Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Τι σημαίνει “επιστροφή στην δραχμή” με τους σημερινούς όρους…



http://olympiada.files.wordpress.com/2011/09/20110826_117629.jpg?w=400&h=225Οι Γερμανοί, θέλουν, εκλιπαρούν να μας πετάξουν έξω από το Ευρώ. Οι λόγοι; Δεν θα χρειαστεί να εκταμιεύσουν για την δήθεν στήριξη. θα εισπράξουν ενυπόθηκα πλέον και το τελευταίο Ευρώ της οφειλής μας σε … υποτιμημένες δραχμές και θα μπορούν άνετα να ....
“επενδύσουν” σε πλουτοπαραγωγικές πηγές με 50% έκπτωση.
Οι φίλοι της κυβέρνησης που με ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ άρχισαν να βγάζουν πακτωλούς χρημάτων εκτός Ελλάδας αμέσως μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της “νέας διακυβέρνησης”, εκλιπαρούν να βγούμε από το Ευρώ ώστε τα διαθέσιμα που εξήγαγαν να αποκτήσουν διπλάσια αγοραστική δύναμη, σε μία χώρα που θα πουλά τα ασημικά της. Πως γνώριζαν τι θα επακολουθούσε όταν ακόμα αντηχούσε στα αυτιά μας το “λεφτά υπάρχουν”;  Ήξεραν κάτι που δεν ξέραμε οι υπόλοιποι; Άλλωστε όπως τόνισε χθες ο πρωθυπουργός, “δεν είναι παράνομο να βγάζεις τα λεφτά σου στην Ελβετία”!! Κατάλαβες σύμπολίτη μου γλυκέ;
Ο “μηχανισμός στήριξης”, εκλιπαρεί να βγούμε από το Ευρώ ώστε οι ενυπόθηκες αξίες της Εθνικής προσημείωσης να κατρακυλίσουν, οι τιμές των εισηγμένων να εκμηδενιστούν και βέβαια η αδυναμία αποπληρωμής να τους δώσει το δικαίωμα κατοχικού πλέον πλιάτσικου σε μία διαλυμένη χώρα.
Τι σημαίνει για εμάς τους πολίτες η επιστροφή στην δραχμή;
“Εάν μία χώρα όπως η Ελλάδα αποχωρήσει από το Ευρώ, η “νέα δραχμή” θα υποτιμηθεί κατά 60%. Οι τράπεζες θα καταρρεύσουν (αφού οι εγγυητικές τους είναι σε Ευρώ ενώ τα διαθέσιμα τους αντίστοιχα θα εξανεμισθούν). Η αναστροφή του εξωτερικού χρέους από Ευρώ σε δραχμές, θα σημάνει πτώχευση, εξοβελίζοντας την χώρα από τις αγορές. Το κόστος εξόδου μόλις τον πρώτο χρόνο θα ανέλθει στο 50% του ΑΕΠ”!
“If a debtor such as Greece left, the new drachma would crash by 60pc. Its banks would collapse. Switching sovereign debt into drachma would be a default, shutting the country out of capital markets. Exit would cost 50pc of GDP in the first year. ” (ZeroHedge).
Εάν λοιπόν το μνημόνιο οδηγήσει στην δραχμή, καταλαβαίνετε ποιές πρέπει να είναι οι ενέργειες του λαού:
1. Κατάληψη στην τράπεζα της Ελλάδας και απαίτηση για την αποκάλυψη των στοιχείων όλων αυτών που έβγαλαν χρήμα στο εξωτερικό πριν την υπογραφή του μνημονίου.
2. Ειδικό δικαστήριο για την κυβέρνηση και όσους ψήφισαν το μνημόνιο. Κάθε Έλληνας θα έχει έννομο δικαίωμα να κάνει μήνυση σε όλους ή μεμωνομένα.
3. Θωράκιση Εθνικής και ατομικής περιουσίας, απαγόρευση συμμετοχής ανωνύμων επενδυτών, funds, OffShore, private equities σε χρηματιστηριακές ή ιδιωτικές εξαγορές.
Εννοείται ότι η όποια κυβέρνηση προκύψει μετά από τέτοιο ενδεχόμενο, θα πρέπει πραγματικά να εξοντώσει τους υπαιτίους και να δημεύσει κάθε περιουσιακό στοιχείο τους που βρίσκεται στην Ελλάδα.
Πάντα στην περίπτωση που η κυβέρνηση θα έχει το θράσος να βγάλει την χώρα από το Ευρώ, όπως προανήγγειλαν μεθοδικά τα παπαγαλάκια της.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά με την επιστροφή στη δραχμή,για το οποίο είμαι υπέρ, οι Γερμανοί μέσω του μνημονίου που έχουν καταληστεύψει την Ελλάδα θα πάρουν πετρέλαια και αέριο τζάμπα για την αποπληρτωμή τόκων και κεφάλαιου των δανείων. Όλα μελετήθηκαν, θα έχουμε πετρέλαια και αέριο και θα βγάζουμε ΤΙΠΟΤΑ.
Άστα έχουμε μπλέξει με προδότες πούλησαν την χώρα αντί να βγάλουν το πετρέλαιο και το αέριο.
Κρίμα , αλλά αν είχαν μυαλό οι νεοΈλληνες δεν θα τον έκαναν κυβέρνηση. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΟΣΑ είχαν ήδη γίνει και στις δημοτικές του έβγαλαν τους δημάρχους πρώτους, ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΛΕΜΕ για Γερμανούς και μαλακίες. ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ νεογενίτσαροι δεν αξίζει να ζούν σαν άνθρωποι παρά μόνο σαν ΔΟΥΛΟΙ και την πληρώνουμε όλοι όμως.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να το επιτρέψουμε ; Γιατί να μην γίνει τώρα κατάληψη Εισαγγελιών και Δικαστηρίων με αίτημα να συλληφθούν και να δικαστούν ; Να ενεργοποιηθεί το αρθ 120 του Συντάγματος δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Θα περίμενα από ιστολόγια όπως το Ολυμπία και το Αντί να υπεραμύνονται της επιστροφής μας σε εθνικό νόμισμα, φυσικά με τις σωστές προυποθέσεις. Αν υπάρχει η πολιτική βούληση (δηλαδή τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα στην φυλακή, εκτός ελαχίστων μεμονομένων βουλευτών και αν γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις που θα διασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση η Δραχμή είναι η μόνη μας σωτηρια. Εν κατακλείδει θα περίμενα μια πιο υπέυθυνη στάση από εσάς, την στιγμή που έχετε κατά κόρον προβάλει τις θέσεις του κ Καζάκη. Σοβαρευτείτε, οι στιγμές είναι κρίσιμες, ο κόσμος προσπαθεί να βρεί ένα αποκούμπι και εσείς παλινδρομείτε. Εθνική ανεξαρτησία χωρίς εθνικό νόμισμα δεν υπάρχει, εκτός και αν δεν το έχετε καταλάβει.

Με σεβασμό στο ιστολόγιο σας.

Ανώνυμος είπε...

Στο κόλπο και το Ολυμπία;

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο το οποίο αναρτήθηκε αρχικά στο Olympia πολύ σωστά τα λέει.Δυστυχώς φίλοι μου έχουμε πολύ δρόμο με το ΜΠΑΤΣΟΚ και μην αυταπατάσθε.Εδώ στο διαδίκτυο ο κόσμος έχει πληροφόρηση.Εκεί έξω όμως? Χάος,δεν βλέπεται ότι περιβάλλει μιά μια κοινωνία μπαμπουινων,βλέπετε εσείς κανένα λαό ΄να προετοιμάζεται για τον Αρμαγεδώνα,για το Γκουαντάναμο που έρχεται? Φυσικά όχι.Το SPIEGEL είναι σίγουρο για την χρεοκοπία της Ελλάδας και οι Ελβετοί δεν μας πάνε περαν του Νοέμβρη.Θα γίνει όμως χρεοκοπία με STYLE MEXICO το οποίο είναι χρεοκοπημένο απο το 1981 και τότε θα μπεί μπρος το σχέδιο τελικής σύνθληψης της Ελληνικής κοινωνίας.Θα χρησιμοποιήσουν το EUROMED η κάτι παρεμφερές.Μαζέψτε και κρύψτε ότι οικονομίες έχετε για τις δύσκολες ώρες,θα με θυμηθείτε.
Τώρα έπρεπε ο λαός- αν υπάρχει λαός-να έχει βγει στους δρόμους και στις πλατείες να κάνει μπουλούκια και να κατευθύνεται στο κέντρο για την τελική αναμέτρηση με τον τύραννο και νάχε βάλει σε δεύτερη μοίρα τη ζωή του.
Δυστυχώς όμως δεν κινείται τίποτα.κοινωνία μπαμπουίνων.

Ανώνυμος είπε...

1.53
Διάβασε καλά φίλε μου το άρθρο.Φυσικα αν ο τζέφρυ σε πάει στη δραχμη θα σε πάει γαμιόντας.Να πάμε στη δραχμή με αλλη κυβέρνηση άκρως δημοκρατική που θα κάνει χρήση πολιτικών αμορτισέρ για να μετριασθούν οι κραδασμοί.
δηλ.εθνικοποιήσεις τραπεζών έλεγχο στη διακίνηση κεφαλαίων έλεγχο τιμών με αυστηρο τρόπο και ένα σωρο άλλα εργαλεία.

Ανώνυμος είπε...

1.42
το ίδιο ισχύει και για σένα το Olympia είναι συνεπές .Διαβάστε το.

Ανώνυμος είπε...

ο 1.42 είμαι και το άρθρο είναι ημιτελές. Είτε μείνουμε στο ευρώ είτε πάμε σε άλλο υποτιμήσιμο νόμισμα, (εθνικό ή όχι) με τους δικούς τους όρους θα επέλεθει καταστροφή άνευ προηγουμένου. Εδώ συμφωνούμε. Το θέμα όμως είναι ότι το άρθρο δεν κάνει σαφές ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να πάμε σε εθνικό νόμισμα, αλλά με τις σωστές προυποθέσεις. Δεν καταλογίζω δόλο στο Αντί ή στο Ολυμπία, απλά αφέλεια.

Ανώνυμος είπε...

1.42-1.53
΄Τό άρθρο του Olympia στο τέλος προτείνει κινήσεις 1 2 και 3 σε περίπτωση που αυτός ο αλήτης σε πάει στο EUROMED η στην δραχμή.Με ποιούς φίλοι μου Εγώ και εσείς δυο τρεις 50 100 .Για να γίνει αυτό θα χρειαθούμε τουλάχιστον 1 εκατομμύριο για να κάνουμε γιούργια στά σίγουρα.Διαφορετικά θα μας φάει το σκοτάδι.Σας πληροφορώ για να ξέρετε με τι τύραννο έχετε να κάνετε,οι στέγες του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ και του HAYAT ήταν γεμάτες ελεύθερους σκοπευτές.Αυτά

Ανώνυμος είπε...

1.42
εντάξει φίλε μου έχεις δίκιο

Ανώνυμος είπε...

12.05 τα καταγαμημενα μουνοπανα οι νεογενιτσαροι οπως τους λες δεν προκειτε να αλαξουν μυαλα ,και πολυ σωστα λες οτι μας πηραν στο λαιμο τους
οσους προλαβουμε απο τους νεοψευδοελληνες εμεις οι πραγματικοι ΕΛΛΗΝΕΣ πριν σκελετωσουμε απο την πεινα θα τους ξεκανουμε να εισαι σιγουρος

Ανώνυμος είπε...

3.32
ποιους εννοείς νεογενίτσαρους?η λέξη αδόκιμη και συ μη κατανοητός.

Ανώνυμος είπε...

oi germanoi DEN pernoun petrelaio .DEN pezei.oi xamenoi tou b'polemou den pernoun petrelaio...giauto k exoun frikarei k einai oi monoi pou stirizoun tous tourkous.

Thalamofilakas είπε...

ΕΝΤΕΛΩΣ προβοκατόρικο άρθρο που παρουσιάζει την μοναδική μας σωτηρία (την έξοδο από το ευρώ) σαν καταστροφή.

Προφανώς ούτε το Olympia ούτε το anti-ntp το διάβασαν προσεκτικά να δούνε τι λέει.

Ολα τα συμπεράσματα του αρθρογράφου βασίζονται σε αξιώματα χωρίς επιχειρηματολογία:

"“Εάν μία χώρα όπως η Ελλάδα αποχωρήσει από το Ευρώ, η “νέα δραχμή” θα υποτιμηθεί κατά 60%. Οι τράπεζες θα καταρρεύσουν (αφού οι εγγυητικές τους είναι σε Ευρώ ενώ τα διαθέσιμα τους αντίστοιχα θα εξανεμισθούν). Η αναστροφή του εξωτερικού χρέους από Ευρώ σε δραχμές, θα σημάνει πτώχευση, εξοβελίζοντας την χώρα από τις αγορές. Το κόστος εξόδου μόλις τον πρώτο χρόνο θα ανέλθει στο 50% του ΑΕΠ”!"

Τα συμπεράσματα είναι αυθαίρετα, το ποσοστό 50% είναι αυθαίρετο και το προβοκατόρικο μήνυμα είναι ότι η έξοδος μας απο το ευρώ είναι κακό πράγμα.

Thalamofilakas είπε...

Συμφωνώ ότι αν βγούμε από το ευρώ με τον Τζέφρυ πρωθυπουργό αυτό θα είναι καταστροφή (διότι ο Τζέφρυ θα επιτρέψει να γίνουν όλα όσα λέει το άρθρο), αλλά χωρίς Τζέφρυ και με μια κυβέρνηση Ελλήνων (η οποία δε θα αναγνωρίσει τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και όλα τα κωλόχαρτα που υπέγραψαν οι προδότες), η έξοδος μας από το ευρώ είναι η μόνη σωστή λύση για να μπορούμε να ασκήσουμε νομισματική πολιτική (όπως κάναμε τόσα χρόνια και κανείς δεν είχε πρόβλημα)