Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Mην τρομοκρατείστε με την έξοδό μας από το ευρώ.


ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.ΔΕΙΤΕ ΑΠΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΕΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ.ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΑΝ ΔΙΣ,ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ.ΟΙ ΠΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ.ΜΠΙΖΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ....


ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ.ΜΕ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΛΕΟΝ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ.ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 0 ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ,ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ
αναγνώστης

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ..."

Έλα που σήμερα δεν είναι...!!!Μάλιστα το θεωρούν "καταστροφικό" στη παρούσα φάση...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!!!
ΠΡΙΝ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΗΓΕΤΗ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΗΓΕΤΗ, ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΙΣΜΟ, ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ Κ.Λ.Π ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...

ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΔΡΑΧΜΗ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ...ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΕΣ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ....

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειμαι κουκουες. Το αντιθετο. Ομως τωρα στην καταντια που εχουμε ξεπεσει, γουσταρω τον κ. Καζακη για υπουργο των οικονομικων. Ετσι κ αλλιως αυτοι οι ελεεινοι που τωρα μας κυβερνουν, σιγουρα μας οδηγουν στον καιαδα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειμαι κουκουες. Το αντιθετο. Ομως τωρα στην καταντια που εχουμε ξεπεσει, γουσταρω τον κ. Καζακη για υπουργο των οικονομικων. Ετσι κ αλλιως αυτοι οι ελεεινοι που τωρα μας κυβερνουν, σιγουρα μας οδηγουν στον καιαδα.
13 Ιουνίου 2011 7:12 μ.μ.


EIMAI MEΣA KAI ΕΓΩ. ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΚΩΛΟΥΣ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΒΡΩΜΙΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

σΥΝΕΝΑΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΘΈΛΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ,ΑΛΛΩΣ ........

Ανώνυμος είπε...

Κι εγω συμφωνω στην επιστροφη της δραχμης και την εξοδο μας απο την ΕΟΚ. Αυταρκεια, αυτοτελεια και ανεξαρτησια ειναι τα πραγματα για τα οποια πρεπει να παλεψουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΟΣ, ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΥΡΙΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΟΠΛΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΝ, ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ-ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ.

- ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΕΘΝΙΚΗ.
- ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ(http://isxys.blogspot.com/p/blog-page_01.html)
- ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Ανώνυμος είπε...

I Katoxi tha figi mono me tin Draxmi!
An thelete ton Geffrey ke ton dikomatismo na mini gia panta kratiste to Euro!
I Draxmi tha feri tin Sotiria, giati tha anixi tin Porta gia kenourgia Politiki!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΥΑΙΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΣΚΑΤΑΔΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟΕΥΡΩ ΣΑΣ.Θ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΛΛΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ Θ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ.ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΤΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ...ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΑΝ ΤΡΟΥΜΠΕΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα σας πώ . Ερώτηση 1η : Γιατί όλοι μα όλοι οι πολιτικοί φοβούντε τη χρεοκοπία?
Ερώτηση 2η : Γιατί απαγορεύουν στη βουλή των Ελλήνων την Ερώτηση , Επερώτηση των ανεξάρτητων βουλευτών?
Ερώτηση 3η : Γιατί όταν ακούν Δραχμή καίγοντε τα μπατζάκια τους?
Ερώτηση 4η : Γιατί φοβούντε την Γερμανία και την Γαλλία όλοι οι Έλληνες πολιτικοί?
Ερώτηση 5η : Γιατί δεν ζητούν την Πολεμική αποζημίωση του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου?
Ερώτηση 6η : Γιατί δεν Ζητούν την 100% κυριότητα της Τράπεζας της Ελλάδος ?
Απάντηση : Κανένας μα κανένας πολιτικός (εκτός Σακοράφα) δεν έχει σθένος , γιατί γνωρίζουν ότι οι Έλληνες οι πραγματικοί Έλληνες θα καταστρέψουν κάθε ιδέα επέκτασης του Πολιτικοοικονομικού πολέμου.

Ανώνυμος είπε...

5 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ



ΜΥΘΟΣ ΠΡΩΤΟΣ: Η ΦΤΩΧΗ ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι φτωχή. Από τις αρχές της δεκαετίας του 60 μέχρι και τις αρχές της κρίσης ο πλούτος της χώρας συνεχώς μεγάλωνε με αποτέλεσμα, με βάση την κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα να παράγει ετησίως ένα εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) που την κάνει να κατέχει την αξιοζήλευτη 27η θέση σε ένα κατάλογο 180 χωρών (στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας το 2009)

ΜΥΘΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ

Η Ελλάδα παράγει. Μέχρι το 2009 ήταν πρώτη στον παγκόσμιο εμπορικό στόλο. Το 2010 έγινε δεύτερη κατέχοντας το 14,8% του συνόλου της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας. Αν συνυπολογιστεί και ο στόλος μικρότερων πλοιοκτητών σύν τα επιβατικά, οχηματαγωγά κλπ. φτάνουμε στο 20% περίπου του παγκόσμιου στόλου. Μόνον ο υπο ελληνική σημαία στόλος είναι πέμπτος στον κόσμο και πρώτος στην ΕΕ με 39,7% του συνόλου!

Κατασκευαστικές εταιρίες: Ένας ισχυρός και σύγχρονος κλάδος που δραστηριοποιείται με επιτυχία στο εξωτερικό. Ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες κατασκευάζουν απο δυιλιστήρια στην Σαουδική Αραβία, αυτοκινητοδρόμους στην Πολωνία έως οικιστικά συγκροτήματα στην Ρωσία και κάθε λογής δημόσια και ιδιωτικά έργα σε όλη την έκταση των Βαλκανίων.

Ελληνικές Πολυεθνικές: Ναί! Απο την Ελλάδα ενεργούν ή είναι εγκατεστημένες 216 Ελληνικές Πολυεθνικές. Ένα πρώτο κατάλογο δίνει η “Ναυτεμπορική” (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1734560). Αυτές όλες ενεργούν σε όλο τον κόσμο με έδρα την Ελλάδα. Να σημειώσουμε πως σε αυτές δεν περιλαμβάνονται οι ναυτιλιακές και τραπεζικές εταιρίες!

Υπεράκτιες (offshore) εταιρίες: Ένας ολόκληρος, ανεξέλεγκτος κόσμος επιχειρήσεων. Δρούν ασύδοτα με την ανοχή των κυβερνήσεων και του καθεστώτος προστατεύοντας τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας απο την φορολόγηση, και ξεπλένοντας βρώμικο χρήμα απο παράνομο και ημιπαράνομο καπιταλιστικό εμπόριο (μίζες πολιτικών, όπλα, ναρκωτικά, σωματεμπόριο και διακίνηση ανθρώπων).

Στην Ελλάδα εδρεύει η INTRALOT, δεύτερη εταιρία στον κόσμο στον τομέα τυχερών παιχνιδιών. Όλα της τα τερματικά, και άλλα μηχανήματα, αλλά και το λογισμικό, είναι ελληνικής τεχνολογίας και παράγονται από την ΙΝΤΡΑΚΟΜ των 2.500 εργαζομένων.

Η 3Ε COCA COLA είναι η δεύτερη στον κόσμο σε κύκλο εργασιών μετά την μητρική στις ΗΠΑ! Ελληνικής ιδιοκτησίας και με εργοστάσια σε πάνω απο 30 χώρες, με πάνω από 30 εταιρίες σε χώρες με συνολικό πληθυσμό περίπου 500 εκατομμυρίων κατοίκων.

Οι ελληνικές χαλυβουργίες παράγουν πάνω από 2,5 εκκατομύρια χάλυβα το χρόνο, καλύπτοντας τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς και εξάγοντας στο εξωτερικό. Αναφέρουμε μόνο την ΒΙΟΧΑΛΚΟ με 90 θυγατρικές εταιρίες σε πολλές χώρες. Η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ βρίσκεται σε πολλές χώρες μεταξύ αυτών και στις ΗΠΑ, παράγοντας τσιμέντο απο 7 εργοστάσια.

Αλλά και επιχειρήσεις με μετοχική συμμετοχή του Δημοσίου, δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες και κατέχουν δεκάδες άλλες επιχειρήσεις σε αυτές (πχ. ΟΤΕ, ΕΛΠΕ), ενώ κι ο ενεργειακός κλάδος (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ) είναι σε πλήρη ανάπτυξη, συνεχή κερδοφορία και συμμετέχει σε διεθνή δίκτυα αγωγών.

Δεν αναφέραμε καθόλου τα ορυκτά, βωξίτη, αλουμίνιο, τις ιδιωτικές πετρελαϊκές, τα τρόφιμα, τις μεταφορές, τον τον τουρισμό, μικρότερες βιομηχανίες όπως δομικά υλικά, πλαστικό, γυαλί κλπ. και την φαρμακοβιομηχανία!

Ανώνυμος είπε...

ΜΥΘΟΣ ΤΡΙΤΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΤΩΧΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Στην Ελλάδα οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Τα τελευταία 50 χρόνια η απόσταση μεταξύ πλουσιών και φτωχών συνεχώς αυξάνεται, καθώς οι πρώτοι είτε διατηρούν, είτε αυξάνουν το εισόδημά τους σε αντίθεση με τους δεύτερους των οποίων το εισόδημα συνεχώς μειώνεται. Το 20% του πλουσιότερου πληθυσμού της χώρας απο το 43,5% του συνολικού εισοδήματος που κατείχε το 1960 (5,3 δισ. δραχμές), έχει φτάσει να κατέχει το 48,77% του εισοδήματος το 2009 ή 43,38 δισ. ευρώ. Έτσι η Ελλάδα το 2006 εμφανίζει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην ΕΕ των 27, μετά τη Λεττονία. Ένας στους 5 κατοίκους στη χώρα μας (20,1%) βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Το ποσοστό μακροχρόνιας φτώχειας ανέρχεται στο 14% (δεύτερο μεγαλύτερο στην ΕΕ των 15) κι αυτό πριν τα μέτρα του μνημονίου.

Η σύγκριση του επιπέδου φτώχειας μεταξύ των χωρών της ΕΕ αποκρύπτει τις τεράστιες διαφορές στο επίπεδο διαβίωσης όταν γίνεται με βάση τις εθνικές γραμμές σχετικής φτώχειας. Υιοθετώντας π.χ. την γραμμή φτώχειας της Δανίας καταλήγουμε στο περισσότερο από το 40% των Ελλήνων να είναι φτωχοί.

ΜΥΘΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ: ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ

Προφανώς όχι! Η παραγωγή πλούτου στην χώρα δεν γίνεται με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μας, αλλά την παραγωγή κέρδους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μιά σειρά από ανάγκες να μην καλύπτονται (γιατί δεν παράγουμε αρκετά προϊόντα, ενώ θα μπορούσαμε) κι έτσι εμφανίζονται ελλείμματα που καλύπτονται από τις εισαγωγές. Το 1960 η Ελλάδα κάλυπτε το 90% των αναγκών διατροφής από την εγχώρια παραγωγή, ενώ το 2005 το ποσοστό είχε πέσει σε 60%.

Γιατί όμως δεν παράγουμε αυτά τα προϊόντα; θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς καλοπροαίρετα. Γιατί για παράδειγμα ενώ θα μπορούσαμε να παράγουμε κρέας, εντούτοις ξοδεύουμε σαν χώρα δισεκατομμύρια ετησίως για εισαγωγές; Η απάντηση είναι απλή: Γιατί η εισαγωγή κρέατος αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη! Όπως και η εισαγωγή παπουτσιών, ρούχων κλπ. Και από την στιγμή που ο εισαγωγέας κρέατος μπορεί να κερδίσει περισσότερα, με αυτόν τον τρόπο, γιατί να αγοράσει από τον έλληνα παραγωγό, ή ακόμα περισσότερο να μπεί στην διαδικασία να επενδύσει και να παράγει ο ίδιος;

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ…ΜΥΘΟΣ ΠΕΜΠΤΟΣ: “ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ”

Από το 1997 μέχρι το 2007 η Ελλάδα είχε από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του ΑΕΠ κατά 44%. Με σταθερούς τους υπόλοιπους παράγοντες (κρατικά έσοδα, δαπάνες κλπ.) έπρεπε να επέλθει σημαντική μείωση του χρέους ως % του ΑΕΠ (αφού αυτό ορίζεται πάντα ως ποσοστό του ΑΕΠ). Αυτό όμως δεν συνέβη λόγω της τεράστιας μείωσης των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη του κεφαλαίου και την μεγάλη περιουσία, με την φορολογία επί των αδιανέμητων κερδών να μειώνεται από 35% το 2004 (ήταν 40-45% το 1981) σε 24% το 2009 και 20% σήμερα, και την εισαγωγή πλήθους φοροαπαλλαγών.

Πχ. οι Έλληνες εφοπλιστές απολαμβάνουν 58 φοροαπαλλαγές με αποτέλεσμα να πληρώνουν στο κράτος ετησίως 12 εκ. ευρώ, έναντι 50 εκ. ευρώ που πληρώνουν οι μετανάστες με τα παράβολα για τις κάρτες παραμονής τους!!! Οι φόροι που πλήρωσαν οι μισθωτοί και τα άλλα φυσικά πρόσωπα αυξήθηκαν από 5,6 δισ. ευρώ το 2004 στα 11 δισ. ευρώ το 2008. Αντίθετα οι ανώνυμες εταιρίες και τα άλλα νομικά πρόσωπα πλήρωσαν το 2004 4,775 δις ευρώ και το 2008 λίγο λιγότερα, συγκεκριμένα 4,705 δις ευρώ!

Αν η άμεση φορολογία στην Ελλάδα βρισκόταν απλά στον ευρωπαίκό μέσο όρο κατά την περίοδο 2000-2008 το δημόσιο θα είχε εισπράξει στο διάστημα αυτό, φορολογικά έσοδα της τάξης των 95 δισ. ευρώ. Συνυπολογίζοντας και τα έτη 2009-2010, προκύπτει ότι το Ελληνικό δημόσιο παραιτήθηκε υπέρ των υψηλών εισοδημάτων από έσοδα που αντιστοιχούν στο δάνειο που έλαβε η χώρα από την Τρόϊκα!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ-Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ, ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΗ, ΟΥΤΕ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ ΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΜΙΑΝ ΑΛΛΗ!!!

Η κατάρριψη των 5 παραπάνω μύθων δείχνει πως η κρίση είναι κυρίως ταξική. Το δημόσιο, το κράτος κι όλα τα συναφή κομματικά του και πελατειακά του εξαρτήματα (μεταξύ αυτών και μεγάλα κομμάτια της “μεσαίας τάξης” των στελεχών και της πολιτικής ελίτ) έδρασε σαν πράκτορας και μεσολαβητής, μιας τεράστιας αναδιανομής εισοδήματος απο το 1999 ώς το 2009, από τα λαϊκά στρώματα προς την τάξη του κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού που την εξυπηρέτησε.

Οι προσεγγίσεις που εντοπίζουν την κρίση μόνο στο χρέος, στην λειτουργία του πολιτικού συστήματος ή στο ζήτημα της ΕΕ και του Ευρώ (ζητήματα σαφώς υπαρκτά, σαφώς σημαντικά, αλλά όχι κεντρικά για την Ελληνική κρίση), ή ακόμα χειρότερα στο απλοϊκό σχήμα της φτωχής Ελλαδίτσας και των κακών Γερμανών και ξένων, και αγνοούν την ταξική φύση της κρίσης, εκτός από αφελείς, ανώδυνες για το σύστημα, ή εγκεφαλικές και οικονομίστικες, κάποιες από αυτές είναι καί επικίνδυνες, γιατί οδηγούν κατευθείαν στον εκφασισμό και τον εθνικισμό. Όταν τέτοιες προσεγγίσεις μάλιστα εκφέρονται κι από την Αριστερά, είναι καί στην ουσία τροχοπέδη για την ανάπτυξη μιας ταξικής συμμαχίας κατά των πολιτικών και των συνεπειών της κρίσης.

(Όλα τα στοιχεία τα πήρα απο ένα powerpoint που κυκλοφορεί παντού μεσω μαίηλ στο διαδίκτυο, αγνώστου [σε μένα τουλάχιστον] πατρότητας ή μητρότητας. Εκεί υπάρχουν κι όλες οι πηγές που παρέλειψα εδώ χάριν συντομίας. Στην ουσία αντέγραψα εδώ αυτό το powerpoint γιατί το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και τεκμηριωμένο. Το συμπέρασμα, μόνο, είναι δικό μου, και δεν περιέχεται στο μήνυμα που κυκλοφορεί στα μαίηλ.)
Γιάννης Κ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ?ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ.