Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Κριτική Ανθιμου στη συναυλία του Αγίου Παντελεήμονα


Με καθυστέρηση, λόγω Παπούλια και Ιερώνυμου όπως είπε, ο Ανθιμος αντέδρασε, στο χθεσινό του κήρυγμα από την Αγία Σοφία, στη συναυλία Νταλάρα στον Αγιο Παντελεήμονα.
«Δεν ήταν σωστό, χρήσιμο ήταν και θα μπορούσε να γίνει κάπου αλλού» επισήμανε γιατί, όπως είπε, «δεν ταιριάζουν σε ορθόδοξους ναούς τέτοιες εκδηλώσεις».
Δήλωσε πως ο ίδιος κράτησε το ζήτημα χαμηλά, επειδή στη....
συναυλία ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Ο μητροπολίτης αμφισβήτησε κατά πόσο η συναυλία βοήθησε στην επίτευξη της συμφιλίωσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα με τους μετανάστες και διαμαρτυρήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στον Εβρο, λέγοντας πως κάθε μέρα περνά ένα ολόκληρο χωριό μεταναστών τα σύνορα και η ευρωπαϊκή δύναμη (Frontex) που βρίσκεται εκεί δεν κάνει τίποτε.
Τόνισε ότι οι λαθρομετανάστες έρχονται με γραπτές οδηγίες στη χώρα μας, με σκοπό να αλλοιώσουν τη σύσταση και τη σύνθεση του πληθυσμού.
Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό είπε ότι τον ανησυχεί η σιωπή που υπάρχει, επικαλέστηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κερδίζει έδαφος η λύση της διπλής ονομασίας και σημείωσε πως δεν μπορεί να γίνει δεκτή, διότι θα καταλήξει απλή ονομασία «Μακεδονία».