Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

-ΣΥΝΤΑΓΜΑ – 1 ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV ΑΡΘΡΟ
Ας μιλήσουμε λίγο για την πλατεία...απο απόσταση χρόνου πλέον,μιας και αυτή την εβδομάδα συμπληρώθηκε 1 χρόνος απο τα μεγάλα επεισόδια στο Σύνταγμα.
Συμπληρώθηκε 1 χρόνος απο μια παραλίγο επανάσταση και ανατροπή του πολιτικού σκηνικού της μεταπολίτευσης....

Ένας χρόνος απο την οργανωμένη προβοκάτσια,κατά του Ελληνικού λαού,που βγήκε και διαδήλωσε μαζικά στις πλατείες όλης της χώρας,δείχνοντας την αντίθεση του στα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις που μας επιβάλλουν οι δανειστές του τόπου,μέσω τον δημοκρατικά φυτεμένων ηγετών μας.


Γιατί στράβωσε η “επανάσταση”;


Τον Μάιο του 2011,όταν μέσα απο blogs,facebook και twitter άρχισε να οργανώνεται η  φάση με τα καλέσματα στις πλατείες σε όλη την Ελλάδα,το σύνθημα που πρωταγωνίστησε απο την αρχή ήταν “Διαδηλώνουμε μαζικά και ειρηνικά,χωρίς κόμματα,σωματεία και λοιπές πολίτικες παρατάξεις”...
Παράλληλα με το πέρασμα των εβδομάδων, όσο το κίνημα των πλατειών φούντωνε σε όλη την χώρα και έπαιρνε ανεξέλεγκτες διαστάσεις,με πάνω απο 2εκ.κοσμου να έχουν κατέβει στους δρόμους πριν τα επεισόδια  της 15 Ιουνίου 2011 και το αποκορύφωμα τους το 2ημερο 28-29 Ιουνίου...ο προσδιορισμός “ειρηνικά” ειχε αφαιρεθεί ως δια μαγείας απο τα μετέπειτα καλέσματα,με ψήφισμα μάλιστα της Λαϊκής Συνέλευσης Συντάγματος.
Έτσι,αρχικά γίναμε μάρτυρες των πρώτων σφοδρών συγκρούσεων στα μέσα Ιουνίου,με την λήξη της πλατείας Συντάγματος να σφυρίζει στο τέλος του Ιουνίου 2011 με τα τα αιματηρά επεισόδια του 2ημερου της ντροπής,οπου το μπατσικο-παρακρατος,οι προβοκάτορες του κινήματος,σε άριστη συνεργασίας με τα λοιπά κομματόσκυλα που είχαν εγκατασταθεί στη πλατεία και εκτελούσαν “ιδεολογικά” άτυπα συμβόλαια ,είτε ηθελημένα,ειτε άθελα τους...κατέστρεψαν αυτό που ο ίδιος ο κόσμος έχτισε.
Μια λαϊκή οργή,εκφρασμένη μέσα απο ειρηνικές συγκεντρώσεις.


Ας μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας.Η πλατεία ήταν ιδεολογικά τεμαχισμένη απο την 2η κι ολας εβδομάδα .Αριστερά στην Αμαλίας μπροστά στη Βουλή ήταν οι “πατριώτες” με τα Ελληνικά σημαιάκια,στη μέση νεολαίες της δεξιάς,δεξιά της Αμαλίας αριστερές οργανώσεις και κάτω στη πλατεία,ήταν άτομα της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς,μαζί με κάποιους ελάχιστους του αναρχικού χώρου...και φυσικά στο σύνολο της πλατείας,εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που κατέβαινε χωρίς ταμπέλες για να διαδηλώσει και να εκφράσει την αγανάκτηση του.
Όταν όμως έχεις σε όλη τη πλατεία,κάποιους ελάχιστους φυτεμένους που ουσιαστικά ήταν αυτοί που οργάνωναν τις διάφορες δράσεις,(πανό,φυλλάδια,ομιλίες κτλ),με ενα σκασμό πολιτικούς καιροσκόπους που προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν με οποιοδήποτε τρόπο αυτό που ήταν σε εξέλιξη...είναι λογικό επόμενο να έρθει η φαγωμάρα και τα επεισόδια,εντελώς τυχαία...όταν πρέπει...
Δηλαδή τις μέρες ψήφισης του μεσοπρόθεσμου και τις μέρες που έκανε γενικό κάλεσμα σε 2ημερη απεργία η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Στο σημείο αυτό δεν πρέπει να παραλείψουμε βέβαια και την αμέριστη υποστήριξη που είχε το κίνημα της πλατείας απο το σύνολο των ΜΜΕ...όχι απο την αρχή του...άλλα όταν είδαν πως μπορούσε να αξιοποιηθεί πολιτικά...είτε στην μεγάλη ακμή του...είτε στην  τραγική αιματηρή και “δακρυγονισμενη” πτώση του.


1 χρόνος μετά. Τώρα τι;


Το μεσοπρόθεσμο το περάσαν πέρυσι,2ο μνημόνιο ψήφισαν φέτος με την πρώτη κυβέρνηση συνεργασίας που έφτιαξαν επι Παπαδημου και τώρα η καταστροφή συνεχίζεται με νέα κυβέρνηση συνεργασίας και αρχηγό τον Σαμαρά.
Τώρα όμως,παρόλο που εξακολουθούν να περνούν και να εφαρμόζουν τα μέτρα που ψήφισαν...παρόλο που έχουν προ των πυλών  και 3ο μνημόνιο,ενώ παράλληλα ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν ολο το δημόσιο και να προχωρήσουν σε νέα φοροεισπρακτικά μετρά,”τιμώντας τις υπογραφές της χώρας” και αφαιμάζοντας ολοκληρωτικά όσους είχαν επιβιώσει μέχρι σήμερα...κάνεις δεν αντιδρά...με το πρόσχημα του οτι έγιναν εκλογές πριν απο 2 εβδομάδες.
Δεν ξέρουμε αν η απάθεια του κόσμου στην παρούσα φάση ειναι επειδή εχει απογοητευθεί ολοκληρωτικά απο την επιλογή του...Δεν ξέρουμε εαν οι βολεμένοι εξακολουθούν να είναι περισσότεροι απο αυτούς που πεινάνε.... ξέρουμε όμως σίγουρα, πως οι μέρες μας εάν συνεχίσουμε να βλέπουμε τις εξελίξεις απο τον καναπέ,θα είναι μετρημένες,με τις δικές τους να γίνονται αιώνιες.
“Αλλά σε ποια επανάσταση ανα την ιστορία συμμετείχαν όλοι;;;
Η μαλακία όμως είναι,πως στην επανάσταση των ημερών μας...δεν συμμετέχει κανείς μας.”

ΠΡΕΖΑ TV