Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

"Ρούχα & Σχολικά - Προτιμώ Ελληνικά"



Με το μήνυμα "Ρούχα & Σχολικά - Προτιμώ Ελληνικά" το "ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ - καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε" απευθύνετε στους σχεδόν 1.500.000 μαθητές της Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας και τους γονείς τους και τους εύχεται σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που όλα και όλους μας επηρεάζει, "καλή χρονιά" συνολικά και.....
ατομικά.

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, ως πολίτες της Ελλάδας, μέσα στη δίνη που βρίσκεται η χώρα μας για να βοηθήσουμε την οικονομία μας, τους εαυτούς μας και τους συμπολίτες μας, για να σώσουμε τις δουλειές μας; Η απλή λογική λέει ότι αν καθ’ ένας από μας συνειδητά "σπρώξει" τις καταναλωτικές του ανάγκες σε ελληνικά προϊόντα (ένδυση, υπόδηση, διατροφή, καθημερινότητα, τουρισμό, κλπ) διασώζουμε θέσεις εργασίας, ανακυκλώνουμε το χρήμα μέσα στη χώρα μας, μειώνουμε τις εισαγωγές, συμβάλλουμε στη ζήτηση των ελληνικών προϊόντων άρα και σε περισσότερες επενδύσεις, άρα και σε κίνητρα για περισσότερη, ποιοτικότερη παραγωγή των δικών μας προϊόντων που αύριο θα μπορούν και να εξαχθούν.

Ξέρετε τι γίνεται, όταν αγοράζουμε εισαγόμενα αγαθά, όταν δεν προτιμούμε προϊόντα από ελληνικά μαγαζιά; Η απάντηση, κατά τους ειδικούς, είναι απλή - στέλνουμε τα χρήματα μας σε επιχειρήσεις του εξωτερικού, βοηθάμε στην ανάπτυξη ξένων οικονομιών. Για να πάρουμε μια ιδέα της αρνητικής καταναλωτικής συμπεριφοράς μας, αρκεί να σημειώσουμε ότι μέχρι το 2009 τα χρήματα που πληρώναμε για εισαγωγές ήταν τριπλάσια από αυτά που εισπράτταμε από τις εξαγωγές μας. Ακόμη και σήμερα, οι εισαγωγές μας είναι υπερδιπλάσιες των εξαγωγών μας.

Αναφέρεται από τους ειδικούς ότι αν υποκαταστήσουμε το 20% των εισαγόμενων αγαθών με ντόπια, θα "πέσουν" στην ελληνική οικονομία κάπου 10 δις ευρώ τον χρόνο. Με το ποσό αυτό θα μπορούσαν πχ να καλυφθούν οι συνολικές δαπάνες (αμοιβές, ασφαλιστικές εισφορές, κλπ) 600.000 νέων θέσεων εργασίας. Μία από αυτή μπορεί να είναι η δική μας, του παιδιού μας!

Αξίζει λοιπόν να προσπαθήσουμε. Ας ξεκινήσουμε προτιμώντας για τα παιδιά, για τις σχολικές ανάγκες - και όχι μόνο - εκείνα τα προϊόντα και υπηρεσίες που αξίζουν πραγματικά τον κόπο να τα επιλέξουμε. Είναι σίγουρο ότι θα ανακαλύψουμε πάρα πολλά ποιοτικά ελληνικά προϊόντα σε εντελώς ανταγωνιστικές τιμές. Είναι καθήκον μας να τα προτιμήσουμε. Αξίζει επίσης να δώσουμε μια ακόμα ευκαιρία και στις ντόπιες επιχειρήσεις που δεν είναι μεν τόσο ανταγωνιστικές, αλλά χρειάζονται μια μικρή ώθηση για να απογειωθούν. Ο καθένας μας θα βρει τα όρια των καταναλωτικών του επιλογών. Πρέπει, ωστόσο, να προσπαθήσουμε να επηρεάσουμε τις επιλογές μας με τα μηνύματα - συνθήματα : "Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε", "Ρούχα & Σχολικά - Προτιμώ Ελληνικά". Για εμάς τους ίδιους, για τα παιδιά μας, για τον διπλανό μας, για τον τόπο μας.

Το "made in Greece" είναι στο χέρι μας να το κάνουμε σημαία - δική μας και των παιδιών μας.

Περισσότερα Δελτίο Τύπου & ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειδα την διαφημιση σε κρατικο καναλι και συγχερω αυτη την πρωτοβουλια και την ιδεα ,αλλα θα επρεπε αυτες οι προσπαθειες να ειχαν γινει απο νωριτερα!!!! Ηρθε ο καιρος να διαμαρτυρηθουμε και να ξαναθυμηθουμε την ελληνικοτητα μας διοτι τα τελευταια χρόνια δυστηχως μας ειχε υποβάλλει ο νεοπλουτισμος και η αμερικανοποιηση! ΑΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ! ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ! ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν το διάβασε κανένας γονιός το παραπάνω, καλά και ωραία όλα αυτά, αλλά ως πολύτεκνος, θέλω να πω ότι για να παίρνεις Ελληνικά πολλές φορές πρέπει να πληρώνεις 2 με 3 φορές παραπάνω. Τώρα που δεν βγαίνω, προσπαθώ βέβαια, αλλά δεν είναι πάντα δυνατόν (τις περισσότερες φορές, και ειδικά στα σχολικά), να αγοράζουμε Ελληνικά, όταν από πάνω είναι το ΤΕΒΕ και οι επιταγές...

Πώς να αγοράζουμε Ελληνικά όταν πάνε μερικοί να μας πιούν και το αίμα;;;

Επίσης, πολλές φορές τα Ελληνικά είναι σαφώς υποδεέστερης ποιότητας, και τα πράγματα χαλάνε ή σπάνε στον μισό χρόνο...

Προσπαθούμε λοιπόν, αλλά και οι περιστάσεις δεν είναι και οι καλύτερες. Παλαιότερα θυμάμαι είχαμε καλά και πολλά Ελληνικά προϊόντα, τώρα μου φαίνεται ότι χάσαμε πολλά από αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Και να μην μιλήσω για παιδικά ρούχα κλπ. Οι τιμές στην Ελλάδα είναι ανατριχιαστικά υψηλές. Από το εξωτερικό βρίσκει κανείς στο 1 τρίτο της τιμής ότι θέλει, και με τα μεταφορικά ακόμα είναι στο μισό της τιμής...

Οπότε πως να το κάνουμε, είναι δύσκολο να αγοράζεις Ελληνικά...

Ανώνυμος είπε...

1. ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ THΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΑΣ:ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΨΑΡΙΚΑ ΟΣΠΡΙΑ ΡΥΖΙΑ ΧΑΡΤΙΚΑ Κ.Τ.Λ
2.ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ-ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ANΔΡΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ
100% COTTON ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ
3. ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΤΗΝΑ!

Ανώνυμος είπε...

4.ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ Η ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!


ΦΤΗΝΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΛΑΣΑΡΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!

tolis είπε...

Έχουμε ελληνικά χαρτικά σε πολύ καλές τιμές. Τετράδια από τις εταιρείες SKAG και ΝΕΟΧΑΡΤ!!!

brightside είπε...

Κυριε που δηλωνετε πολυτεκνος δεν συμφωνω μαζι σας. Τυχαινει να εχω βιβλιοχαρτοπωλειο και μπορω να σας ενημερωσω οτι δυο μεγαλες εταιριες, η lyc sac και η polo ειναι ελληνικες εταιριες και μαλιστα η πρωτη ραβει και στην Ελλαδα! Ηποιοτητα και των δυο ειναι εξαιρετικη και εδω και 10 χρονια που τις δουλευουμε δεν εχουμε κανενα σχδον παραπονο. Σε δυο μαλιστα περιπτωσεις που ετυχε και βρεθηκε προβλημα τις αντικαταστησαμε!
Σχτικα με τις τιμες οι μεν lyc sac ειναι λιγο τσιμπημενες δηλαδη, ενα σακιδια κοστιζει 40 με 50 ευρω. Αλλα θα ηθελα να σκεφτειτε, τι εχετε αγορασει 50 ευρω και το χρησιμοποιουσατε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ? Τ α παιδια μας παιρνουν τις τσαντες τους στο σχολειο ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!! Κια ναι,επενδυσαμε στη Ελλαδα καιαγορασαμε ποιοτητα!

Ανώνυμος είπε...

Παρ'τε Γιουνισεφ, για να σώσουμε τα παιδιά της Αφρικής,εμάς θα μας σώσει ο Γκαπ και τα κομματοσκυλα του!

Ανώνυμος είπε...

<> ( όπως έλεγε και ο αήμνηστος Θανάσης Βέγγος)
<> Eίμαστε η χώρα που παράγει το καλύτερο φάρμακο που είναι το Ελαιόλαδο! Το Κρασί. Το τσίπουρο. Το ούζο .Την Φέτα .Τα πορτοκάλια. και πολλα αγαθά που ξεχωρίζουμε. Εχουμε και τον Ήλιο μας που θέλουν να τον αγοράσουν με τα φωτοβολταικά! Είμαστε ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ....

Κρίτων είπε...

Κατ' αρχήν να σας ενημερώσω ότι και εγώ προτιμώ τα Ελληνικά προϊόντα. Με εξαίρεση κάποια (λίγα) προϊόντα, ότι μπαίνει στο σπίτι μου είναι Ελληνικό.
Η απορία μου όμως (με κίνδυνο να θεωρηθώ πνεύμα αντιλογίας) είναι η εξής:
Ποιά χαρακτηριστικά καθιστούν ένα προϊόν "Ελληνικό";
Στα πλαίσια της λογικής, ένα προϊόν είναι Ελληνικό, όταν παρασκευάζεται (ή κατασκευάζεται) από Ελληνικές πρώτες ύλες, σε ένα εργοστάσιο που βρίσκεται στην Ελλάδα, το οποίο ανήκει σε Έλληνα (ή Έλληνες) και απάσχολεί Έλληνες υπαλλήλους ή εργάτες (καταλαβαίνετε που το παω;).
Με εξαίρεση τις πρώτες ύλες (μία χώρα δεν μπορεί να παράγει τα πάντα) πόσα τέτοια εργοστάσια υπάρχουν;
Έχω προσωπική πείρα, καθώς εργαζόμουν σε εργοστάσιο που ανήκε σε εβραίους, απασχολούσε αλβανούς, τούρκους και 4-5 Έλληνες, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες κυρίως εισαγωγής.
Κατα πόσο ήταν "Ελληνικό" αυτό το προϊόν;