Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Δημήτρης Καζάκης: Μόνο ο λαός μπορεί να δώσει τη λύση!



από το ιστολόγιο Μονοπλιό Αρτας

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στον Πολιτιστικό Σύλλογο “Μακρυγιάννης” στην Άρτα, ο καταξιωμένος και πασίγνωστος οικονομολόγος κ. Δημήτρης Καζάκης, καθήλωσε τους Αρτινούς που είχαν την τύχη να τον ακούσουν σήμερα το...
βράδυ, 13-5-2011.
Ο Δημήτρης Καζάκης, αφού ανέλυσε με το δυνατότερο περιεκτικό και σύντομο τρόπο τις αιτίες της σημερινής ελληνικής κρίσης, αναφέρθηκε στις διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων που το εκπροσωπούν στην Ελλάδα και κατέληξε τονίζοντας τη μοναδική ρεαλιστική λύση: Άμεση στάση πληρωμών, κήρυξη του συνόλου του ελληνικού χρέους ως επαχθούς και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
——
Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κ.Καζακη δε τον ειχα ξανακουσει δε το ξερω και δε ξερω που αποσκοπεί ο αγωνας του.

Ενα χρεος εχουμε ομως ολοι μας κυριοι.Να μη χαθεί αυτος ο Καζακης και να μπορεσουν να βγουν στο φως και οι αλλοι Καζακηδες που στην Ελλαδα του Αριστοτελη,Περικλή,Πλατων,Ηροδοτο,Ομηρου και αλλα και αλλα και πολλα αλλα ειναι ουκ ολιγοι.

Αυτη την Ελλαδα θελουμε ΡΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αφου τον εκανε ρομπα ο μπουμπουκος γιατι συνεχιζει να μιλαει;

Eαμ Β, ανυπαρκτες συμφωνιες με Ρωσους και αλλα λογια να αγαπιομαστε.

Οταν το ΚΚΕ συνανταει τον Λιακολπουλο βγαινει ο Καζακης.

Που εισαι ρε Sir Μαρκεζινη να μας σωσεις;

Ανώνυμος είπε...

Με λίγα λόγια μας στρίμωξαν άγρια....ο κύριος καζάκης λέει την Ιστορία που φτάσαμε ως εδώ. Αλλά αν οι αγορές τους πούμε δεν γουστάρουμε να πληρώσουμε το ΔΝΤ ξέρετε ότι η χώρα μας θα γίνει Λιβύη;;; Τι εννοώ με αυτό ότι οι αγορές δεν θα θέλουν να μας δανείσουν ξανά διότι είμαστε αναξιόπιστοι... Ποιός τρελός θα θέλει να μας δανείσει;;; Πως θα βγούμε απο αυτό το τέλμα;;; Μήπως γυρνώντας στην Δραχμή το ψωμί θα το πληρώσετε 300 δραχμές τα τσιγάρα 1500 δραχμές και επίσης απο τις ανατιμήσεις σίγουρα είναι ότι δεν θα παραμείνουν τόσο οι τιμές!!!! Με άλλα λόγια οι Πολιτικοί μας μας δούλευαν κανονικά τόσα χρόνια και κλέβανε με το τσουβάλι!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 2.22 είναι μεγάλη αυτή η συζήτηση, και θεωρώ πως έγινε η αφορμή για να βγουν τα βαμπίρ του νεο-φιλελευθερισμού και να εξαθλιώσουν τη κοινωνία.
Προς ενημέρωσή σου, είμαι φιλελεύθερος ιδεολογικά και απεχθάνομαι τις αριστερίστικες μ@..κίες.
Δε διαφωνώ λχ με την ύπαρξη ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο, ή να σταματήσει το γκέτο των μεγαλοσυνδικαλιστών, ή αν θες και με τη διοικ. μεταρρύθμιση του καλλικράτη.
Όχι όμως να κλείνουν σχολειά, νοσοκομεία, να οδηγούν τη χώρα στον εποικισμό από ορδές μεταναστών, να αφήνουν την ανεργία στα ύψη, να κλείνουν επιχειρήσεις κλπ...
Η λογική σου είναι καλή, αλλά φοβάμαι πως δεν βλέπεις τη φάκα αδερφέ μου,.
Το ξανατονίζω:
ο νεοφιλελευθερισμός είναι ΘΑΝΑΤΟΣ!
Αλλαγές έπρεπε να γίνουν, αλλά αυτή η κατ/νση είναι λάθος!

Ανώνυμος είπε...

4:02 εδώ 2:22 και ποιος είπε ότι έχουν γίνει αλλαγές απο την μέρα που ψηφίσανε το μνημόνιο δεν έχουν εφαρμόσει ούτε μια γραμμή.