Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Τέρενς Κουΐκ για την αναγγελθείσα επίσκεψη του Αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεγκίρ Μποζντάγ στη Θράκη


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ με αφορμή την αναγγελθείσα επίσκεψη του Αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεγκίρ Μποζντάγ στη Θράκη, στις 17 Αυγούστου, έκανε την εξής δήλωση:...

«Ανησυχεί άραγε την ηγεσία του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών το μπαράζ των «επίσημων επισκέψεων» κορυφαίων Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη; Τo θεωρεί άκρως φυσιολογικό τέτοιες εποχές;
Μετά την πρόσφατη περιοδεία του ηγέτη των Γκρίζων Λύκων στη Θράκη, αλλά και το «καπέλωμα» από τον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα της εκδήλωσης που έκαναν οι Έλληνες υπήκοοι μουσουλμανικού θρησκεύματος στη Ρόδο πριν 10 μέρες, έρχεται η σειρά του κ. Μπεγκίρ Μποζντάγ να έλθει στις 17 Αυγούστου στην Κομοτηνή με αφορμή το Μπαϊράμι του Ραμαζανιού.
Οι πληροφορίες λένε ότι «θα επισκεφθεί μειονοτικούς συλλόγους και ιδρύματα και θα περιοδεύσει σε διάφορα χωριά της Ροδόπης και της Ξάνθης», ακολουθούμενος από μεγάλη αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Άγκυρας μεταξύ των οποίων (γιατί άραγε;) ο Πρόεδρος της Διεύθυνσης Τούρκων του Εξωτερικού της τουρκικής πρωθυπουργίας Κεμάλ Γιουρτνάτς.
Για την ιστορία υπενθυμίζω στον Υπουργό Εξωτερικών και την πρόσφατη ωμή παρέμβαση των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» για αλλαγές στο βιβλίο της ιστορίας της Έκτης Δημοτικού στα πλαίσια των λογικών Ρεπούση.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουμε ότι εξακολουθούμε να επιτηρούμε από πάρα πολύ κοντά τις δραστηριότητες του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και τις δραστηριότητες της Άγκυρας στην περιοχή της Θράκης με όποιο επίσημο πρόσχημα. Τα γεγονότα και στην ευρύτερη περιοχή δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού».

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ...ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ,,,Ν.Δ...ΚΤΛΠ ΝΑ ΜΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. Π.