ

CenotapheR είπε...

Να' σαι καλά Archangel411!

Ανώνυμος είπε...

google reader φίλοι μου.
Πρόσβαση από παντού από οποιοδήποτε PC με οποιοδήποτε λειτουργικό χωρίς USB Stick και μεταφορές αρχείων.