Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει»


Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει»«Διεκδικούμε να συγκροτήσουμε μια συμμαχία με δυναμική κυβέρνησης» είναι το μήνυμα που στέλνει ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

«Διεκδικούμε να συγκροτήσουμε μια συμμαχία με δυναμική κυβέρνησης. Με πειστικό εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο και με ευρύτερες συμμαχίες που θα...
πείσουν την κοινωνία για την υλοποίησή του» τονίζει ο πρόεδρος του Συνασπισμού, κάνοντας λόγο για «ιστορική ευθύνη της Αριστεράς» σε ένα παραδοσιακό δικομματικό σκηνικό που «βρίσκεται υπό κατάρρευση».

«Το ΚΚΕ δυστυχώς αρνείται μέχρι στιγμής συνεργασία. Δεν μας εκπλήσσει, αλλά δεν μας αποθαρρύνει. Κάνουμε βήματα συννενόησης με όλους όσους κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση» τόνισε.

Για τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αποτελεί «μια απελπισμένη προσπάθεια να διαιωνιστεί η πολιτική που προκαλεί το πρόβλημα. Λύση είναι μόνο οι ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές».

«Κάποιοι ήθελαν να κατασκευάσουν μια Αριστερά που θα στηρίζει τα μνημόνια και θα την ονομάζουν υπεύθυνη» πρόσθεσε, σχολιάζοντας παράλληλα για τον ΛΑΟΣ ότι «πουλάει Μεταξά και Παττακό».

Για το ευρώ είπε ότι «δεν σώζεται αν η Ευρώπη δεν αλλάξει» προσθέτοντας ότι η επιστροφή στη δραχμή θα είναι οδυνηρή για τους μη έχοντες.

Για τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παντελή Καψή άφησε σαφέστατες αιχμές λέγοντας ότι «άνθρωποι, οι οποίοι έχουν διατελέσει διευθυντές εφημερίδων κι εκφράζουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα δεν έχουν καμία συστολή να γίνονται κυβερνητικοί εκπρόσωποι».
πηγη 

2 σχόλια:

TonEllinonTaIera είπε...

ΘΕΛΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ

ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ

ΕΥΤΗΧΩΣ ( ΓΙΑ ΕΜΑΣ ) ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ

ΙΟΛΑΟΣ