Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ (Γνωμοδότηση της 3.9.2001 του κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Σερρών)



... «Οι Χιλιαστές η Μάρτυρες του Ιεχωβά μη δεχόμενοι την θεότητα του Χριστού, πιστεύοντες αυτόν ως απλόν άνθρωπο και πως είναι αδελφός του Εωσφόρου η παλαιότερα πως είναι ταυτόσημο πρόσωπο του διαβόλου δεν μπορούν να αυτοαποκαλούνται ως Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά, αφού οι δοξασίες τους συνιστούν βλασφημία του προσώπου του Ιησού Χριστού ...

(Γνωμοδότηση της 3.9.2001 του... κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Σερρών. Απόσπασμα από το Επίσημον Δελτίον της Εκκλησίας της Ελλάδος, ΕΚΚΛΗΣΙΑ τεύχος 5ο, Μάϊος 2002, Αθήναι).

Ε Ι Σ Α Γ Ω Γ Η
Βασικό δόγμα της Χριστιανικής πίστεως γενικώς είναι η Θεότητα του Ιησού Χριστού. Ο Χριστός είναι το δεύτερο Πρόσωπο της Μίας Αγίας Ομοοσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος. Δηλαδή του Ενός Θεού, του Μόνου Αληθινού, ο Οποίος είναι Τρισυπόστατος (Τρεις Υποστάσεις – Τρία Πρόσωπα)· Πατήρ, Υιος και Άγιο Πνεύμα.
Ο Χριστιανισμός αναγνωρίζει ως ιδρυτή της πίστεώς του τον Ιησού Χριστό, τον Μονογενή Υιό και Λόγο του Θεού Πατρός, τον γεννηθέντα εξ Αυτού προ πάντων των αιώνων. Ο Ιησούς Χριστός, Θεός όντας, εσαρκώθη εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου, της Θεοτόκου, προ 2006 ετών. Κατήλθε δε στη γη ως τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος (χωρίς αμαρτία), για να μας σώσει. Εσταυρώθη αδίκως ο Δίκαιος και την Τρίτη ημέρα ανεστήθη εκ των νεκρών, αναληφθείς μετά 40νθήμερο στους Ουρανούς.
Αναμένεται δε η Δευτέρα Έλευσή Του για να κρίνει ζώντας και νεκρούς. Εδίδαξε και εβίωσε ο Συνάναρχος προς τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα, αλλά και Θεάνθρωπος, ταπείνωση και αγάπη και συγχώρησε τους σταυρωτές Του. Ας Τον μιμηθούμε, πιστεύοντας σ’ Αυτόν ως Σωτήρα μας και τηρώντας το Ευαγγέλιό Του.
Συναφώς, κρίνουμε σκόπιμο ν’ αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με το Σύμβολο της πίστεώς μας (Ορθόδοξο Δόγμα), το Άγιο Πνεύμα, το Οποίο είναι το Τρίτο Πρόσωπο του Τριαδικού μας Θεού, εκπορεύεται ΜΟΝΟΝ από τον Θεό - Πατέρα και είναι Ομοούσιο προς Αυτόν, αλλά και προς Υιό και Λόγο Του. Είναι δε Κύριο και Ζωοποιό. Είναι Θεός και συμπροσκυνείται και συνδοξάζεται με τον Πατέρα και τον Υιό.
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν δέχονται τον Χριστό ως Θεό (Υιό και Λόγο του Θεού), αλλ’ ως έναν απλό άνθρωπο, ούτε πιστεύουν στην Ανάστασή Του (Χιλιαστικό Περιοδικό «ΞΥΠΝΑ» της 22.12.1984). Η Θεότητα του Χριστού, ως γνωστόν, αποδεικνύεται πλήρως από την Αγία Γραφή (Παλαιά και Καινή Διαθήκη). Επίσης, δεν δέχονται ότι η ψυχή είναι αθάνατη, πιστεύουν όμως, ότι θα σωθούν μόνον 144.000 ψυχές, ενώ οι υπόλοιπες θα καταστραφούν.
Περισσότερα στοιχεία, σχετικά με τον ιδρυτή, τη σύσταση, τις επωνυμίες της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά και τις εν γένει δοξασίες τους, κατά καιρούς, ως και τους σκοπούς τους, πολύ συνοπτικά, βέβαια, μπορεί κανείς να αναγνώσει στην από 3.9.2001 Γνωμοδότηση του αξιοτίμου Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Σερρών κ. Ηλία Νικ. Σεφερίδη, η οποία καταχωρείται κατωτέρω.
Στις διατάξεις αυτής, την οποία ανεύραμε στο Επίσημο Δελτίο της Εκκλησίας της Ελλάδος ΕΚΚΛΗΣΙΑ (τεύχος 5ο, Μάϊος 2002), καταχωρισμένη, αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:


1. Οι Χιλιαστές η Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν μπορούν να αυτοαποκαλούνται ως Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά, καθ’ όσον δεν δέχονται τον Χριστό ως Θεό και οι δοξασίες τους συνιστούν βλασφημία κατά του προσώπου του Ιησού Χριστού. Τόσο από την Ορθοδοξία όσο και από τον Καθολικισμό χαρακτηρίζονται ως πολέμιες του Χριστιανισμού. Ορθότερο και δίκαιο θα ήταν να ονομάζονται ως Αντίχριστοι Μάρτυρες του Ιεχωβά.
2. Ο Χιλιασμός συνιστά παναίρεση και όχι Χριστιανική αίρεση, γι’ αυτό δεν έχει αναγνωριστεί από την αλλοδαπή νομολογία ως γνωστή θρησκεία, αφού δεν είναι γνωστό το ακολουθούμενο τυπικό τους και η λατρεία τους.
Τόσον το Γαλλικό Συμβούλιο Επικρατείας όσον και το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Ακυρωτικό Δικαστήριο Γερμανίας δεν δέχονται τον Χιλιασμό ως γνωστή θρησκεία, διότι η συμπεριφορά των Μαρτύρων του Ιεχωβά αντίκειται στους δημοκρατικούς θεσμούς, δηλ. είναι αντίθετη προς τα χρηστά ήθη και την έννομη τάξη.
3. Οι αυτοαποκαλούμενοι Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά, σκοπόν έχουν με τις δηλώσεις τους να παραπλανήσουν και να προσηλυτίσουν αφελείς, αδιαφόρους προς την Χριστιανική πίστη και ολιγογραμμάτους ανθρώπους.
Με τις χρησιμοποιούμενες μεθόδους παραβιάζουν τη θρησκευτική ελευθερία του ατόμου και με πειθώ, άσκηση ψυχολογικών πιέσεων, προς δε και τη χρησιμοποίηση χωρίων της Αγίας Γραφής, τα οποία παρερμηνεύουν, επιτυγχάνουν του σκοπού τους, καθιστώντας αυτούς οπαδούς των δοξασιών τους.
Επισημαίνεται δε ιδιαιτέρως, ότι ο πολίτης υποχρεούται να δηλώνει ειλικρινά, όσον τούτο ζητείται από τις Αρχές, το θρήσκευμα η το δόγμα του.
4. Οι ληξίαρχοι υποχρεούνται να καταχωρούν στα ληξιαρχεικά τους βιβλία ως θρήσκευμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά τον αληθή τίτλο της πίστεώς τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά», ανεξάρτητα από τη δήλωσή τους ως Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά, γιατί τούτο είναι αντίθετο προς τις δοξασίες τους.
Εξ άλλου, σύμφωνα με τα προεκτεθέντα δεν πιστεύουν ότι ο Χριστός είναι ιδρυτής και αρχηγός της πίστεώς τους. Επομένως, η καταχώρηση ψευδών, αναληθών και παραπλανητικών δηλώσεων των Χιλιαστών στα βιβλία των Ληξιαρχείων δημιουργεί σύγχυση και συμβάλλει στον προσηλυτισμό αδαών, γιατί οι δηλώσεις τους αυτές δεν έχουν σχέση με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, οι οποίες – είναι βέβαιο – ότι είναι κατά του Χριστιανισμού, γενικώτερα.
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε θερμώς, όλους τους αναγνώστες – του μικρού αυτού τευχιδίου - εν Χριστώ αδελφούς μας, όπως το μελετήσουν με ιδιαίτερη προσοχή για να ενημερωθούν, για ποιούς λόγους πρέπει ν’ αποφεύγουν τους Αντιχρίστους Μάρτυρες του Ιεχωβά (Χιλιαστές).
Στο απόρρητο Χιλιαστικό Βιβλίο «Λύχνος»αναγράφονται –συγκεκριμένα– οι σκοποί των δολίων και επικινδύνων αυτών εχθρών της Πατρίδας μας και της Ορθοδόξου πίστεώς μας. Ιδιαιτέρως, μνημονεύεται σε τούτο πως πρέπει να μεταδίδουν τις δοξασίες τους σε απλοϊκούς ανθρώπους με τις κατ’ επανάληψη επισκέψεις τους, αλλά και τις οικονομικές βοήθειες σ’ αυτούς. Κανείς Έλληνας και Ορθόδοξος Χριστιανός να μην πλανηθεί με τα δολλάριά τους και προδώσει την πίστη του. Οι καιροί μας είναι χαλεποί. Να μην φοβούμεθα να ομολογούμε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Να μη γενεί κανείς προδότης και αντίχριστος. Ζη Κύριος ο Θεός.
Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, βασικό τους δόγμα είναι πως θα έλθει η χιλιετής βασιλεία στη γη, όπου θα κυβερνήσουν οι προπάτορες Αβραάμ, Ισαάκ κ.λπ., όταν θα συμπληρωθεί ο αριθμός των εκλεκτών 144.000. Η επωνυμία τους –ως εκ τούτου–Χιλιαστές (η Μάρτυρες του Ιεχωβά) είναι ψευδής, απατηλή και παραπλανητική, διότι υπούλως θέλουν να προσηλυτίσουν τους αδυνάτους στην πίστη, πως τάχα και αυτοί πιστεύουν στο Χριστό, ενώ τούτο είναι αναληθές (Χιλιαστικό Περιοδικό της 24.12.1984 υπό τίτλο «ΞΥΠΝΑ»). Ας μην είμαστε αφελείς. Αναντίρρητα, αιρετικοί (Παπικοί - Φραγκολατίνοι, Προτεστάντες, Μονοφυσίτες κ.λπ.), αλλά και όσοι άλλοι ανήκουν στην Παναίρεση του Οικουμενισμού και του Χιλιασμού επιτίθενται συνεχώς και μεθοδευμένα κατά της Ορθοδοξίας μας για να την εξαφανίσουν. Όμως ματαιοπονούν. Η Ορθοδοξία είναι η ΜΙΑ και ΜΟΝΗ, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, με Κεφαλή και Αρχηγό τον Ιησού Χριστό. Ο Ρωμαιοκαθολικισμός δεν αποτελεί Εκκλησία, γιατί αρχηγό της δεν έχει το Χριστό, αλλά τον «αλάθητο», «ισόθεο» και «ανθρωπόθεο» Πάπα.
Γενικώς, οι αιρετικοί πιστεύουμε, ότι γνωρίζουν την Αλήθεια, ότι δηλ. ο Χριστός είναι ο Υιος του Θεού, αλλά και η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή. Ας μετανοήσουν, αν θέλουν ειλικρινά, και να επιστρέψουν συνειδητά στην Ορθοδοξία. Καλό είναι, να παρακολουθούμε όλους τους Αντιχρίστους δολίους εχθρούς της Πίστεώς μας και της Πατρίδος μας. Ο Χριστός μεθ’ ημών. Αμήν.


Γ Ν Ω Μ Ο Δ Ο Τ Η Σ Η
του Ηλία Νικ. ΣΕΦΕΡΙΔΗ
Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών


ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
Μας τέθηκε το ερώτημα με το αριθμ. πρωτ. 117/13.6.2001 έγγραφο του Ληξιάρχου του Δήμου Σερρών, μετά την διαβίβαση προς τα ληξιαρχεία της χώρας της με αριθμ. 77700/411184/38/21/2000 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, (ΕΣΔΔΑ), που διαβιβάστηκε μεταξύ άλλων και στο Ληξιαρχείο Σερρών στις 17.1.2001 και η οποία επαναλαμβάνει τα αναγραφόμενα στο με αριθμ. Α3/108,98/6.10.99 έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία δίδεται η εντολή στα ληξιαρχεία και Μητρώα Αρρένων της Χώρας να καταχωρούν ως θρήσκευμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά αν αυτοί το επιθυμούν κατά τις δηλώσεις τους «Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά».


Ιστορικό 
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά (Χιλιαστές) καταχωρούντο στα Μητρώα Αρρένων και στα ληξιαρχεία της χώρας στις στήλες αναγραφής θρησκεύματος ως Μάρτυρες του Ιεχωβά. Το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης πρόσφατα με εγκύκλιό του που κοινοποιήθηκε στα ληξιαρχεία της Χώρας έδωσε την εντολή οι ανωτέρω να καταχωρούνται, αν δηλώνουν τούτο ως Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά (βλ. την με αριθμ. 77700/21.12.2000 εγκύκλιο του Υπουργείου ΕΣΔΔΑ) παραπέμποντας στο με αριθμ. Α3/108,98/6.10.99 έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο εκδόθηκε με βάση την αριθμ. 59/1995/565/651/26.9.96 απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), που αφορούσε την άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου Μαρτύρων του Ιεχωβά, με βάση την οποία αποκλείεται η παρέμβαση του Κράτους στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτών και στην έκφραση αυτών (θρησκευτικών πεποιθήσεων).
Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 24 παρ. 5 εδάφ. β του νόμου 1756/88 ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει δικαίωμα να απευθύνει προς ορισμένους Κρατικούς Λειτουργούς παραγγελίες, οδηγίες και συστάσεις μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι ληξίαρχοι, ενώ κατά την διάταξη του άρθρου 25, παρ. 1, εδάφ. θ του ιδίου Νόμου (1756/88) ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει δικαίωμα να ασκεί έλεγχο σε ορισμένους Κρατικούς Λειτουργούς, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι ληξίαρχοι της περιφέρειάς τους. Εξάλλου, από τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 7 παρ. 1, 12 παρ. 4 και 13, παρ. 2 του νόμου 344/76 ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών ενεργεί επιθεώρηση στα ληξιαρχεία της περιφέρειάς του και εκδίδει πράξεις περί εγκυρότητας αυτών (ληξιαρχικών πράξεων) και άδειες διορθώσεων αυτών. Εκ των ανωτέρω συνάγεται πως αποκλειστικά και μόνο αρμόδιος για την άσκηση ελέγχου στα ληξιαρχεία, τις καταχωρήσεις ληξιαρχικών πράξεων, την εγκυρότητα η ακυρότητα αυτών, καθώς και την έκδοση παραγγελιών, οδηγιών και συστάσεων σχετικών με την άσκηση των καθηκόντων των ληξιάρχων είναι ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών. Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση δημόσιας υπηρεσίας ως προς την άσκηση των καθηκόντων των ληξιάρχων και κυρίως ως προς τα καταχωρούμενα στοιχεία σ’ αυτές (ληξιαρχικές πράξεις) θεωρείται ως υπέρβαση εξουσίας, αφού το δικαίωμα ελέγχου και επιθεωρήσεως των ληξιαρχικών βιβλίων δίδεται σύμφωνα με τις προμνημονευόμενες διατάξεις αποκλειστικά και μόνο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 13, παρ. 1, 2, 4 του Συντάγματος 1975 το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας είναι απαραβίαστο. Ως θρησκευτική ελευθερία θεωρείται η άσκηση της θρησκευτικής λατρείας και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του ατόμου. Για την ύπαρξη του δικαιώματος αυτού και την προστασία του πρέπει να υφίσταται γνωστή θρησκεία. Το δικαίωμα τούτο προστατεύεται και από την διάταξη του άρθρου 9 παρ. 1, 2 της από 4.11.50 Σύμβασης της Ρώμης και του από 20.3.52 πρωτοκόλλου των Παρισίων που υπογράφηκε από τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης που κυρώθηκε από την Ελλάδα με τον νόμο 2329/53 και ΜΔ 33/74. Το ανωτέρω δικαίωμα περιορίζεται μόνο στην περίπτωση που η άσκηση αυτού προσκρούει στην δημόσια τάξη, την υγεία και τα χρηστά ήθη (βλ. σχετ. ΑΠ 421/91 ΝοΒ 39 σελ. 1421 ΤρΠλΤριπ 512/92 Ποιν. Χρον ΜΓ σελ. 317)
Βασικό δόγμα της Χριστιανικής πίστεως εν γένει είναι η Θεότητα του Ιησού Χριστού και το τρισυπόστατο αυτής (Θεότητας), το ένα πρόσωπο σε τρεις εκφάνσεις, Πατήρ, Υιος και Άγιον Πνεύμα. Το ορθόν. «Βασικό δόγμα της Χριστιανικής πίστεως εν γένει είναι η Θεότητα του Ιησού Χριστού. Ο Χριστός είναι ο Υιος και Λόγος του Θεού, το β΄ πρόσωπο της μιας Αγίας Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος. Ήτοι του ενός αληθινού Θεού όντος Τρισυποστάτου· του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Η διδασκαλία του Χριστιανισμού παραδόθηκε δια των Ευαγγελιστών, των Αποστόλων και των Πατέρων της Εκκλησίας. Η πρώτη Οικουμενική Σύνοδος 325 καταδίκασε την αίρεση του Αρείου και θέσπισε τα πρώτα οκτώ άρθρα του Συμβόλου της πίστεως, που αφορούν το ομοούσιο του Πατρός και του Υιού, η Β΄ Οικουμενική Σύνοδος 381 θέσπισε το ένατο άρθρο του Συμβόλου της πίστεως και αφορά την εκ του Πατρός εκπόρευση του Αγίου Πνεύματος, καθώς και την αθανασία της ψυχής, καταδικάζοντας τις αιρετικές δοξασίες του Μακεδονίου και Απολλιναρίου και η Τρίτη Οικουμενική Σύνοδος 431 που χαρακτηρίζει την Μητέρα του Ιησού Χριστού ως Θεοτόκο καταδικάζοντας την κακοδοξία του Νεστορίου που υποστήριζε πως η Μητέρα του Ιησού είναι Χριστοτόκος και όχι Θεοτόκος. Ο Χριστιανισμός εν γένει αναγνωρίζει ως ιδρυτή της πίστεώς του τον Ιησού Χριστό ως Υιό Θεού. Ενώ οι Χιλιαστές χαρακτηρίζουν τον Χριστό ως απλό άνθρωπο (βλ. χιλιαστικό περιοδικό 22.12.84 με τον διακριτικό τίτλο «Ξύπνα») δεν δέχονται την αθανασία της ψυχής, δεχόμενοι την σωτηρία μόνο των 144.000 και την καταστροφή των ψυχών των λοιπών, δεν πιστεύουν στην εν σώματι ανάσταση του Κυρίου, πιστεύοντας πως ο Ιησούς Χριστός πριν την σάρκωσή του (ενανθρώπισή του) ήταν Άγγελος με το όνομα Μιχαήλ και παλαιότερη δοξασία τους υποστήριζε πως ο Χριστός Λόγος ταυτιζόταν με το πρόσωπο του διαβόλου. Η Θεότητα του Ιησού Χριστού αποδεικνύεται πλήρως από την Αγία Γραφή (Ιωάννη α-1, κ΄, 28, 9 και 10, προς Ρωμ. θ΄, 5, προς Τίτ. 13).
Η καινοφανής ονοματοδοσία τους ως Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι αναληθής, απατηλή και παραπλανητική, εκτός και αν έχουν μεταλλάξει τις δοξασίες τους περί του προσώπου του Ιησού Χριστού δεχόμενοι την Θεότητα αυτού, γεγονός που δεν υποστηρίζεται από ουδένα. Ο Χιλιασμός και οι δοξασίες του θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως παναίρεση, όχι όμως ως χριστιανική αίρεση. Οι απόψεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως συνοθύλευμα των δοξασιών των Εβιωναίων η Εβιωνιστών (ιουδαί ζουσα αίρεση) και των δοξασιών του Απολλιναρίου (βλ. Αναστασίου Αντωνόπουλου, Χιλιασμός και Χριστιανισμός, σελ. 48ξ επ.). Από την σύσταση της Οργάνωσης των μαρτύρων του Ιεχωβά αυτοί εμφανίζονταν κατά περίπτωση με διάφορες επωνυμίες. Αρχικά είχαν εμφανιστεί ως Ρωσελίτες, επωνυμία προερχόμενη εκ του ιδρυτή της Οργανώσεώς τους Καρόλου Ρώσελ, ο οποίος ήταν έμπορος ενδυμάτων, που διατηρούσε πολλά καταστήματα στο Μπρούκλιν των ΗΠΑ. Ο Ρώσελ λόγω αποτυχίας του στο εμπόριο ενδυμάτων θέλησε να συνεργαστεί με τον Ν.Μπαρμπούρ εκδότη της εφημερίδος Εωθινός Κήρυκας, επειδή η συνεργασία αυτή δεν επιτεύχθηκε, ίδρυσε την φυλλαδική εταιρεία με την επωνυμία Σκοπιά του Πύργου. Σκοπός της εταιρείας ήταν η διανομή φυλλαδίων του περιοδικού Σκοπιά με τις δοξασίες τους που άρχισαν να διαμορφώνονται και διαδίδονται σε διάφορες χώρες. Στην συνέχεια εμφανίστηκαν με την επωνυμία Χιλιαστές, που στηρίζεται στην δοξασία τους περί χιλιετούς βασιλείας, αργότερα εμφανίστηκαν ως Σπουδαστές της Γραφής, ως Χαραυγίτες της χιλιετίας, ως Μάρτυρες του Ιεχωβά και προσφάτως με την νεόκοπη επωνυμία ως Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά.
Στο απόρρητο χιλιαστικό βιβλίο με τίτλο «Λύχνος» αναγράφονται οι σκοποί των Χιλιαστών. Συγκεκριμένα αναγράφεται πως πρέπει να μεταδίδουν τις δοξασίες τους σε απλοϊκούς ανθρώπους με τις κατ’ επανάληψη επισκέψεις και οικονομικές βοήθειες σ’ αυτούς. Ένα άλλωστε από τα δόγματά τους είναι πως θα έλθει η χιλιετής βασιλεία στην γη, όπου θα κυβερνήσουν οι προπάτορες Αβραάμ, Ισαάκ κ.λπ., όταν συμπληρωθεί ο αριθμός των εκλεκτών 144.000 (βλ. σχετ. με παραπομπές Ηρακλ. 87/86 ΑρχΝ ΑΖ σελ. 470 με σχόλιο Γεωργ. Κρίππα). Η επωνυμία τους αυτή είναι ψευδής, απατηλή και παραπλανητική, γιατί σκοπό έχει να παραπλανήσει αφελείς και αδυνάτους στην πίστη ανθρώπους, πως και αυτοί (Μάρτυρες του Ιεχωβά) πιστεύουν στο Χριστό και γι’ αυτό άλλωστε φέρουν ως επωνυμία τους τον τίτλο Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά. Ενώ τούτο είναι αναληθές, αφού δεν πιστεύουν ως ιδρυτή της πίστεώς τους τον Ιησού Χριστό και την θεότητα αυτού, αφού σύμφωνα με τα ανωτέρω δέχονται Αυτόν τον Κύριο Ιησού Χριστό ως απλό άνθρωπο (βλ. χιλιαστικό περιοδικό με τον τίτλο Ξύπνα 22.12.84). Το Γαλλικό Συμβούλιο Επικρατείας με τις αριθμ. 215109/26.3.2000 και 215152/23.3.2000 αποφάσεις του (βλ. περιοδιό Actualize Juridique 2000, σελ. 671) δεν δέχονται ως γνωστή θρησκεία στην Γαλλία τον Χιλιασμό. Το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Ακυρωτικό Δικαστήριο Γερμανίας ομοίως απορρίπτει αίτηση των Μαρτύρων του Ιεχωβά περί αναγνωρίσεώς τους ως γνωστής θρησκείας με την αιτιολογία πως η συμπεριφορά αυτών αντίκειται προς τους δημοκρατικούς θεσμούς δηλ. είναι αντίθετη με τα χρηστά ήθη και την έννομη εν γένει τάξη. Οι Χιλιαστές η Μάρτυρες του Ιεχωβά μη δεχόμενοι την θεότητα του Ιησού Χριστού, πιστεύοντας αυτόν ως απλό άνθρωπο και πως είναι αδελφός του Εωσφόρου η παλαιότερα πως ο Ιησούς Χριστός Λόγος ήταν ταυτόσημο πρόσωπο του διαβόλου δεν μπορούν να αυτοεπικαλούνται ως Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά, αλλά θα προσιδίαζε να ονομαστούν ως Αντίχριστοι Μάρτυρες του Ιεχωβά, αφού οι δοξασίες τους συνιστούν βλασφημία του προσώπου του Ιησού Χριστού. Η δήλωση κάποιου προς τις αρχές σχετικά με τον τίτλο του θρησκεύματός του είναι διάφορος ως προς τις πεποιθήσεις του, οι οποίες αποτελούν έκφραση της εσωτερικής του συμπεριφοράς έναντι του Θείου. Οι χιλιαστές επιθυμούντες να δηλώνονται ως Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά προσπαθούν να παραπλανήσουν και προσηλυτίσουν αφελείς και αδιάφορους προς την Χριστιανική πίστη ανθρώπους. Οι δηλώσεις του θρησκεύματος προς τις αρχές ρυθμίζουν τις σχέσεις πολιτών προς το Κράτος και επιβάλλεται να διέπονται από ειλικρίνεια και συνέπεια. Οι αυτοεπικαλούμενοι Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά, σκοπό έχουν με τις δηλώσεις τους να παραπλανήσουν αφελείς και ολιγογράμματους κυρίως ανρθώπους πως και αυτοί πιστεύουν στο Χριστό και έτσι τους προσηλυτίσουν και με τις λοιπές μεθόδους που χρησιμοποιούν και καταστήσουν έτσι οπαδούς των δοξασιών τους. Ο πολίτης υποχρεούται να δηλώνει ειλικρινά όσον τούτο ζητείται από τις αρχές το θρήσκευμα η δόγμα του. Ο χιλιασμός συνιστά παναίρεση, γι’ αυτό άλλωστε δεν έχει αναγνωριστεί από την αλλοδαπή νομολογία ω γνωστή θρησκεία, αφού δεν είναι γνωστό το ακολουθούμενο τυπικό τους και η λατρεία τους. Γνωστές είναι μόνο οι δοξασίες τους, οι οποίες χαρακτηρίζονται από την Ορθοδοξία και τον καθολικισμό ως πολέμιες του Χριστιανισμού. Οι ληξίαρχοι υποχρεούνται να καταχωρούν στα ληξιαρχικά βιβλία ως θρήσκευμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά τον αληθή τίτλο της πίστεώς τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» ανεξάρτητα από την δήλωση αυτών ως Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά. Η νεόκοπη αυτή ονοματοδοσία είναι αντίθετη με τις δοξασίες τους, αφού σύμφωνα με τα ανωτέρω αυτοί (Μάρτυρες του Ιεχωβά) δεν πιστεύουν στην Θεότητα του Ιησού Χριστού και επομένως δεν αναγνωρίζουν αυτόν ως ιδρυτή και Αρχηγό της πίστέως τους.
Οι δηλώσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά ως Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά αντίκεινται στα χρηστά ήθη, γιατί είναι παραπλανητικές και αποβλέπουν στον προσηλυτισμό και παραπλάνηση ολιγογράμματων και αφελών ανθρώπων στις δοξασίες τους.
Επομένως:
Οι Χιλιαστές αποτελούντες παναίρεση, η οποία βάλλει κατά του Χριστιανισμού δεν μπορούν να ονομάζονται Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά, όταν μάλιστα ένα από τα στοιχεία της δοξασίας τους είναι και ο προσηλυτισμός και η αύξηση του αριθμού των οπαδών τους στον αριθμό 144.000. Οι ακολουθούμενες μεθοδεύσεις για την αύξηση των οπαδών τους αντίκειται στα χρηστά ήθη και την εν γένει έννομη τάξη, αφού οι χρησιμοποιούμενοι μέθοδοι παραβιάζουν την θρησκευτική ελευθερία του ατόμου και με πειθώ, με άσκηση ψυχολογικών πιέσεων, χρησιμοποίηση χωρίων της Αγίας Γραφής προς ολιγογραμμάτους και ασχέτους με την Χριστιανική πίστη ανθρώπους παρερμηνεύοντας αυτά προσηλυτίζουν αυτούς στις δοξασίες τους.
Κατά συνέπεια, δεν πρέπει οι ληξίαρχοι να καταχωρούν στα βιβλία τις αναληθείες δηλώσεις των χιλιαστών καταχωρώντας αυτούς ως Χριστιανούς Μάρτυρες του Ιεχωβά, αλλά ως Μάρτυρες του Ιεχωβά προς αποφυγή συγχύσεως και προσηλυτισμό, γιατί οι δηλώσεις τους αυτές άλλωστε δεν έχουν σχέση με την έκφραση των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων (οι οποίες είναι βέβαιο πως βάλλουν κατά του Χριστιανισμού), αλλά σχέση που ρυθμίζει την σχέση αυτών με τους άλλους πολίτες και την αποφυγή έτσι όλων των ανωτέρω συνεπειών. 


egolpion

25 σχόλια:

vlaxopodas είπε...

η μαμα του πρωθυπουργου μας και ο παππους -απο την μητερα του- δεν ειναι διλαδη χριστιανοι? γιατι ειναι σιγουρο οτι ειναι ιεχωβαδες..

Modestus είπε...

Εννοείται ότι δεν είναι Χριστιανοί δεν χρειαζόταν ο εισαγγελέας να το γνωμοδοτήσει. Χώρια που δεν είναι ούτε άνθρωποι καν, όταν δεν επιτρέπουν μετάγγιση αίματος σε ανθρώπους που κινδυνεύει η ζωή τους.

gtpwiz είπε...

για απορίες περι θρησκευτικών ζητημάτων, να ακούτε τη Πειραική Εκκλησία

η καλύτερη εκπομπή που μορείτε να ακούσετε είναι στις 15:00 - 16:00
η Ιερά Αποκάλυψις απο τον θεολόγο Αθανάσιο Μυτιληναίο

οι ηχογραφήσεις έχουν γίνει απο το 81 εως το 84 και όμως τα παραδείγματα και η ανάλυση είναι πιό μπροστά ακόμα και απο την εποχή μας

αξίζει να τον ακούσετε μόνο μια φορά
ισως μετά σας γίνει μέλημα καθημερινό

υπάρχουν οι υχογραφήσεις σε torrent

Ανώνυμος είπε...

εννοείται ότι δεν είναι στον ΓΙΑΧΒΕ πιστεύουν τον Θεό των Εβραίων!!!! Αλλά και εμείς που πιστεύουμε μήπως δεν πιστεύουμε εκεί μόνο το όνομα απο ΓΙΑΧΒΕ σε Θεό έχουν κάνει!!!

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη οι χριστιανοι ειστε ΕΛΛΗΝΕΣ; και το αλληλου'ι'α τη σας ΛΕΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Πατέρας τής Μαργαρίτας Παπανδρέου ήταν ο Οράτιος Τσάντ πολύ μεγάλο στέλεχος τών Ιεχωβάδων στό Μπρούκλιν της Αμερικής !

Τώρα εμείς άς φανταστούμε τί αγωγή Χριστιανική θα έδωσε στήν κόρη του ο Οράτιος, καί τί αγωγή Χριστιανική θα έδωσε η Μαργαρίτα στόν Γιωργάκη!

Μήπως νομίζετε ότι θα τού έλεγε πρωϊ - πρωϊ

" άντε Τζέφρυ μου, άντε Γιωργάκη μου, ή όπως αλλιώς τον έλεγε, ξύπνα γιατί κτυπάει η καμπάνα τής Ορθόδοξης Εκκλησίας να σε πάρω να πάμε να λειτουργηθείς καί να κοινωνήσεις Χριστό !"

Πφφφφφ... καί Μπρρρρ.... πού θα τού μίλαγε για τον Χριστό, πού οί Ιεχωβάδες δεν θέλουν ούτε να τον δούν ούτε να τόν ακούσουν!

Τί να σού κάνει λοιπόν τώρα ο καημένος ο Γιωργάκης πού δεν πήρε καμία αγωγή ούτε από παπού, ούτε από μαμά, ούτε από μπαμπά, κι΄ έρχεται τώρα καί μάς λέει διάφορα τσιτάτα πού έμαθε από όλους αυτούς, τάχατες για Παγκόσμια Κυβέρνηση, για Κάρτα Πολίτη, καί άλλα τέτοια φούμαρα;

Γιάννος

fiskilis είπε...

Ο Συνήγορος του Πολίτη, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του σύμφωνα με τα άρθρα 3 και 4 του ν. 2477/97, εξετάζει την από 14.8.2000 αναφορά του νομικού προσώπου "Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά Ελλάδας" (αρ. πρωτ. 12597).

@LEYKI LEFT = "Χριστιανοί" Μάρτυρες του Ιεχωβά

η συνεχεια εδω http://tosyntagma.ant-sakkoulas.gr/praxeis/item.php?id=21

Ανώνυμος είπε...

Ρε Γιάννο ή Γιαννουλα με ρασσα που τα ξερεις ολα αυτα; στα ειπε μηπως κανενας απο το παπαδοσοι σου που απο εξω εχουν ρασσα και απο μεσα φουστες; Τετοιες αδερφες νομιζεις οτι ηθελε ο χριστος;Τωρα που ο Γιωργακης δεν σας κανει τα χατηρια τωρα τον κατηγορουμε και για Γιαχωβα; Δοσηλογοι των Γερμανων.Οι ορθοδοξοι δεν ειναι που ανταλλαξαν με τους Τουρκους περιουσιες; Ολη η περιουσια της εκκλησιας δεν ειναι με φηρμανια Τουρκικα; Τωρα που θα σας τα παρει ο Γιωργακης να δω τι θα κανετε.

Ελληνας

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ.
Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΟΣ.
ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;
ΣΑΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ;
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΦΟΥ Η ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.
ΜΗΠΩΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΕΚΕΙ;
ΜΗΠΩΣ ΚΟΙΤΑΖΕΤΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ 144.000 Η ΑΥΤΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΔΗΛ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΗΛ. ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΤΟΥ;ΓΙΑ ΨΑΞΤΟ ΛΙΓΟ.
ΤΩΡΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ;ΤΙ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ;
ΤΩΡΑ ΑΝ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΚΟΙΜΩΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ;ΘΑΡΡΩ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ.
ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΑΝ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ Η ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ; ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ! ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ.
ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΝ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΑΓΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΛΟ.
ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΧΑΛΙΕΣΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ Η ΕΠΑΝΩ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΡΑΙΑ ΕΔΩ;
ΠΑΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το δέντρο κρίνεται απο τον καρπό του, αυτό ειπε ο Ιησούς. Το καλό δέντρο κάνει καλό καρπό και το κακό δεντρο κανει σάπιο καρπό...ετσι απλά και με παιδική αγαθότητα σκεφτομαι : ποιοί ειναι χριστιανοί αυτοί που αρνουνται να πιάσουν όπλο και να σκωτόσουν -σε οποιαδήποτε χώρα και αν βρίσκονται ή οι πολεμοχαρής με εθνικιστική παράκρουση ? - είτε Ελληνες είτε οποιασδήποτε εθνικότητας ?...επιπλέον που συναντάμε τα κρούσματα ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας ?...πως γίνεται να λες οτι εισαι χριστιανός και 7 από τις 10 λεξεις που χρησιμοποιείς στην καθημερινή σου ομιλία να ειναι βρισιές και αναδύουν μπόχα ?...Εξάλλου μην ξεχνάμε οτι και τον ίδιο τον Ιησού οταν ήταν στη γη οι Θρησκευόμενοι της επικρατούσας θρησκείας της εποχής του τον κατηγόρησαν επανειλημένα οτι εκανε τα θαύματα με την δυναμη του βεελζεβούλ...αυτή η τακτική του πονηρού δεν εχει αλλάξει....λιγο απροκατάληπτος και ειλικρινής αμα εισαι όλα ειναι ξεκάθαρα....

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΙΖΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ.ΑΦΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΙ

Ανώνυμος είπε...

Ναι 4.18...και γω καθε μηνα πληρωνω κατι...το ενοικιο, τη δοση του δανειου, τα κλεμμένα των πολιτικών που ψηφιζες τοσα χρόνια, τους μισθούς των δημοσιων υπαλλήλων, τους μισθούς των παπάδων...άστα....μεγάλη μπίζνα λέμε....

Ανώνυμος είπε...

Το χερακι τα κοκαλα το αγειο νερο , το αγειο φως τι είναι ,ειδωλολατρες παπαρες.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΔΙΔΑΞΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΦΟΝΕΥΟΥΜΕ ΝΕ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΝΑ ΨΕΥΔΟΜΕΘΑ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΙΧΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΟΚΝΗΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΗΘΗ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΧΟΒΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΓΩ ΕΙΔΑ ΓΙΑΧΟΒΑ ΝΑ ΠΟΡΝΕΥΕΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΡΝΟΙ;ΕΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΑΝΤΩΣ.ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΔΙΨΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΙΣΤΟΙ.ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΨΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ.ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΠΕΣΑΤΕ ΜΕΣΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ ΕΚΕΙ.ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΣΑΣ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΙΚΤΟ.ΟΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΝΤΑΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΨΑΧΤΕΙΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ ΣΑΣ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΕΠΙΛΕΞΤΕ.ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 7.03 , που αναφέρεται στην Αγία γραφή η λέξη "Τριάδα"....? ειλικρινά ρωτάω....που ?

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΠΟ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ,ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΒΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥΣ!!
ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΟΝ ΤΟΥ ΡΩΣΕΛ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ !!!ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΠΛΑΝΗ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ !!!
ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕ ΣΩΝΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΠΟΔΟΞΟΥΣ ,ΠΟΥ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ....ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΛΗΘΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ !!!
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Προτού δε αναληφθή στον ουρανό ο Κυριος, έδωσε στους Αποστόλους αυτή την εντολή: «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν» (Ματθ. κη´ 19 – 20). Πηγαίνετε και κάνετε μαθητές (χριστιανούς) όλα τα έθνη με το να τους βαπτίζετε στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, με το να τους διδάσκετε να τηρούν όλα όσα σας είπα. Με τους άλλους λόγους του περί αναγεννήσεως του ανθρώπου «εξ ύδατος και Πνεύματος» και περί βαπτίσεως «εν Πνεύματι Αγίω», κυρίως δε με την ειρημένη εντολή προ της αναλήψεώς Του ο Κυριος συνέστησε, ίδρυσε, το χριστιανικό βάπτισμα, βασικό μυστήριο της Εκκλησίας, με το οποίο ο άνθρωπος γίνεται μαθητής, χριστιανός, και μέλος της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 11.24, Ειμαι ο 1.53 και 11.10. Είπες, Πορευθέντες μαθητεύσατε ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ? Χαίρομαι που το ακούω αλλά ρωτάω γιατι μέχρι τώρα πολλοί Ελληνες Ορθόδοξοι μου εδιναν την εντύπωση οτι πιστέυουν πως ο Ιησους θα κατέβει απο τον ουρανό με την ελληνική σημαία στα χέρια . Ωστε ενδιαφέρεται και για άνθρώπους και άλλων εθνικοτήτων ο Ιησούς ? Αλήθεια,ενδιαφέρεται εξίσου ή λίγο παραπάνω για την Αρια φυλή των ελλήνων ? Συγχωρέστε μου το πνεύμα αλλά αυτή η εθνικιστική παράκρουση των ημερών μας και ο χριστιανισμός ειναι έννοιες εντελώς αντίθετες....και βεβαια ο Ιησους Χριστός και ο Πατέρας του και Δημιουργός του σύμπαντος Ιεχωβά ενδιαφέρονται εξίσου για όλους τους ανθρώπους. Εξάλλου γι'αυτό πολλοί εθνικόφρονες αποκηρρύσουν τον χριστιανισμό στις μέρες μας -βλ. Δωδεκαθειστές,αθειστές,ΛιάκοΠουτιννιστές κτλ- διότι αντιλαμβάνονται οτι ο Ιησούς δεν κρατάει καμμία σημαία. Αυτό είναι πιό έντιμο απο το να παρουσιάζεις τον Χριστό ως Κολωκοτρώνη ...

Ανώνυμος είπε...

O 11.24 απαντούσε στον 11:10 που ρωτούσε "που αναφέρεται η Αγία Τριάδα στην Αγία Γραφή. Του απάντησε λοιπόν με το "βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος". Τώρα αυτό που ακριβως είδες εσυ να μιλάμε για Έλληνα Χριστό και σημαίες; Ο Χριστός είναι ο Θεός όλης της πλάσης, αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα στους χιλιαστές να ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ την Πατρίδα μας. Είναι η θρησκεία της νέας τάξης πραγμάτων που εναντιώνεται στην Πατρίδα στην Σημαία και στην διαφορετικότητά του κάθε λαού ακριβώς γιατί επιθυμούν να μας κάνουν μια μάζα χωρίς Θεό χωρίς Πατρίδα χωρίς Σημαία. Δεν θα περάσει!

Ανώνυμος είπε...

Μάρκ. 13:32, ΜΠΚ: «Όσο για την ημέρα εκείνη ή για τη στιγμή που θα γίνουν αυτά, κανείς δεν ξέρει, ούτε οι άγγελοι στον ουρανό ούτε ο ίδιος ο Υιός παρά μόνο ο Πατέρας». (Φυσικά, αυτό δεν θα αλήθευε αν ο Πατέρας, ο Γιος και το Άγιο Πνεύμα ήταν ίσοι μεταξύ τους και αποτελούσαν έναν Τριαδικό Θεό. Αν δε, όπως υποστηρίζουν μερικοί, ο Γιος είχε περιορισμένη γνώση εξαιτίας της ανθρώπινης φύσης του, παραμένει το εξής ερώτημα: Γιατί δεν ήξερε το Άγιο Πνεύμα;)

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΟΜΟΛΟΓΩ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΚ ΠΑΡΑΔΩΣΕΩΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΑΧΩΒΑ ΔΙΟΤΙ ΕΚ ΠΑΡΑΔΩΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΠΟΥ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α'ΕΠΙΣΤΟΛΗ 15:23-28 ΠΑΝΤΑ ΓΑΡ ΥΠΕΤΑΞΕΝ ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΔΑΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΘΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΡΙΣΤΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΑΤΕ ΘΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΟ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΤΟ 1890. ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.ΚΑΙ ΑΦΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΟΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΙΑΧΩΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΑΣΦΥΧΤΙΚΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΣΑΣ ΩΡΑΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΕΥΧΟΜΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΝ ΗΜΕΡΑ ΚΡΙΣΕΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΩΣ ΑΡΕΤΕΣ Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσουν η άνθρωποι πού νομίζουν πώς είναι έξυπνοι και εγωκεντρική.Λοιπόν κι εγώ θα ήθελα να ερωτήσω με την σειρά μου στων υποτιθέμενο σοφό ιαχωβα πού μας έκανε των θεουσο.θέτεις λοιπών πώς εμείς κρατούμε όπλο στην στρατιωτική μας θητεία και όχι μόνο,ενός εσείς ουδέ ποτέ δεν θα το κάματε!ναι?ναι.ωραία.Πεσμας λοιπόν:Ε αν ερχόμουν κατά τής νυχτός στην κρεβατοκάμαρα σου και σού βιαζα την γυναίκα σού,θα μου έλεγες και πώς στο δίπλα δωμάτιο βρίσκετε και η κόρη σού?Να υποθέσω πώς όχι! Λοιπόν?τι λέει η υποτιθέμενη θρησκεία σάς πανό σε ένα τέτοιο σενάριο?Πράγματι,είστε στην κοσμαρασας,και θέλετε να μας αποδείξετε το αντίθετο!Όταν λοιπόν μας αποδείξουν οι πίθηκοι πώς έχουν μεγαλητερας φύσεως IQ από των άνθρωπο τότε θα πιστέψουμε κι εμείς εσάς! G.T.

Ανώνυμος είπε...

Τι είπες ρε φίλε?με έστειλες κι εμένα πού έχω σπουδάσει φιλοσοφία!Είμαι βουδιστής,άλλα συμφωνώ με το κερασάκι πού έβαλες πάνω στην τούρτα......κακά τα ψέματα,η ερώτηση σού μίλησε σε όλες τής ψυχές τον ανθρώπων!ανατριχιαστικό πράγματι!