Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Εισβολή από ξηράς στο Ιράκ κατά του ΡΚΚ ετοιμάζει η Τουρκία


Η Τουρκία ετοιμάζεται να εξαπολύσει μία εισβολή από ξηράς ενάντια στους Κούρδους αντάρτες που εδρεύουν στον Βόρειο Ιράκ και οι οποίοι έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους στο τουρκικό έδαφος, αναφέρουν σήμερα τα τουρκικά μήντια σύμφωνα με το γαλλικό
πρακτορείο AFP.

Μία ομάδα ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) επιτέθηκε συγχρόνως την Κυριακή το βράδι σε ένα αστυνομικό τμήμα και ένα σταθμό της χωροφυλακής στο Semdinli, μία μικρή συνοριακή πόλη δίπλα στο Ιράκ στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, σκοτώνοντας τρεις πολίτες που παρευρίσκονταν σε ένα γάμο και δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Σημειώνεται πως οι αντάρτες κατά κανόνα δεν στοχεύουν πολίτες στην κουρδική αυτή ζώνη.

Μετά από αυτή την επίθεση, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν συσκέφθηκε με τους υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας καθώς και με τον Αρχηγό του στρατού για να εξετάσουν την πιθανότητα μιας χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης κατά των βάσεων των ανταρτών στα ιρακινά βουνά, υπογραμμίζουν οι εφημερίδες Milliyet και Vatan.

Στο μεταξύ, ο στρατός ενίσχυσε τις μονάδες του κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ ενόψει μιας πιθανής εισβολής. Η δε αεροπορία επιχειρεί εδώ και αρκετές μέρες αναγνωριστικές πτήσεις στη κουρδική ζώνη.

Πάντως, η πιθανότητα μιας εισβολής δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή, επισημαίνει ο τουρκικός Τύπος. Σημειώνεται πως η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει βομβαρδίσει αρκετές φορές θέσεις του ΡΚΚ στο Ιράκ από τις 17 Αυγούστου και μετά, σκοτώνοντας – σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό – πάνω από εκατό περίπου αντάρτες.

Η Τουρκία έχει εξαπολύσει 25 διασυνοριακές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ την τελευταία 25ετία, με την τελευταία να έχει γίνει τον Φεβρουάριο του 2008.
Πηγη 

3 σχόλια:

Comedia Finita είπε...

Πάλι τα μούτρα τους θα σπάσουν!

Ανώνυμος είπε...

tha deite poioi ua ta spasoun ta moutra tous ragiades-keratades...??????

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ.ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΟΥΣ.Ο ΕΧΘΡΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΑΣ ΟΡΓΑΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΤΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ