Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ο λαός αναζητεί νέο ηγέτη. Υπάρχει όμως τέτοιος ανάμεσά μας;;;;


Ενώ στα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν γίνεται καμία συζήτηση, ούτε κάν νύξη, για εξεύρεση πολιτικής λύσης έξω από το ισχύον πολιτικό σύστημα, δηλαδή έξω από την κατεστημένη πολιτική ολιγαρχία της χώρας, αντίθετα τόσο μέσα στο λαό (βλέπετε εξάλλου τις
δημοσκοπήσεις όπου αυτοί που τοποθετούν τον εαυτό τους έξω από το ισχύον πολιτικό σύστημα αγγίζουν το 50%) όσο και ιδίως μέσα στο διαδίκτυο, οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν για την αναγκαιότητα της ανάδειξης ενός νέου ηγέτη που θα μπει μπροστά και θα ξεσηκώσει το λαό ενάντια στο σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς.

Οι συζητήσεις αυτή τη στιγμή έχουν κολλήσει στο ερώτημα «Γιατί δεν υπάρχει ένας τέτοιος ηγέτης;». Όμως η απάντηση στο ερώτημα αυτό, δεν έχει να κάνει με κάποια πραγματική λειψανδρία ηγετών. Τέτοιοι υπάρχουν και μάλιστα είναι και εκατομμύρια φορές ικανότεροι από τα υπάρχοντα μέλη της πολιτικής ολιγαρχίας. Η απάντηση έχει να κάνει με τον τρόπο επικοινωνίας του ηγέτη με το λαό του για εξασφάλιση λαϊκής στήριξης.

Δυστυχώς μέχρι στιγμής ο μεγάλος καθοδηγητής των λαϊκών μαζών και ιδιαίτερα στη χώρα μας, είναι…. τα ΜΜΕ και κυρίως η τηλεόραση. Ο κρατικοδίαιτος ιδιοκτήτης ΜΜΕ είναι το πραγματικό αφεντικό του πολιτικού προσωπικού και είναι αυτός που αναδεικνύει πολιτικούς ηγέτες υποστηρικτές φυσικά των συμφερόντων του. Ο λαός απλά ακολουθεί αυτόν που του υποδεικνύουν τα ΜΜΕ, με τον ίδιο τρόπο που παρακολουθεί τα τουρκικά σήριαλ τα οποία του υποδεικνύουν τα κανάλια. .

Τρόποι ανάδειξης του νέου ηγέτη.

Ας δούμε όμως με ποιους τρόπους μπορεί να αναδειχθεί ένας ηγέτης, πέρα από την ανάδειξη μέσα από κομματικό σωλήνα:

1) Να βγεί ο νέος ηγέτης στις πλατείες και να αρχίσει τις ομιλίες προς το λαό. Αυτή η λύση μπορεί να ήταν ικανή πολύ παλαιότερα και κυρίως όταν δεν υπήρχαν ακόμα τα ΜΜΕ. Σήμερα, όπως αντιλαμβάνεστε, θα καταλήξει σε γραφική περίπτωση μέσα από τον χλευασμό.

2) Να ξεκινήσει ο νέος ηγέτης ένα ένοπλο κίνημα. Και αυτή η λύση ανήκει σε άλλες εποχές και όχι στη σημερινή και μάλιστα με τα ΜΜΕ σε λειτουργία εναντίον του. Βέβαια αν η κατάσταση στη χώρα χειροτερέψει και τελικά ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο, τότε αναπόφευκτα θα κάνουν την εμφάνισή τους και τέτοιες περιπτώσεις.

3) Να τον αναδείξουν τα ΜΜΕ. Όπως όμως γίνεται αντιληπτό τέτοια περίπτωση θα ήταν ξεπουλημένη από πριν.

4) Να αναδειχτεί μέσα από το διαδίκτυο. Αυτό όμως είναι αδύνατο. Το διαδίκτυο δεν είναι ένα μέσο μονοσήμαντης επικοινωνίας και επηρεασμού χωρίς αντίλογο, όπως είναι τα ΜΜΕ. Το διαδίκτυο είναι ένα διαδραστικό μέσο αμφίδρομης επικοινωνίας, όπου όλοι επικοινωνούν και σχολιάζουν όλους και κανένας δεν θεωρεί κανέναν ικανότερο από τον εαυτό του. Όπως εξάλλου θα παρατηρήσατε τα δημοσιογραφικά blogs δεν δέχονται σχόλια, αλλά βασίζονται στην πρακτική του μονοσήμαντου επηρεασμού. Μέσα λοιπόν από μια τέτοια άναρχη επικοινωνία, μπορούν βέβαια να κυκλοφορούν ελεύθερα οι πληροφορίες και οι προσωπικές απόψεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αναδεικνύεται ο νέος ηγέτης. Μέσα σε τέτοιες συλλογικές επικοινωνίες, θα πρέπει να λειτουργήσει η δημοκρατική αρχή της λήψης αποφάσεων μέσω της ψήφισης. Αλλά το διαδίκτυο δεν μπορεί, ή τουλάχιστον δεν είναι ακόμα σε θέση να στήσει μια υποτυπώδη ηλεκτρονική Πνύκα για λήψη σοβαρών αποφάσεων.

Όπως λοιπόν διαπιστώνουμε, το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη ηγετών, αλλά ο τρόπος ανάδειξής τους, μέσω της επικοινωνίας τους με το λαό για την άντληση λαϊκής στήριξης.

Εδώ είναι το πρόβλημα και το οποίο θα λυθεί μόνο όταν καταρρεύσει το καθεστώς, μαζί με τα ΜΜΕ του.

Πάντως μην νομίζετε ότι αυτή η μέρα είναι μακριά.

Το καθεστώς βέβαια τα δίνει όλα για να μην συμβεί αυτό, αλλά η εξαθλίωση συνεχίζει να βαθαίνει.

Ας ετοιμαζόμαστε..

hassapis-peter
Πηγη 

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός αναζητεί νέο ηγέτη. Υπάρχει όμως τέτοιος ανάμεσά μας;;;;

Υπάρχει. Αρκεί να μην τρώει παραμύθι και φοβάται για την ζωή του.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλω να περιαυτολογήσω αλλά εγώ που είμαι γεννημένος ηγέτης έχω ακριβώς αυτό το πρόβλημα.
Δεν μπορώ να τύχω δημοσιότητος.
Αλλά που θα πάει....

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 9:15 κάνεις ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!!

Ο πραγματικός ηγέτης είμαι ΕΓΩ, ο ΜΠΟΜΠ Ο ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ!!!

Προσέχετε γιατί υπάρχουν απομιμήσεις...

Καληνύχτα Ελλάδα.

mockingbird είπε...

Στο χείλος της απόλυτη καταστροφής,έτσι όπως κατάντησαν τη χώρα αυτά τα κόμματα και οι ακόλουθοι τους,ποιος θα ήθελε-και έχει τις ικανότητες-να πάρει στα χέρια του αυτό το μπάχαλο?
Είναι ζήτημα ζωής κ θανάτου να βρεθεί έστω κ τώρα,κοντά στην κηδεία,κάποιος με ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ,που να λέει την ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι πολιτικάντικες αρλούμπες,που να ξέρει από ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ και να μπορεί επιτέλους να παίρνει τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ που χρειάζονται κ να τις υλοποιεί όσο δυσάρεστες κ αν είναι σε πολλούς.
Βασικά χρειάζεται ένας Superman,αλλά λέμε τώρα.
Ενας άνθρωπος πάντως που φαίνεται ικανός-χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση-είναι ο Στέφανος Μάνος.Σε κάτι εκπομπές που τον άκουσα πρόσφατα μου φάνηκε πολύ καλός,με χιούμορ και ιδιαίτερα ευφυής.Επίσης τον θυμάμαι να παρουσιάζει και συνταγές μαγειρικής,αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και άλλος ένας τρόπος ανάδειξης ηγέτη που δεν αναφέρθηκε - η ανάδειξη ηγέτη από τον Θεό. Η πλάκα μάλιστα είναι ότι ,θέλουν δεν θέλουν μερικοί, πιστεύουν ή όχι, αυτός θα είναι και ο τρόπος που θα γίνει αυτό. Και το όνομα του Ιωάννης ο εκ Πενίας Βασιλεύς. Λίαν συντόμως... Είστε ελεύθεροι να κοροιδέψετε όποιοι θέλετε και ό,σο θέλετε. Απλώς θυμηθείτε το όταν έρθει εκείνη η στιγμή...

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ!!!!
ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ!!!!
ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ!!!!
ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ!!!!
ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ!!!!

Τίποτε άλλο δεν αξίζει στην πλειοψηφία...

Ανώνυμος είπε...

9:17 egw eimai aytos pou psaxnei h patrida . eimai etimos na th sosw .

to mono bebeo einai oti tha kibernisw kalitera apo to GAP. kai ena anipsaki mou pou einai 3 etwn tha kibernouse kalitera apo ton GAP !!!

Ανώνυμος είπε...

Είπα ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ. Εγώ είμαι ο Μπομπ και θα αναστήσω την Ελλάδα!!!!

Ανώνυμος είπε...

10.38 ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ . ΓΑΠ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!! ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΙΑ ΜΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

10:26 ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ!!!!!!! ΘΑ ΣΕ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΝΕ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΦΙΛΕ....

mockingbird είπε...

Πλάκα ξεπλάκα όμως άν κάνουν οι άχρηστοι εκλογές,πρέπει κάποιον να ψηφίσουμε.Κάποιον που τουλάχιστον θα πει πέντε πράγματα σωστά άμα μπει στη βουλή.Πιστεύω οτι Στέφανος Μάνος αξίζει,δεν έχει εκτιμηθεί όσο πρέπει και τώρα που δεν υπάρχει κανείς πολιτικός να εμπιστευτείς,είναι έγκλημα να μην εκτιμούμε τέτοιο μυαλό με τέτοιες φοβερές ιδέες και γνώσεις που δε φοβάται να λέει τα πράγματα με τ όνομα τους.Εγώ πάντως,αν είμαι ακόμα στο Ελλαδιστάν εκείνη την καταραμένη ώρα,θα τον ψηφίσω.Δείτε τον κ εσείς στο utube κ διαβαστε τι λέει κ κρίνετε.Ολα πάνε για φούντο,δε τη γλυτώνει η ψωροκώσταινα,και βασικά αυτό μας αξίζει.Για τα παιδάκια όμως που δε φταίνε σε τίποτα και θα μείνουν στη φτώχεια,τουλάχιστον να έχουμε 2-3 άξιους να ψηφίσουμε μπας κ κανουν κάτι.Κ επειδή μόνο αυτά τα άχρηστα καθάρματα(από πασοκ-νδ)βλέπουμε κ ακούμε μόνο,λόγω χουντικής tv aναφέρετε κ κανέναν άλλον όποιους ξέρετε κ εκτιμάτε,να έχουμε επιλογές.
Αντε κ εσείς που ασχολείστε και οργανώνετε και έχετε λόγο κ άποψη στις πλατείες ή όπου αλλού,μιλήστε,προβληθείτε,πείτε τις ιδέες σας,βιαστείτε,είναι ήδη αργάμιση.

Ανώνυμος είπε...

Πάνος Καμένος και δεν χρειάζεται διαφήμιση.Μιλούν γι αυτό τα έργα του περισσότερο από τα λόγια του.Και μόνο που πρότεινε συνασπισμό προσώπων αποδεδειγμένα αδιάφθορων,αναγνωρισμένης αξίας για να οδηγήσουν την χώρα σε σωτηρία και μετά να αποχωρήσουν αφού προηγουμένως εξασφαλίσουν μια πραγματική δημοκρατία και σύστημα με το οποίο θα είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν την θέληση του λαού,με άμεση αποπομπή όσων δεν το πράττουν, και όχι να στρογγυλοκαθίσουν και να την απομυζούν ες αεί,όπως τα σημερινά παράσιτα,και κυρίως γιατί παραδέχτηκε την αναξιοπιστία όλων των πολιτικών μη εξαιρώντας τον εαυτό του.
Ευτυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που δηλώνουν ελεύθεροι και απαλλαγμένοι από το φόβο για το ρίσκο που παίρνουν να λένε όσα άλλοι δεν τολμούν ούτε να σκεφτούν και να υπερασπίζονται όσα υποστηρίζουν με επιχειρήματα,και αποδείξεις και με κίνδυνο της ζωής τους.

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

Εχουν περασει 400 χρονια, απο την 11η Σεπτεμβριου του 1611...
Στην ιστορια της Ελλαδας μας, γινεται σχεδον παντα αναφορα στις επιτυχημενες επαναστασεις που εγιναν στο παρελθον...
Τετρακοσια χρονια πριν...
Σαν σημερα την 10η προς 11η Σεπτεμβριου του 1611, μια ομαδα ελληνων πατριωτων...
χωρικων με πενιχρα μεσα, οπως ροπαλα, δρεπανια, μαχαιρια, πετρες και αρχηγο τον ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ, μπηκαν στα σκλαβωμενα απο τους τουρκους Γιαννενα, με σκοπο την απελευθερωση της πολης...
Ο Διονυσιος ο Φιλοσοφος το κεντρικο οσο και τραγικο προσωπο της ιστοριας αυτης, ηταν ενας ιερωμενος με σπουδες φιλολογιας, ιατρικης και φιλοσοφιας...
Αρχικα ξεκινησε τον αγωνα απο τα Τρικαλα, χωρις ομως επιτυχια...
Στη συνεχεια και με αφετηρια την Παραμυθια Θεσπρωτιας αλλα και το Σουλι, ξεσηκωσε με τους πυρινους λογους του, αλλα και με τη γενναιοτητα του, τους χωρικους της περιοχης...
Με ανυψωμενο το ηθικο, αφου εξοντωσαν διαφορες ομαδες τουρκων, αποφασισαν να "μπουν" στα Γιαννενα...
Ο Διονυσιος ο Φιλοσοφος και οι φτωχα εξοπλισμενοι χωρικοι επαναστατες του, μπηκαν τελικα στα Γιαννενα, τη νυχτα της 10ης Σεπτεμβριου του 1611...
Σκοπος τους, σε συνεννοηση με τους κατοικους του καστρου της πολης, ηταν η καταληψη του, αφου θα εφτανε και βοηθεια απο τη δυση...
Ομως τα πραγματα δεν πηγαν καλα...
Μην εχοντας τη βοηθεια που περιμεναν ο Διονυσιος και οι συντροφοι του, απετυχαν στην αποστολη τους...
Σφαγιαστηκαν απο τους τουρκους μεχρι ενος!!!
Τον δε Διονυσιο τον Φιλοσοφο (Σκυλοσοφο κατα τους τουρκους) αφου πρωτα τον κρεμασαν,
στη συνεχεια τον εγδαραν!!! και αφου γεμισαν το δερμα του με αχυρο, τον διαπομπευσαν περιφεροντας στους δρομους για παραδειγματισμο οτι ειχε απομεινει απο το κορμι του...
10η προς 11η Σεπτεμβριου 2011...
Τετρακοσια χρονια μετα...
Ολα ειναι τοσο μακρινα...
Η Ελλαδα με "τιμονιερηδες" ανικανους(;;;), μαριονετες(;;;), ανθελληνες(;;;), κανουν τα παντα για την υποδουλωση της στους ξενους "δυναστες"... που παντα ηθελαν να μας εξαφανισουν απο προσωπου γης...
Υπαρχουν πολλα παραδειγματα απο το παρελθον, που δειχνουν οτι η ιστορια επαναλαμβανεται...
Το ερωτημα που τιθεται στο ζοφερο παρον που ζουμε ειναι αν θα βρεθει ενας "μπροσταρης"...
Ενας αγνος πατριωτης, αλτρουιστης, με αγνοια κινδυνου...
Που δεν θα φοβηθει, αλλα με τις πραξεις του θα αφυπνισει τον κοιμωμενο λαο, να τον ακολουθησει...
Τετρακοσια χρονια μετα...
10η προς 11η Σεπτεμβριου 2011...
Μια πολιτικη ηγεσια της Πατριδας μας πολυ κατωτερη των παριστασεων...
Ηθελημενα η' οχι θα το δειξει η ιστορια, καποτε στο μελλον...
Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΧΑΘΕΙ!!!
Η ΓΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠ' ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ...

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ,ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Βελόπουλος- Καμμένος

Ανώνυμος είπε...

Αρκει να κανουν ανεξαρτητο κομμα αυτοι οι 2

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟΝ ΓΛΕΖΟ

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ηγέτης και έρχεται.
Το όνομά του ;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ

Ανώνυμος είπε...

φιλε απο 12 Σεπτεμβρίου 2011 8:49 π.μ. σε νιωθω, πολυ ομως... ερχεται...

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ?

ellinonenosis είπε...

Πάνε σε ένα οικοτροφείο με παιδιά του συνδρόμου ντάουν και ρώτα τους πόσο κάνει 1 + 1. Πιστεύεις οτι κανένα στουρνάρι-σκατοκέφαλο-πουλημένο-ψυχοπαθητικό-ευησυχασμένο-τεμπέλικο-ρουφιάνικο-πορνοδιαστρεμένο-βλαχαδερό και πάει λέγοντας γιουσουφάκι των νεοθωμανών θα μπορούσε να είχε είτε το μυαλό είτε το σθένος να ψηφίσει κάποιον σωστό ; Πασόκ ΝΔ αυτό είναι πάει και τελείωσε.
1)Παιδομάζωμα 2)Κατάργηση της ψήφου στους συνταξιοδοτημένους-δέν παράγεις; δέν ψηφίζεις 3)Απόκτηση δικαιώματος ψήφου μόνο μετά απο εξετάσεις γιατί αρκετά με τα ζώα. Θα πρέπει να αποδείξει κάποιος πως είναι σοβαρός για να ψηφίσει και όχι να βάλουμε άτομα που δέν έχουν σώας τα φρένας στα κοινά. Άντε για να μήν εγκαινιάσουμε τον Καιάδα και αρχίσουμε να πετάμε τους μή-αρτημελής.