Tο αυθεντικό anti-ntp.net δεν έχει καμία σχέση με το anti-ntp.org

Η σελίδα μας είναι δεξιά Κάντε like
-------------------->>>>>>>>>>>>>>>>>>

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012

" Θα πούμε το νερό νεράκι "


Τέρμα το δωρεάν νερό από το 2013. Σύμφωνα με κοινοτική νομοθεσία, η κοστολόγηση του νερού πρέπει να είναι σε συνάρτηση των διαθέσιμων αποθεμάτων και του περιβαλλοντικού κόστους για την απόληψή του.

Οι παράγοντες θα συνεκτιμώνται σε κάθε περιοχή ξεχωριστά, στο πλαίσιο της κατάρτισης σχεδίων διαχείρισης για καθένα από τα 14 υδατικά διαμερίσματα της χώρας...


Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στις περιοχές που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα λειψυδρίας οι τιμές του νερού θα πρέπει να αποτρέπουν την κατασπατάλησή του.

Βάσει της οδηγίας, θα πρέπει, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η τιμολόγηση του νερού να λαμβάνει υπόψη το κόστος των έργων και των υποδομών που κατασκευάστηκαν για τη χρήση του νερού, το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος του νερού ως φυσικού πόρου.

Οι αλλαγές στην τιμολόγηση του νερού εκτιμάται ότι θα έρθουν σταδιακά μέσα στο 2013, με αρκετή καθυστέρηση, λόγω του πολύτιμου χρόνου που χάθηκε στην εφαρμογή της οδηγίας. Μια καθυστέρηση που κόστισε ήδη την πρώτη καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με την οδηγία, τα κράτη - μέλη όφειλαν μέχρι τα τέλη του 2009 να έχουν καταρτίσει, εγκρίνει και αποστείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχέδια διαχείρισης για τις λεκάνες απορροής των ποταμών τους. Περαιτέρω, έως τα τέλη του 2008, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει η διαδικασία πληροφόρησης του κοινού και οι σχετικές διαβουλεύσεις με τους διάφορους φορείς.

Η Ελλάδα παρέβη και τις δύο αυτές υποχρεώσεις, μη έχοντας μέχρι στιγμής ολοκληρώσει κανένα από τα 14 σχέδια που της αναλογούν.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, η προετοιμασία των 10 από τα 14 σχέδια έχει ολοκληρωθεί και πλέον έχει ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτά όλα είναι μ.... για να μας προετοιμάσουν για το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ κλπ κλπ Αλλος ένας φόρος για να μας εξαθλιώσουν. Αλλά ευτυχώς δεν θα προλάβουν οι προδότες κανένα πρόβλημα λειψυδρίας δεν υπάρχει και όσες χώρες ιδιωτικόποιησαν το νερό απέτυχαν. Αναρωτιέμαι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τους εντεταλμένους αλήτες που απλά ανακοινώνουν μέτρα? αλλά δεν θα προφθάσουν ως οι προφητείες λένε...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ, ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ, ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ, ΚΛΠ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΝΕΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ;

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΒΙΤΡΙΝΑ ΠΡΩΤΟΙ.

Π.Χ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΛΥΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ.
ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΛΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΚΡΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ,
ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ, ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΛΠ.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ;

ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΑΣΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΦΟΡΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ - ΟΧΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΦΟΡΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΜΑΛΛΟΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΒΟΛΕΥΕΙ, ΣΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ "ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ.