Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Bloggers κρατήστε με νύχια και με δόντια την αξιοπιστία σας…


Δεν μιλάμε βέβαια για τους γνωστούς bloggers – βουβουζέλες αλλά γι’ αυτούς που πραγματικά έπιασαν ένα πληκτρολόγιο με τον ευγενή σκοπό να προσφέρουν στην πατρίδα και στον συνάνθρωπο. Αυτοί άλλωστε είναι το ανάχωμα στην επαγγελματική ψευδολογία όλου του συστήματος των ΜΜ”Ε” που με το αζημίωτο αναπαράγουν ευλαβικά τις....
θέσεις του ΔΝΤ. Όπως άλλωστε συνέβει όπου το ΔΝΤ έκανε την εμφάνιση του.
Ένα από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί το σύστημα είναι να διοχετεύει τεχνηέντως ψευδείς ειδήσεις που καλή τη πίστη αναπαράγονται από τα ιστολόγια δίνοντας έτσι ένα άλλοθι στο πολιτικό σύστημα αλλά ιδιαίτερα στην Ελιτ να τα απαξιώσει χρησιμοποιώντας την γνωστή καραμέλα: “Έλα ρε, αυτοί δεν είχαν γράψει ότι ο Γερουλάνος δεν ήξερε τον Σεφέρη; Βλακείες λένε”!
Το παράδειγμα, επί πραγματικού αφού το καλό ιστολόγιο Korinthix κυκλοφόρησε ένα άρθρο προς αυτή την κατεύθυνση, καταλογίζοντας στον υπουργό πολιτισμού …άγνοια του νοήματος και του περιεχομένου του ποιήματος “Άρνηση” του Γιώργου Σεφέρη. Για να ισχυροποιήσει μάλιστα την απαξία προς το πρόσωπό του, τον παραλληλίζει με την Τζούλια που απαγγέλλει την “Άρνηση”.
Ωστόσο, τα πρακτικά της Βουλής (κλικ εδώ) αλλά και το αρχειοθετημένο βίντεο (κλικ εδώ) αποδεικνύουν ότι ο κ. Γερουλάνος γνώριζε άριστα και το ποίημα και την παραλλαγή της μελοποίησής του. (Αδιάβροχοι).
Μπορεί εκ πρώτοις να μην φαίνεται σημαντικό και όμως…
Όταν αποκαλύπτεις απείρως σοβαρότερα και τεκμηριωμένα θέματα όπως τις σχέσεις του κυρίου Γερουλάνου με την Eghon Zendher, αντιλαμβάνεστε την σημασία της hoax είδησης για την όποια βαρύτητα της αποκάλυψης. “Έλα ρε, αυτοί διαστρέβλωναν μέχρι και τα πρακτικά της βουλής”.
Είναι σαν αυτό που λέει ένας καλός συνεργάτης του Ολυμπία, μα βρωμόστομος: Μπορεί να είσαι ο κορυφαίος πυρηνικός επιστήμονας, να έχεις ανακαλύψει τον πυρηνικό αντιδραστήρα τσέπης που λύνει το ενεργειακό πρόβλημα, αλλά για μία και μοναδική φορά στη ζωή σου κάποτε, να είχες συνουσιασθεί με άτομο του ίδιου φύλου. Να είσαι σίγουρος ότι οι ανταγωνιστές σου δεν θα πουν “ο κύριος επιστήμονας” αλλά “ποιός τον γαμεί τον παλιόπουστα”…
Ζητούμε συγγνώμη για τα …Γαλλικά!