Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Πανικός μέσα στη Βουλή στην ενημέρωση για την ΑΤΕ!


Έντονοι διάλογοι αυτή τη στιγμή στη Βουλή για την πώληση του υγιούς κομματικού της ΑΤΕ στην Πειραιώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να καταθέσει και ο διοικητής της ΑΤΕ Θ. Πανταλάκης...


Πηγή:olympia.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σειρά ερωτημάτων που ανανδεικνύουν το ζήτημα της ΑΤΕ σε μεγάλο σκάνδαλο εκποίησης και ξεπουλήματος δημόσια περιουσίας:

1) Γιατί δεν δημοσιεύεται η περίφημη μελέτη της Blackrock? Μήπως γιατί τα αποτελέσματά της βγάζουν την ΑΤΕ 2η καλύτερη ελληνική τράπεζα?
2) Γιατί δεν έγινε δημόσιος διαγωνισμός?
3) Είναι λογικό να μεταβιβάζεται το φιλέτο της τράπεζας σε ιδιώτη και οι επισφάλειες να παραμένουν στο κράτος δηλαδή στο φορολογούμενο?
4) Αληθεύει ότι πριν από 2 χρόνια ο Σάλλας έδωσε 700 εκ. ΕΥΡΩ για όλη την ΑΤΕ και σήμερα παίρνει το καλό κομμάτι με μόλις 95 εκ. ΕΥΡΩ?
5) Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι η ΑΤΕ είναι η μόνη ελληνική τράπεζα που έχει επιστρέψει τα χρήματα από τις προνομιούχες μετοχές στο δημόσιο?
6) Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι η ΑΤΕ έχει την μικρότερη εξάρτηση από τον ΕΛΑ?
7) Mε ποιά κριτήρια η ΑΤΕ θεωρήθηκε μη συστημική τράπεζε και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ συστημική?
8) ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΑ 6,7 ΔΙΣ ΤΟΥ ΤΧΣ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΙΚΑ" ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ? Δηλαδή δίνουμε δώρο στον ιδιώτη 6,7 δις και του χρεώνουμε όλη την τράπεζε (το καλό κομμάτι) 95 εκ?
9) Ως προς τους εργαζόμενους: Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις μισθών από όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους?
10) Ως προς τις "αποζημιώσεις" που θα πάρουν, σας γνωρίζω ότι τα έγγραφα των απολύσεων θα γράφουν "με τη νόμιμη αποζημίωση" πλην όμως η αποζημίωση θα καταβληθεί με το τέλος της εκκαθάρισης! (Δηλαδή σε μια 15ετία περίπου, σας θυμίζω ότι η εκκαθάριση της Τράπεζας Κρήτης δεν έχει ακόμα ολοκληρωθει!)
11) Πόσο χρεώνεται το ελληνικό δημόσιο από όλη αυτή την συναλλαγή? Πόσο θα χρεώνόνταν εαν η ΑΤΕ έπαιρνε χρήματα από το ΤΧΣ και συνέχιζε αυτόνομη? Θυμίζω ότι ο Πανταλάκης πρότεινε επίσης το διαχωρισμό σε καλή και κακή αλλά το κακό κομματι να παραμείνει ως θυγατρική της ΑΤΕ και σε 10 χρόνια να γίνει συμψηφισμός με το δημόσιο για τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης. Έτσι τα 6,7 που ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΑΛΛΑ, θα επιστρέφοταν πίσω!
12) ΠΡΟΣΟΧΗ! είναι αλήθεια ότι τα ομόλογα της ΑΤΕ μεταβιβάζονται στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ όχι στην ονομαστικής τους αξία αλλά στην τρέχουσα?! (Φυσικά η ΠΕΙΡΑΙΩΣ θα τα εμφανήσει στον ισολογισμό της στο χαρτοφυλάκιο διακράτησης οπότε ουσιαστικά της δωρίζουμε άλλα 4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!)
13) Είναι αλήθεια ότι τα 200εκ ΕΥΡΩ των κομμάτων για να μην υπάρχουν αντιδράσεις μεταφέρονται στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ, αλλά υπάρχει υποσημίωση να ελεγχθούν ξανά σε 4 μήνες από ανεξάρτητο ελεγκτή και εφόσον έχουν μειωμένες διασφαλήσεις (που έχουν) να ξαναμεταφερθούν στην κακή ΑΤΕ δηλαδή στο Δημόσιο?

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ... ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ...