Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΤΟΥΝ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ


Anti-ntp:Επιτέλους. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΟ!
Πιάνουν την τσάπα και το τιμόνι του τρακτέρ και επιστρέφουν στην ελληνική γη για να κερδίσουν το ψωμί τους λόγω της κρίσης... Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, την τελευταία τριετία 38.000 πολίτες επέλεξαν λόγω συνθηκών το επάγγελμα του αγρότη αλλάζοντας την ανθρωπογεωγραφία του κλάδου και μειώνοντας το μέσο όρο ηλικίας στο επάγγελμα.
Έτσι, την ώρα που οι δείκτες της... ανεργίαςχτυπούν «κόκκινο», στην αγορά εργασίας του πρωτογενούς τομέα, παρατηρείται αύξηση.

Η τάση επιστροφής στην πρωτογενή παραγωγή επιβεβαιώνεται και από τις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων. Στην κατανομή του εθνικού αποθέματος ενιαίας ενίσχυσης ποσοστό μεγαλύτερο από το 75% των δικαιούχων είναι νέοι σε ηλικία αγρότες, ενώ στα αιτήματα για διανομή αγροτεμαχίων από τις 2.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέσα σε ένα μήνα, για ενοικίαση και αξιοποίηση κατάλληλης δημόσιας γης, η πλειονότητα αιτείται την κατανομή για έναρξη γεωργικής δραστηριότητας.
Αρκετοί είναι οι νέοι που επιλέγουν συνειδητά πλέον την ενασχόληση τους με τον αγροτικό τομέα. Η ηλικιακή ομάδα είναι πια από 15 - 44 ετών, ενώ οι περιφέρειες που έρχονται πρώτες είναι η Νοτίου Αιγαίου και η Κρήτης.
Η «τάση φυγής» από τα αστικά κέντρα που καταγράφεται, ενισχύθηκε και μέσα από μέτρα, όπως είναι η πριμοδότηση για την εγκατάσταση των νέων γεωργών, ενώ την επιστροφή στην ύπαιθρο, ευνόησαν επίσης η ενίσχυση του αγροτουρισμού, της μεταποίησης καθώς και η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.

skai.gr

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/11/blog-post_8264.html#ixzz1f2ODCkYg

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προς το anti-ntp .
Η φράση γράφεται σωστά "δόξα τω Θεώ" και όχι "δόξα τω Θεό".
ΠΤΟΛΙΕΘΡΟΝ

Ανώνυμος είπε...

To mono pou me enoxli einai pou oi anthropoi doulevoun gia tous DOLOFWNOUS tous. OLOI prepi na girisoun sta xwria, se liga xronia tha theloun na mas paroun kai ta xwrafia oi eteries??? OPOS KAI STHN GOUATEMALA???? PROSOXH?? ORGANOTHITE OLOI GRIGORA ALIOS DEN YPARXI PARON KAI MELON GIA MAS.-