Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1843... Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΣ... Ο ΘΕΟΔΩΡΗΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΑ, ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ, ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ!


"Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι ....
καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση."

"ότι κάμομε θα το κάμομε μοναχοί και δεν έχομε ελπίδα από τους ξένους".

ΣΤΙΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1842 Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΑΟΛΟΓΟ, ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΨΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ. ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ:

Τα γαϊδούρια πήραν την απόφαση να σκοτώσουν το σαμαρά, για ν' απαλλαγούν απ' τα σαμάρια κι απ' το φορτίο, που τους έβαζαν οι άνθρωποι. 'Ετσι κι έγινε. Αμέσως όμως κατόπιν πήραν την πρωτοβουλία τα καλφάδια (οι μαθητευόμενοι) του σαμαρά, μα δεν ήξεραν να κάμουν καλή τη δουλειά, γιατί έχασαν το μάστορά τους. Έτσι τα κακοφτιαγμένα σαμάρια άρχισαν να χτυπάνε και να πληγώνουν τα δυστυχισμένα γαϊδούρια, που δεν άργησαν να καταλάβουν ότι με την ανόητη πράξη τους έπεσαν από το κακό στο χειρότερο.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

dead meat bb kolokotronis yunan ai skiktir 1453

Ανώνυμος είπε...

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση και μετά τη Θεία Λειτουργία (11πμ), θα τελεσθεί το καθιερωμένο από το 1990 μνημόσυνο του Ελευθερωτή του Γένους μας Θεόδωρου Κολοκοτρώνη,από την Παγγορτυνιακή Ένωση. Στη συνέχεια θα κατατεθούν στεφάνια στο άγαλμα του Ήρωα προ της Παλαιάς Βουλής (οδός Σταδίου).

Ανώνυμος είπε...

ρε μογγολε 4.53 ο κολοκοτρωνης ειναι νεκρο κρεας;
εσεις θα γινετε κιμας ρε μογγολα σε λιγο.
πρωτευουσα της ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ μογγολε.
S.

Ανώνυμος είπε...

4:53 gamo ta pethamena sou moggole...na vgaleis karkino sta kokkala gie poutanas.tha erthei i ora sas ntropi tis anthropotitas skatoratsa...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ο Κολοκοτρώνης συνέφαγε με το φονιά το γιού του, δεν μας αξίζει να βρίζουμε έργα θέλει για να τους το βουλώσουμε μια και καλή μην τσιμπάτε και παίφτετε στο επίπεδο τους αδιαφορίστε φωνάζει όποιος νοιώθει αδύναμος κι εμείς ως ΕΛΛΗΝΕΣ ειμαστε ΔΥΝΑΤΟΙ

Ανώνυμος είπε...

AΘάνατος !
(και όσοι αδικήθηκαν, όσοι δολοφονήθηκαν από τα σκουλήκια που παρεισέφρυσαν στον αγώνα, κι αυτοί θα δικαιωθούν και θα δικαιώσουν το δικό μας μέλλον)

Ανώνυμος είπε...

Μογγολι κανε μουγγα