Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Η Ουγγαρία επιδιώκει την αυτονομία της Βοϊβοδίνας


Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Zholt Nemet δήλωσε ότι περιμένει από τη νέα σερβική κυβέρνηση να εφαρμόσει ευρεία αυτονομία στη σερβική επαρχία της Βοϊβοντίνας.

«Εκτιμώ ότι είναι σημαντικό στο νέο πρόγραμμα της κυβέρνησης της Σερβίας να συμπεριληφθεί ο σεβασμός στην αυτονομία της Βοϊβοντίνας και τα δικαιώματα της...
ουγγρικής κοινότητας», δήλωσε Νέμετ στην εφημερίδα της Νόβι Σαντ, ‘Μαντιάρ Σο’- Mađar so.

Δήλωσε, επίσης, ότι κατανοεί τις ανησυχίες των Ούγγρων της Βοϊβοντίνας κατά της νέας κυβέρνησης, οι προθέσεις της οποίας είναι γνωστές από την εμπειρία της δεκαετίας του 1990.

«Το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει προκύψει από το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα του Βόισλαβ Σέσελι, το οποίο ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία της βαρβαρότητας και της εθνοκάθαρσης κατά τη διάρκεια των πολέμων.

»Και εάν σε αυτό προσθέσουμε ότι ο νέος πρωθυπουργός Ντάτσιτς ήταν εκπρόσωπος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, σίγουρα πρέπει να κατανοήσουμε την ανησυχία αυτή», δήλωσε ο Νέμετ που αναζητά μια πρακτική από τη νέα σερβική κυβέρνηση στο σχέδιο της ολοκλήρωσης, γράφει το δημοσίευμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Σερβία, μετά την διάλυσή της στα εξ ων συνετέθη, αναγκάστηκε να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσυφοπεδίου. Για να ενταχθεί στην Ε.Ε, αναγκάστηκε να δεχθεί την απαίτηση της Ρουμανίας πως στο έδαφός της έχει βλαχική μειονότητα!!!! Απορώ όμως πως η Ελληνική πλευρά δεν απαίτησε ποτέ να εφαρμοσθεί η αυτονομία για την Βόρεια Ηπειρο, την Ιμβρο και την Τένεδο, περιοχές που με διεθνείς συνθήκες είναι αυτόνομες και αυτοδιοικούμενες.