Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Δεν είναι Ρώσικη ρουλέτα, ούτε μεις η Ιφιγένεια!


γράφει ο αρισταρχος

Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, πάνω στο τραπέζι, με τον Παπαδήμο και τον Βενιζέλο απ’ την μια και τους Ευρωπαίους απ’ την άλλη, υπάρχει ένα περίστροφο. Το περίφημο πιστόλι του ΓΑΠ. Το θυμάστε;

Μόνο που όλες οι θαλάμες του είναι γεμάτες με σφαίρες. Και όχι με μία ή δύο σφαίρες για να παίξουμε Ρώσικη ρουλέτα με τον εαυτό μας.


Επικρατεί η λογική του Καραγκιόζη. Γράμματα χάνεις, κορώνα κερδίζω. Ότι και να πείτε λοιπόν, το περίστροφο θα εκπυρσοκροτήσει ή προς την Ελλάδα ή προς τους Έλληνες.

Έτσι το μόνο που έχουν να επιλέξουν αυτοί που μας κυβερνούν είναι το ποιος θα φάει την σφαίρα.

Επειδή όμως χώρα και κάτοικοι είναι ένα αλληλένδετο σύμπλεγμα, ο θάνατος ένας θάναι.

Δεν με τρομάζει η φτώχεια. Δεν την φοβάμαι την πείνα. Αυτά τα ξαναπεράσαμε. Κι αν μας αξίζουν, να τα ξαναπεράσουμε.

Την ξεφτίλα δεν αντέχω. Χωρίς περηφάνια, χωρίς αξιοπρέπεια. Τι σόι απόγονος τέτοιας βαριάς κληρονομιάς μπορώ να είμαι.

Με οδήγησαν σ’ αυτή την θέση οι ίδιοι που κόπτονται και κομπάζουν πως τάχα με διασώζουν. Αυτοί που μου απέκρυψαν την αλήθεια και μου την αποκρύπτουν.

Μια Ιφιγένεια, σε ένα βωμό. Για το μακρινό ταξίδι σε μια φανταστική Τροία Αλίμονο! Πάνω σε ζωές ανθρώπων, αναξιοπρέπειες, χαμένες αξίες και με δανεικά. ΔΕΝ χτίζεις σπιτικό. Ούτε επανιδρύεις ένα ξεχαρβαλωμένο έθνος διασκορπισμένο στους πέντε ανέμους.

Αλίμονο! Κάνετε πράγματα χωρίς την έγκριση του λαού.

Το μετά δεν το σκέπτεστε; Κάποτε θα ρθει η ώρα της πληρωμής. Ξέρω, θα λέτε «Έτσι το θεώρησα σωστό»

Σ΄έβλεπα υπουργέ των Οικονομικών στην βουλή να απαντάς στον Τσίπρα με περίσσεια δόση θράσους. Μ’ ένα βλέμμα αυστηρού κριτή καθηγητή.

Ναι κύριε. Η μόνη έντιμη και αποδεκτή λύση ήταν και είναι οι εκλογές. Όχι η θυσία.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγω για ενα πραγμα απορω. Δεν φοβουνται? Ποσο παχυδερμα ειναι? Τοσο σιγουροι ειναι πως θα σωσουν το σαπιο τομαρι τους?

Ανώνυμος είπε...

EΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΡΕ ΜΟΣΧΑΡΙ
ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

Ανώνυμος είπε...

Μόνο νεκροί θα πάψουν να προδίνουνε

Και όσοι νομίζουνε από αυτούς ότι δεν θα υπάρξει κοινωνικός εμφύλιος είναι μαλάκας ,αν περάσουνε αυτά τα μέτρα ΒΓΑΙΝΟΥΝΕ ΟΠΛΑ κανονικά ΟΠΛΑ όχι αριστερών η δεξιών αλλά ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ..

Σιχαίνομαι τους αριστερούς γιατί θέλουν να δείχνουν ότι έχουν πάντα δίκιο όταν έπεσε το ανατολικό μπλοκ φάνηκε η γύμνια τους και τα γκούλακ τους η χειρότερες φυλακές της Σοβιετικής Ένωσης , αναφέρεται ότι εκεί σκοτώθηκαν γύρω στα 40 εκατομμύρια άνθρωποι δηλαδή ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΛΛΑΔΕΣ !!!!.

Τώρα σιχαίνομαι εσάς προδότες ,φασίστες , τομάρια, σκυφτούλιδες του κεφαλαίου , των Καρτέλ , της Μαφίας , τι δουλειά έχετε εσείς με την δημοκρατία ΜΩΡΕ παλιό πουτσαράδες;
ΛΥΣΗ υπάρχει ναι χρωστάμε θα πληρώσουμε ΟΤΑΝ ΕΧΟΜΕ ΟΤΑΝ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ , όταν ο Λαός θα αρχίσει να αναπτύσσετε, αν όχι με δημοκρατικές διαδικασίες θα γίνει το ξεκαθάρισμα , από ΚΛΕΦΤΕΣ, ΜΙΖΑΔΟΡΟΥΣ, ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΥΣ , ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ , ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ …

Δεν θέλετε την συντεταγμένη χρεοκοπία για να μην πληρώσουν τα ασφάλιστρα οι τραπεζίτες και οι 20-30- οικογένειες πατρώνοι σας που τρώνε την Ελλάδα χρόνια τώρα..

Και 300 δις να πάρομε πια δεν θα τα ΔΟΥΜΕ ούτε ένα ευρω σε κανένα χρηματοκιβώτιο , θα πάνε από τον έναν υπολογιστή στον άλλο των Δανειστών + τοκογλύφων μας.

Αν δεν τα υπογράψετε όλα αυτά τι θα πάρουν; Αν θέλουν να τους πληρώσουμε θα πληρώσουμε σε διάρκεια 100-150 χρονών, αλλιώς θα πάρουν τα αρχίδια μας.

Και θέλω να δω ΗΛΙΘΙΟΙ πως θα υποδεχτούν τους Ευρωπαίους τουρίστες το καλοκαίρι στην Ελλάδα και ιδικά τους Γερμανούς οι Έλληνες του μισθού των 500 ευρω, υπάρχει περίπτωση το καλοκαίρι να σφαχτούμε σαν τα αρνιά μεταξύ μας ρε ηλίθιοι τα έχετε σκεφτεί αυτά ;
Ποίος θα ελέγξει τότες τους εξαθλιωμένους από την πείνα Έλληνες ; έτσι και ο τουρισμός μας θα πάει στα τάρταρα , ο πεινασμένος ΟΧΛΟΣ δεν έχει λογική να λειτουργήσει κύριοι τα έχετε σκεφτεί αυτά εσείς που θα πείτε ΝΑΙ την Κυριακή στην Βουλή ..

Αν ψηφίσετε όλα αυτά που ακούμε , αν μας δέσουν στο αγγλοσαξονικό δίκαιο, είστε σίγουροι ότι σωθήκαμε; και ότι δεν θα μας πετάξουνε έξω οι ίδιοι από το ευρω , η θα βγείτε και θα μας πείτε, η εγχειρίσει πέτυχε, αλλά ο ασθενής ΠΕΘΑΝΕ…

Ακουστέ κύριοι ξέρομε πόσοι είστε, πόσους κολαούζους έχετε, ποίοι είναι, δεν θα σας σώζει ακόμα ούτε το ποδόσφαιρο ώστε να απροσανατολίζετε τον ΛΑΟ, δεν το λέω τυχαία, μέχρι τον κ. Βουρος είδα να θέλει να σώσει την ΑΕΚ ..

ΑΝ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΛΥΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ …

Μπούτζουκας Θ. Τ