Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΠΟΤΕ εδώ ήταν μια χώρα, ένας τόπος με ιστορία και μέλλον!!! [:Χώρος ασκήσεων ]


Το τέλος μιας εποχής συχνά φτάνει χωρίς τυμπανοκρουσίες, σχεδόν αθόρυβα, αν και όσοι διαθέτουν κάπως οξυμμένη ευαισθησία διαισθάνονται τις ρήξεις που συντελούνται υπογείως, προάγγελο των σεισμών που έρχονται.

Γράφει ο Βαγγέλης Δεληπέτρος στην enet.gr
ΧΩΡΙΣ τυμπανοκρουσίες, λοιπόν, σαν απλοί μεταφορείς τεχνογνωσίας, πιάνουν δουλειά οι «τοποτηρητές» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που «θα βάλουν τάξη στην ελληνική οικονομία» συντονίζοντας την «τεχνική βοήθεια», για να φέρουν -όπως δηλώνουν- «ένα σημάδι ελπίδας στους Ελληνες».
ΜΕ την πλήρη συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς δεν παραλείπουν να μας υπενθυμίζουν ότι για τη σύσταση της ειδικής «Ομάδας Δράσης» (task force, κατά πώς θα ήθελε και η υπουργός Παιδείας) συμφώνησαν τόσο ο Ζοζέ Μπαρόζο όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου. Ολα αυτά που μας έλεγαν οι «ξένοι φίλοι μας» και λέγαμε όσοι δεν κρυβόμασταν πίσω από το δάχτυλό μας, για περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας, γίνονται πράξη.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ πλέον οι έλεγχοι στα κρίσιμα υπουργεία και ανοιχτή η γραμμή με τις Βρυξέλλες, μήπως αργήσει το τράβηγμα του αυτιού όποιου ολιγωρεί στην υλοποίηση των εντολών, όποιου φέρνει προσκόμματα στην εφαρμογή του προγράμματος που μας έραψαν και όποιου δεν καταλαβαίνει, ή παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει, ότι πρέπει ο καθένας μας να προσέχει -εγκαίρως- πού βάζει την υπογραφή του.
ΑΛΛΑ αυτοί που κυβερνούν δεν πρόσεξαν! Οι συμφωνίες που πλασαρίστηκαν ως σωτήριες, τα Μεσοπρόθεσμα που χαρακτηρίστηκαν επιτυχία και τα «φάρμακα» που αποδέχτηκαν να μας χορηγήσουν, δεν έφεραν λύσεις, αλλά βάθυναν το πρόβλημα, εξουθένωσαν τους πολίτες και έκαναν αβέβαιο το μέλλον όλων μας.
ΤΩΡΑ που έχουν αποδεχτεί τα πάντα, τώρα που έχουν... πανηγυρίσει για όσα μας πηγαίνουν δεκαετίες πίσω, τώρα που έφεραν το ΔΝΤ στην καρδιά της Ευρώπης, τώρα, βλέπουν το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους, αλλά εξακολουθούν να παριστάνουν ότι ξέρουν τι κάνουν και -το βασικότερο- ότι εξακολουθούν να κυβερνούν όπως πρόπερσι, ελπίζοντας βέβαια, ένας έκαστος χωριστά, ότι η έκθεση του αρχι-γκαουλάιτερ κ. Ράιχενμπαχ θα είναι θετική γι' αυτόν και θα επισημαίνει την προθυμία του.
ΜΙΑ κυβέρνηση που μακιγιάρεται για την τηλεδιάσκεψη, ώστε να «γράφει» καλύτερα το αναμενόμενο «ναι» σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Και μια αντιπολίτευση που σφυρίζει, περιμένοντας να πιάσει στασίδι για να πει τα ίδια «ναι» με τη δική της «συνταγή».
ΚΑΠΟΤΕ εδώ ήταν μια χώρα, ένας τόπος με ιστορία και μέλλον. Τώρα τη θέλουν τοπίο για καρτ ποστάλ και διαφημίσεις πράσινης ενέργειας και χώρο για να ασκούνται πάνω του οι «σταυροφόροι» ενός συστήματος που κλυδωνίζεται.
delipetros@enet.gr
Πηγη